Vondroušová se na US Open divila chování Curenkové

4. 9. 2018, 06:30
Aktuality 25
Markétu Vondroušovou udivilo chování Lesji Curenkové v osmifinále US Open. Ukrajinka vypadala velice vyčerpaně, mezi výměnami místy sotva chodila, ale při hře běhala normálně. "Vůbec to nechápu. Jenom to hrála. Dělala scény," řekla Češka po prohře 7-6 5-7 a 2-6.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

V pondělí se vrátilo do New Yorku horko a v dusnu se o body bojovalo v dlouhých výměnách. Vondroušová prohrávala v prvním setu 1-4 a Curenková začala mít potíže, když se vývoj sady otáčel. "Bylo to fakt divný. Dělala divadlo. A přitom je vidět i z výsledků. že má hodně skrečí, když prohrává. Asi neumí snést, když prohrává," myslí si Vondroušová, že soupeřka vyčerpání a potíže jen předstírala.

"V prvním setu bylo hrozný vedro. Asi jí bylo trošku špatně, mně taky, ale to je asi každýmu. Není to na to, aby tam dělali takový herecký výkony," řekla. Dokonce upozorňovala rozhodčí, že Curenková nepotřebuje ošetření. "Kulhá tam a vypadá to, že se pozvrací a pořád přitom běhá zleva doprava. Nechápu, že s tím rozhodčí nic neudělají, když hraje normálně," zlobila se Vondroušová.

Měla proto problém se soustředit na zápas. "Jeden míč vypustí, další doběhne, třetí vystřelí a pak zase hraje jako blázen... . Je divné si udržet hru, když dělá herečku," postěžovala si devatenáctiletá Vondroušová.

Snažila se o to více bojovat, i když sama měla v závěru křeče a problém s tříslem. "Nechtěla jsem jí dát žádný míč zadarmo, ale už to nešlo," litovala a pro příště má alespoň novou zkušenost. "Vyzkoušela jsem si, jaké to je, když někdo dělá takové scény. Je to úplně neskutečný," řekla.

Po prohře v prvním grandslamovém osmifinále byla Vondroušová smutná, ale domů může odjíždět nadmíru spokojená. "Jako poslední jsem se dostala do hlavní soutěže a tři kola jsou neskutečný. I když to bylo blízko. Mám ještě čas to někdy zvládnout znovu," hleděla s nadějí do budoucna.

Ve Flushing Meadows porazila mimo jiné světovou třináctku Kiki Bertensovou z Nizozemska. Cenný skalp pomůže Vondroušové do dalších zápasů s hráčkami ze špičky. "Když vidím, že s nimi můžu hrát, nejdu na kurt s tím, že je třináctá a že bych měla dostat dva ptáky (kanáry). Je to o tom zůstat v klidu v hlavě a hrát svůj tenis. Rozdíly jsou v hlavě, herně je to u všech stejné," uvědomuje si.

V žebříčku se díky úspěchu na US Open posune k 70. místu a jelikož do konce roku už moc bodů neobhajuje, měla by mít jistý start na lednovém Australian Open. "Je určitě super, že mám klid a ještě si můžu další body nahrát," řekla tenistka, kterou v Praze trénuje Jiří Hřebec a na turnaje bude nově jezdit s Janem Hernychem.

Plánovala odpočinek a doléčit bolavou nohu. Pak vyrazí na turnaje do Asie a už přemýšlela i o další sezoně. "Když budu zdravá, tak to půjde," věří, že může uspět jako na US Open. Žebříčkem by tak mohla stoupat a vylepšit padesátou pozici, což je její maximum z letošního března. "Cíle žebříčkové nemám," řekla nejdřív a na otázku, co aspoň zamířit alespoň do třicítky, s úsměvem dodala: "Třeba. Kamkoliv."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
EllNino
Noo .... Markéta mluvila s novináři, a kdyby se jí na to neptali, tak to ani neřekla, takže to, že to takhle novináři formulují v článku, je jedna věc, ale druhá věc je, že Markéta to prostě jen zkonstatovala a pak řekla, že to je život a že i tak to bere jako dobrý turnaj ...

Byl bych rád, kdyby se přestaly dělat přepisy těchto tiskovek a mohly se pouštět nahrávky, jak too opravdu bylo podaný a řečený, aspoň by ubyly tyhle soudy o tom, jak je Markéta taková a maková ...
Reagovat
FulnekUltras
vyčuraná čurenko - čo už... Maky má skoro celou kariéru ještě před sebou. A jen přeju, ať drží zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Táto Markétka je ešte mladá a isto časom dospeje. Ukazovať na druhých prstom, stavať sa do role obete naznačuje, že mladá ešte nevie úplne prijímať prehry, ten chochmes príde skúsenosťou, vekom.
Reagovat
Hypertac
Pravdu máš. Je ale ještě mladá a to člověk často dřív mluví než myslí. Ale jinak paráda, jen tak dál.
Reagovat
bIbec
Stejnak by byla proti té Osace asi do počtu, když nebyla úplně v pohodě. Prohra mě ani tak nemrzí, spíš mám obavy, jestli to nenaruší její další program.
Reagovat
ivecka
Je těžké pro rozhodčí odmítnout žádané ošetření. Protože co kdyby tam třeba skutečně sebou praštila na tvrdo. To by potom měla rozhodčí megaproblém a všichni by po ní plivali. Chápu to.
Reagovat
misa
"Asi neumí snést, když prohrává," myslí si Vondroušová. No ano, vždyť je o tom celý tenhle článek.
Reagovat
tommr
by se měla zlobit hlavně sama na sebe. Za stavu 7:6 2:0 začala hrát strašně pasívně a netakticky a úplně zbytečně soupeřku vrátila do zápasu. Nechápu to o to víc když ted čtu, že Markéta si byla vědomá toho, že soupeřka často skrečuje když prohrává. Nebo se to dozvěděla až po zápase?

Chování Tsurenkový bylo každopádně mimořádně nesportovní a doufám, že na to taky jednou dojede. Za normálních okolností bych jí ve čtvrtfinále jako jasný outsiderce přál, ale tentokrát budu výjímečně fandit favoritce Osakaový ...
Reagovat
galisj
Když jde o miliony, fair play jde stranou.
Vondroušová byla v laufu,tím víc měla zbystřit,že jí chce Lesia vykolejit.
Děje se to i na amatérské úrovni,kde o nic nejde.
Reagovat
baggik
Maki, tímhle se nesmíš nechat rozhodit. I takový je tenis a některé hráčky dokonce řvou jakoby je vraždil po každém balónu.
Reagovat
kada.tom
Vypadá to, že Vondroušová se má ještě co učit, protože s různými simulacemi, zdržováním, taktickými MTO musí zkrátka umět počítat každá tenistka, a to zejména v zápasech, ve kterých o něco jde a právě proto, že v nich o něco jde. V tomto případě chování Ukrajinky určitě neomlouvám, nicméně v kontextu toho, že tohle chování se objevuje stále častěji prostě musí být tenistky na tyto alternativy boje připravené ...

... Vondroušová to absolutně nezvládla.
Reagovat
EllNino
tys zase nezvládl přechod z tvého studijního obor na zaměstnání ... inu, každý máme něco
Reagovat
kada.tom
s tím rozdílem, že Vondroušová to utkání určitě chtěla zvládnout, mě ten přechod ze studií na zcela jiné zaměstnání vůbec netrápil a dneska jsem maximálně spokojený :-)
Reagovat
EllNino
to chápu, jezdit tramvají je sen každého dítěte ...
Reagovat
slacker
nene, sen je delat popelare
Reagovat
kada.tom
tak ten mě nikdy nelákal :-D
Reagovat
kada.tom
je mi jasný, že si z toho děláš srandu :-) :-D ... inu já o tom jako dítě opravdu snil, ale pak mě to na docela dlouhou dobu pustilo a vůbec jsem na to nemyslel, ale pak se naskytla příležitost, já jí uchopil za pačesy a jak už jsem psal, dneska jsem maximálně spokojenej, a to i po finanční stránce, kdy mám vyšší ohodnocení než řada mých kolegů na vysokoškolských studiích :-) ... ale hlavně mě to baví, což je pro mě osobně naprosto nejdůležitější ;-)
Reagovat
EllNino
tak to ti můžu věřit a nemusím ... určitě byses tu nepřiznával k tomu, že tě práce nebaví, stejně bys tu psal, že tě to baví ...:)
Reagovat
kada.tom
tak to je viděl, že mě neznáš a že (naštěstí) nemáš přehled o mých sociálních sítích, tam je naprosto zjevné, že mě můj job baví, ale to je fuk :-))
Reagovat
Hypertac
Absolutně nezvládla je silné větné spojení. Nicméně se s Tvým hodnocením dá souhlasit. Na konci druhého setu ji měla dorazit.
Na druhou stranu je to zkušenost, která je k nezaplacení a do budoucna se bude určitě hodit. Je skvělé, že naše země má tak skvělé tenistky i mezi mladýma. Jen tak dál!
Reagovat
EllNino
Nedá se nic dělat ... šance byla obrovská, nevyužitá, Lesia je u mě teď hodně dole v žebříčku fair play ... ale i tak ji měla Markéta prostě dorazit, to se nedá nic dělat ...

4. kolo, nejmladší hráčka, která se tam letos dostala ... pěkný úspěch :) Nebude teď muset už řešit, jestli se dostane na turnaj, nebo ne, což je pro hlavu okysličující ... tak snad se bude dařit dál, jen aby ta noha zase nevyřadila arkétu na 2 měsíce
Reagovat
George_Renel
Přesně jak jsem hned psal. Ukrajinka to z 90% hrála.
Reagovat
Frick
Samozřejmě nevim, jak konkrétně to vnímala Maky na kurtě, nicméně mne to tehdy v hlavě "čurbes" udělalo. Ty myšlenky - "Prohrála první set, to je hotovo, dva sety vyhrát nemůže.", "Ta to skrečuje", "Bude vůbec moct mít z toho radost? Dyť je to jako lovit zraněný zvíře."

Jestli podobný myšlenkový pochody měla Maky, tak se nedivim...
Reagovat
Frick
se léčba zadaří. Bylo by fajn něco nahrát navíc - obahajuje jen 30 bodů z Taškentu.

Každopádně toho ČF je škoda přeškoda. Pro české hráčky je to taková "kritická hranice". Od roku 2000 se to povedlo jen 6 hráčkám. Všechny se pak v kariéře probojovaly přinejmenším do TOP 16.

Oproti tomu hráčky s maximem v OF někdy nedobyly ani TOP 50...
Reagovat
baggik
Promiň ale to je logické, že hráčky co na GS udělaly závěrečná kola Qf+ to dotáhla dál než hráčky, co tuhle hranici nepodpořily. Taky ty lepší hráčky měli více příležitostí aspoň to qf udělat. A zmiňovat tohle téma u Markéty, to je snad rouhání. Ta má vše před sebou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist