Vondroušová se v Hobartu dočkala první letošní výhry. Kr. Plíšková opět končí hned na úvod

8. 1. 2018, 02:17
Aktuality 38
WTA HOBART - Markéta Vondroušová se na turnaji WTA International v australském Hobartu dočkala první letošní výhry, když v prvním kole přehrála Natalii Vichljancevovou z Ruska, aniž by čelila brejkbolu. Kristýna Plíšková naopak končí. Rodačka z Loun neudržela vedení proti Kirsten Flipkensové a stejně jako loni se s hobartským podnikem loučí v prvním kole.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová loni prožila životní sezonu. Osmnáctiletá rodačka ze Sokolova poprvé v kariéře ovládla podnik WTA a ještě čtyři akce na okruhu ITF a dostala se do první stovky žebříčku. V závěru loňského roku se však potýkala se zdravotními problémy a kvůli bolestem zad odehrála poslední soutěžní zápas na konci září v uzbeckém Taškentu.

Letošní sezonu zahájila na turnaji v Aucklandu, kde ale prohrála hned úvodní utkání s Chorvatkou Martičovou. První letošní výhry se dočkala až dnes v australském Hobartu, kde v souboji talentů po setech 6-4 6-3 přehrála Natalii Vichljancevovou z Ruska, které oplatila předloňskou porážku z okruhu ITF.

Vondroušová se dnes mohla opřít hlavně o servis. V průběhu utkání nečelila jedinému brejkbolu a zisk prvního setu slavila díky brejku ze sedmé hry. Ve druhé sadě sice v úvodním gamu nevyužila dva brejkboly, nicméně chybující Vichljancevovou ještě dvakrát brejkla. V osmé hře proměnila na returnu hned první mečbol a po 70 minutách slavila postup.

O své druhé kariérní čtvrtfinále na okruhu WTA bude kometa loňské sezony usilovat proti Donně Vekičové. S Chorvatkou, jež v prvním kole po setech 6-4 6-2 vyřadila nasazenou sedmičku Tatjanu Mariaovou, se utká poprvé.

Podání ruky mezi Vondroušovou a Vichljancevovou

Kristýna Plíšková prožila letos identickou přípravu na Australian Open jako loni. Rodačka z Loun v čínském Shenzhenu uhrála čtvrtfinále a v Hobartu ztroskotala hned na své první soupeřce. Nad její síly dnes byla Kirsten Flipkensová. S belgickou kvalifikantkou Plíšková prohrála 7-5 5-7 3-6 a nenašla na ni recept ani potřetí.

Obě hráčky v úvodním dějství shodně čelily sedmi brejkbolům. Nervózní a napínavou koncovku zvládla lépe Češka, která v desáté hře odvrátila dva setboly a o dva gamy později, když servírovala na zisk setu, zlikvidovala stav 0-40.

Ve druhé sadě byla ovšem lepší hráčkou Flipkensová. Belgičanka sice nedokázala potvrdit brejk ze čtvrté hry, ovšem Plíšková ve dvanáctém gamu nedotáhla vedení 30-0 na podání a o druhý set přišla.

Českou tenistku ale komplikace zpočátku nerozhodily. V páté hře slavila další brejk a s postupem to vypadalo nadějně. Přišel však nepochopitelný zkrat a Plíšková v dalším průběhu utkání neuhrála jediný game.

Svou krajanku může ve druhém kole pomstít Kateřina Siniaková, pokud zítra v duelu prvního kola porazí Američanku Riskeovou.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 226.750 dolarů
pondělní výsledky (8. 1. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6-4 6-3
Flipkensová (Belg.) - Kr. Plíšková (ČR) 5-7 7-5 6-3
Mertensová (2-Belg.) - Naraová (Jap.) 6-0 6-4
Watsonová (Brit.) - Cirsteaová (3-Rum.) 7-5 6-3
Curenková (5-Ukr.) - Babosová (Maď.) 7-6(2) 6-2
Vekičová (Chorv.) - Mariaová (7-Něm.) 6-4 6-2
Fourlisová (Austr.) - Stojanovičová (Srb.) 7-5 7-6(9)
Friedsamová (Něm.) - van Uytvancková (Belg.) 4-6 7-6(4) 6-4
Sabalenková (Běl.) - Bouchardová (Kan.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
Jabadu
No, já už fakt nevím, co s tím "Evženem".
Od té "hrozné události" v r. 2014 je úplně mimo.
Sice šlo jen o její hrané sebevědomí, protože musela tušit, co ji tak asi čeká. Tak hloupá zase není.
Přitom trénovaná je skvěle, hru má také odvážnou ...ale něco je špatně.
Reagovat
blixa
Hlava ....
Reagovat
FulnekUltras
hlavně zevnitř ;)
Reagovat
Fandina
gratulka. Po prohře v minulém týdne s Petrou Martic, která ale hrála moc dobře, jsem jí moc nevěřila, ale Markétka hrála v pohodě a byla lepší než Vikhlyantseva. Takže gratulka a jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem kvůli tomu zápasu vstával už na pátou, ale nakonec se začalo hrát až ve čtvrt na sedm, což se mi moc nehodilo. Takže jsem to zapnul až za stavu 1:1 ve 2. setu. Ten třetí gem teda Aryna zrovna ukázkově vyházela, ale pak už byla jasně lepší. Sice udělala nějaké chyby z toho, že chtěla útočit i z nepřipravených pozic, ale taky měla hodně winnerů, zatímco Evžena měla jenom ty chyby. Co jsem viděl, tak Evžena dala asi tři winnery (což by odpovídalo, protože celkem jich měla devět) a nepředvedla fakt vůbec nic. Aryna to ani nemusela hrát k lajnám, protože Evžena ji ve výměnách neměla šanci přetlačit... Takže za mě naprostá spokojenost. :)
Reagovat
misa
Bouchard touhle prohrou vypadla z první stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je zajímavá informace. :D
Reagovat
blixa
Chudák Evža, už ani ta stovka ... ale mohla by aspoň po každým prohraným zápase udělat na kurtu striptýz, aby se trochu odvděčila pořadatelům za WC ... ;-) :D
Reagovat
horska.kraslice
Kdoví, jak je na tom Markéta zdravotně. Záda jsou nevyzpytatelná, můžou tam kdesi v pozadí pořád hrát roli. Navíc, Markéta od září klempírovala, asi nebylo možno zařadit nějaký inovativní trénink, takže počítám, že letošní jaro bude nejdříve testem zad a teprve potom tvrdší dril dalších tenisových dovedností, které by ji posunuly výš v žebříčku.
Reagovat
horska.kraslice
To patří jinam, omluva!
Reagovat
horska.kraslice
Nechápu, jak to mohlo skočit sem, zcela jistě jsem reagovala na příspěvek ÚPLNĚ DOLE, takže se fakt divím......
Reagovat
smazaný uživatel
To nic, mně se tohle stalo předevčírem. Psal jsem z mobilu a náhodou mi to ujelo na "Reagovat", ale pod úplně jiný příspěvek... :D
Reagovat
tommr
zatím s nepříjemnou Flipkensovou svádí statečnej boj. Ted získala ve třetím setu brejk a vypadá to docela nadějně ... :)
Reagovat
EllNino
pěkně jsi to zakřikl :)
Reagovat
tommr
snad jí ta ztráta brejku nepoloží - byla by to škoda. Flipkensová ale není nadarmo postrachem všech českých hráček ... :(
Reagovat
EllNino
myslím, že jí to položilo ...
Reagovat
tommr
tak bohužel. Pro Kristýnu typickej zápas - postupný odcházení ... :(
Reagovat
EllNino
nojo, nemá pouštět stav 5:6 30:0, tiebreak by podle mě vyhrála :) ... pokud dojde na souboj s Katkou Siniakovou ve 2. kole, opět to bude bitva ... ale to už i 1. kolo s Riske
Reagovat
tommr
otázka je jestli to Katka nazabalí když došla v Shenzhenu tak daleko a v neděli už začíná AO ...
Reagovat
EllNino
nezabalí, to by jí nedávali úterní start
Reagovat
tommr
namyslím, že by nenastoupila, ale že by třeba nemusela hrát úplně nadoraz ...
Reagovat
EllNino
to není Katky styl ovšem většinou :) ale uvidíme no, startovní pole je otevřené a bůhvíkoho dostane v Melbourne, když nebude nasazená ...
Reagovat
tommr
snad jí los bude přát a dostane na rozjezd nějakou dobrou soupeřku - třeba Sharapku ... :)
Reagovat
tommr
si připsala první letošní výhru nad Ruskou, která je v žebříčku o 4 místa výše. Soupeřce nepovolila za celej zápas ani jeden brejkbol a sama jí vzala servis třikrát. Hrou mě teda ale moc nenadchla ... :)
Výše v žebříčku jsou i obě její potenciální soupeřky ve druhým kole. Těžko říct, která z nich by byla pro Markétu snadnější. Asi ale budu přát postup Vekicový ...
Reagovat
EllNino
Donna se zdá být ve formě, takže to bude určitě těžký duel, výsledek 6:4 6:2 nad Mariou budí respekt, ač Tatiana na té WTA úrovni toho moc neuhrála
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu - nic lehkýho Markétu určitě nečeká. Bude muset trochu přidat, protože s tím co hrála proti Vikhlyantsevý by asi Vekicovou neporazila ...
Reagovat
EllNino
tak myslím, že ji nakopne první výhra sezóny a odrazí se :)
Reagovat
fretek
Nakopnutí by mělo spočívat ve hře k čarám (což je dost obtížné). Dnes hrou na soupeřčinu raketu se dostávala do pasivity. Byl taky jenom jeden hezký kraťas.
Reagovat
smazaný uživatel
.."bude muset trochu přidat," "hrou na soupeřčinu raketu se dostávala do pasivity"...Ruska do toho mlátila jak hluchej do vrat, padne-nepadne, většinou buďto zkazila nebo balón přistál u zadní lajny. Z toho se špatně hraje jinam než soupeřce na raketu (třeba k lajnám). Bylo by dobré si občas vzít raketu do ruky a vyzkoušet si to, než psát takováto "moudra":-)
Reagovat
fretek
Právě že ona hrála "na raketu" i když nemusela. A votode
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jestli z gauče dokážeš posoudit, jestli hrála soupeřce na raketu, i když nemusela?!
Reagovat
fretek
Nebylo to poprvé a samozřejmě, že tak nehrává sama. A neposuzoval jsem to z gauče, ale ze židle, takže to je jasné.
Reagovat
Torn
Viděl jsem první set a měl jsem obavu, hlavně na začátku byla Maky trochu bezradná, potom to tak trochu asi i zásluhou rusky uhrála, ale bylo to takové nepřesvědčivé (druhý set jsme neviděl), samozřejmě výhra se počítá, takže budu doufat, že to bylo jen rozehřívačka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je fakt divný. Co od ní čekáte? Že bude hráčky z druhé padesátky porážet dvakrát 6:1 po drtivé převaze se čtyřiceti "winry" na kontě?? Proč by to tak mělo být? Domnívám se (jsem o tom přesvědčen), že žádný z vás - tommr, fretek, Torn - není závodním hráčem nebo trenérem, že tenis znáte pouze z televize či jako hobby hráči a proto váš pohled na věc je zcela povrchní.
Reagovat
Torn
Nikde jsem nepsal, že by jí měla porazit hladce, případně by jí měla porazit drtivou porážkou. Běžně se tu diskutuje o tom, že hráčka nepodala svůj ideální výkon. A Maky minimálně v první části prvního setu nevypadala na kurtu úplně hlavou přítomna. Na tohle nemusí být nikdo trenér nebo TOP hráč, aby to poznal, když jí sleduje. Na kurtu umí být lepší, to je všechno, co jsem tím chtěl říct. A závěrem bych řekl, že tvoje domněnky jsou zcela mimo o tom, kdo se v čem pohybuje/orientuje. Povrchní je leda tak tvoje myšlení. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Výše jsem zdůvodnil, proč si myslím, že tvůj pohled na věc je povrchní. Zkus mi též zdůvodnit, proč si myslíš, že "moje myšlení je povrchní a mé domněnky jsou zcela mimo o tom, kdo se v čem pohybuje/orientuje".
Reagovat
Torn
Tak jako zdůvodnění mi to moc nepřišlo, pokud teda bylo, jako píšeš. Příjde mi, že v tom jsou nějaké osobní sympatie, že tu najednou Markét takhle hájíš. Vždyt tohle se tu řeší furt. Nelíbí se ti reakce, tak pochopitelně reaguješ takhle. Jako povrchní reakce na její výkon bude v zásadě od většiny lidí, kteří jí neznají osobně nebo tak. Já jsem tím nechtěl nějak Markét urazit nebo tak, fandím jí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to mé zdůvodnění přijde celkem jasné a srozumitelné. Kdo má pohled pouze zvenčí, nemůže vidět (a tedy posoudit), co se děje uvnitř. Samozřejmě, může vyjádřit svůj názor, ten je ale pouze povrchní. Píšeš, že Markéta na začátku zápasu vypadala bezradně a nepřesvědčivě. Nastupovala proti hráčce výše postavené na žebříčku, starší a tedy zkušenější, proti hráčce se kterou má negativní bilanci. A že jí Ruska tlačila?! Podívej se nahoru na obrázek, čím to asi bude?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist