Vondroušová v Austrálii otočila souboj s nasazenou Ahnovou

2. 3. 2017, 07:49
Aktuality 21
ITF CLARE - Markéta Vondroušová přidala už 24. výhru v sezoně. Dnes ve druhém kole turnaje ITF 25k v australském Clare ale měla namále, když se čtvrtou nasazenou Američanku Kristie Ahnovou prohrála první set a ve druhém musela celkem třikrát dohánět manko brejku.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se letos vrátila na kurty po sedm měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním loktu a zatím se jí daří nad očekávání dobře. Sedmnáctiletá Češka vyhrála 24 z 26 zápasů. 

Dnes ve druhém kole podniku ITF 25k v australském Clare předvedla parádní obrat proti čtvrté nasazené Američance Kristie Ahnové. Vondroušová prohrávala 3-6 a 1-3, vývoj však dokázala otočit.

Ve druhém setu česká tenistka smazala celkem třikrát manko brejku, včetně toho za kritického stavu 4-5. Vynutila si tie-break, v něm vývoj obrátila ziskem šesti míčků v řadě ze stavu 1-4 a v rozhodujícím dějství už předvedla jednoznačnou jízdu. Ztratila totiž pouze deset fiftýnů a nakonec soupeřku dorazila kanárem. I přes deset nakupených dvojchyb zvítězila 3-6 7-6 6-0.

Vondroušová hraje na pátém letošním turnaji, z toho třetím v Austrálii. Zatím dokázala získat dva tituly v evropských halách, jen jednou chyběla ve finále. I proto je ve světovém žebříčku už na svém novém maximu - 269. místě. A to loni přes půl roku nehrála.

O postup do semifinále si rodačka ze Sokolova zahraje s o tři roky starší Britkou Katie Boulterovou, kterou smetla začátkem roku cestou za triumfem v německém Stammheimu.

• ITF 25k CLARE •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Ahnová (4-USA) 3-6 7-6(4) 6-0
Boulterová (Brit.) - Ya-Hsuan Lee (Tchaj-wan) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
horska.kraslice
Tak takové otáčení zápasů je hodně výhodná dovednost. :-)
Reagovat
EllNino
skvělá otočka :) ...
Reagovat
tommr
vydřenej postup v téměř ztraceným utkání proti Ahnový by měl Markétě pomoct hlavně psychicky. Ukázalo se taky, že Markéta je na na tom dobře kondičně a má pevný nervy ... :)
Ted by to ještě chtělo využít relativně dobrej los a dojít aspoň do finále, aby Markéta odjížděla z Austrálie na co nejlepším postavení v žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
body jsou tristni, z toho se musi rychle vyhrabat nebo ji to uplne umori. Prekvapuje me docela, kolik da za kazdy zapas DF, ta jede na nejaky rekord.. :-)
Reagovat
tommr
podání má bohužel dost špatný. Mám trochu obavy, aby za tím nevězel ten zatracenej loket ... :(
Reagovat
EllNino
tak samozřejmě že vězí, musí začít pomalu a ne hned dávat rány jak z děla, ono si to sedne, pokud se stav bude lepšit :) Loket určitě zatím není stopro
Reagovat
tommr
ten dnešní zápas jsem bohužel neviděl, ale proti Honový si po nevydařeným podání občas loket protřepávala ...
Reagovat
EllNino
nedivim se, je to velká zápasová zátěž, já doufám, že si Markét dá po téhle australské šichtě trochu klídek, klidně i týden dva, aby ten návrat neuspěchala ...
Reagovat
tommr
jj chtělo by to ještě dotáhnout tenhle turnaj do úspěšnýho konce a pak si dát zaslouženej odpočinek ... :)
Reagovat
EllNino
finále je reálné a mohla by se zrovna utkat s Destanee :)
Reagovat
tommr
jj odveta s Aiavovou by byla asi nejlepší, ale líbilo by se mi i finále s Kuzmovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne by se mela poradit (staci cist TP) :-))) a zamerit techniku servisu spesl smerem ke svym fyziologickym moznostem (a omezenim, pokud tam skutecne jsou) dokud je jeste cas a je mlada, treba servis uplne zmenit, to cislo je zarazejici a nezda se mi, ze vznika pouhym preriskovanim...
Reagovat
EllNino
Markéta právě dříve servírovala jinak, měla trochu podobný servis jako měla Iveta Benešová, který byl hodně náročný na rameno a loket, takže po té operaci zřejmě musela změnit smyčku, teď je to podle mě zatím v procesu změny, není to konečná fáze servisu ... ona vůbec má ty údery Ivetce dost podobné, ikdyž taková elegance při úderech, jakou Ivet měla, to zase dlouho asi neuvidím, za mě nejkrásnější styl vůbec :)
Reagovat
smazaný uživatel
mne Market nepripada moc efektni, nevim, ale urcite efektivni.. :-) Se servisem kez mas pravdu, ja ji vlastne neznam, pokud se s technikou hybalo po zraneni, jen dobre. To si sedne.. :-)
Reagovat
EllNino
jasný, nerodí se každý týden Federer :D ....

https://www.youtube.com/watch?v=gs07dHlpGs8

pro srovnání, takhle podávala dříve ...teď mizí spodní oblouk, a spletl jsem to, takovýhle servis mívala Petra, ještě třeba v roce 2008
Reagovat
smazaný uživatel
jo, diky moc, v te ukazce se mi jeji servis stejne vubec nelibi. A hybali s nim zrejme prave z duvodu, ktere jsem mela na mysli, uvidime, no.. :-)
Reagovat
EllNino
uvidíme :) ... každý holt nemá kladivo jako Kája Plíšková ... ach ty dlouhé nohy :D
Reagovat
smazaný uživatel
mi povidej.. :-))
Reagovat
EllNino
jestli má fakt 120 cm dlouhé nohy, tak to bych se vedle ní fakt styděl :D
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych ji mohla podbihat, s lehce sklonenou hlavou.. :-)))
Reagovat
George_Renel
To chlapi by podbíhali asi spíš se zakloněnou....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist