Vondroušová si titul z Austrálie nepřiveze. V Clare prohrála finále s nasazenou jedničkou

5. 3. 2017, 08:11
Aktuality 24
ITF CLARE - Markéta Vondroušová si počtvrté v sezoně zahrála ve finále, třetí titul ale nevybojovala. Sedmnáctileté Češce nevyšel ani druhý pokus získat první trofej na půdě Austrálie, když dnes na podniku ITF 25k v Clare prohrála hladce ve dvou setech s nejvýše nasazenou Brazilkou Beatriz Haddad Maiaovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová má za sebou pátý letošní turnaj kategorie ITF. Čtyřikrát byla ve finále, dvě z nich přetavila v titul. Vyhrála 26 z 29 zápasů, když všechny tři porážky utrpěla s pozdějšími šampionkami. 

Po dvou triumfech v evropských halách - německém Stammheimu a francouzském Grenoblu - hrála poprvé na profesionálním okruhu v Austrálii, kde absolvovala tři turnaje. Svůj celkově šestý a první titul mimo Evropu si však domů do Sokolova nepřiveze, byť byla u 'protinožců' dvakrát ve finále.

Před dvěma týdny v Perthu ve finále podlehla krajance Marii Bouzkové, minulý týden na stejném místě prohrála ve čtvrtfinále s domácí Destanee Aiavaovou a dnes na dalším podniku ITF s dotací 25 tisíc dolarů neuspěla ve finále proti nasazené jedničce Beatriz Haddad Maiaové z Brazílie. 

Vondroušová se letos na kurty vrátila po sedm měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním loktu. Nicméně přestože má v žebříčku započtených pouze osm turnajů, je na svém maximu - 269. místě. To zítra znovu vylepší a bude atakovat Top 250.

• ITF 25k CLARE •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 03. 2017)
• Dvouhra - finále •
Haddad Maiaová (1-Braz.) - Vondroušová (ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechápu co se stalo s Krčmářem....
Reagovat
smazaný uživatel
od Vánoc v totálně v hajzlu
Reagovat
EllNino
vždyť byl 5. na MS ...
Reagovat
smazaný uživatel
jeden výsledek z mála... celkově šel hodně dolů
Reagovat
EllNino
:D dobře no, ty víš poslední dobou všechno
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť jo kuchařky ví vždycky všechno nejlíp
Reagovat
travar
Ta brazilka hraje jako Kvitová! Není divu, že Markéta prohrála.
Reagovat
darek.vrana
Dyť Kvitová teď nic nehraje...
Reagovat
Frick
1) Tereza Martincová
(WTA 280 K. Lumpur Q2, 12 b.)

Hraní ve vražedném dusnu si vybralo svou daň a pro (p)Omalománko skončil turnaj s úpalem a na kapačkách. :-(

ZNÁMKA: N

2) Marie Bouzková
(WTA 280 Acapulco Q1, 1 b.)

No, nevim. 1:6 5:7 s hráčkou, co nebyla nikdy ani v TOP 130. Pokud se Marie chce dostat výše, bude nutné, aby byla proti těmto hráčkám konkurenceschopná. V létě už jí bude 19, úplná juniorka už to tedy také není.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

3) Markéta Vondroušová
(ITF 50 Clare F, 30 b.)

V R32, QF a SF to šlo hladce, v R16 útěk "hrobníkovi z lopaty" a ve F již zřejmě měla Maki dost a soupeřce vůbec nestačila. I tak je ale třeba hodnotit vstup do sezóny rozhodně úspěšně.

ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
Serpens
36:28
Rozuměl tomu někdo?
Reagovat
EllNino
myslím, že "Já nevim, voleeeeeeee" ... nebo tak něco :)
Reagovat
Krisboy
Nevím, bylo to nějakou neznámou řečí asi.
Reagovat
Serpens
I Vondroušová se umí rozčilovat :D V nějakém rozhovoru kdysi řekla, že se zásadně nikdy nerozčiluje :D
Reagovat
EllNino
kdy ?
Reagovat
Serpens
Někdy během juniorského GS, předloni asi
Reagovat
EllNino
ttj :) no tak i flegmovi to občas ujede
Reagovat
EllNino
Vůbec nevadí :) I tak ta australská štace dopadla skvěle, teď si hlavně trochu dáchnout, byla to ohromná porce na začátek roku, aby ta ruka zase nezačala zlobit :) ...
Reagovat
horska.kraslice
Odpočinek už to chce rozhodně moc. Snad už není po dvanácté.... Asi sama nečekala, že návrat bude tak úspěšný, čili že sehraje tolik zápasů, když tu australskou šňůru plánovala.
Reagovat
tommr
škoda toho finálovýho zápasu, kterej se Markétě vůbec nepoved a trochu pokazil dojem z jinak velmi úspěšnýho australskýho turné. Na Markétu už možná dolehla únava z náročnýho programu ...
V žebříčku se Markéta posune na 245.místo těsně za naší další velkou naději Marii Bouzkovou. V letošní Race se dokonce dostane do první stovky na 97.místo ...
Jsem zvědavej jakej další program Markéta zvolí. Ted bude zřejmě na místě kratší odpočinek, aby zase nabrala síly a chut do dalších turnajů. Pokud bude i nadále pokračovat v letošním trendu tak by pro ní neměl bejt žádnej problém dostat se v dohledný době do druhý stovky a zajistit si účast v kvalifikaci na French Open ...
Reagovat
Frick
Následující tři týdny bez tenisu, resp. bez účasti na turnaji.
Reagovat
EllNino
jo, nemusíš to pát pod každým komentem :)
Reagovat
Frick
MISTŘI! :-P
Reagovat
blixa
V čem ? V blbosti ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
australské mise byla pro Maky úspěšná je na svém žebříčkovém maximu takže to manko co nabrala při zranění nejen že stáhla ale i vylepšila. Teď to chce odpočinek a pak to zase rozjet
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist