Vondroušová vyhrála turnaj ITF na pražské Štvanici

30. 7. 2017, 17:31
Aktuality 12
ITF PRAHA - Markéta Vondroušová ve finále domácího turnaje ITF 80k na antuce v pražské Štvanici porazila krajanku Karolínu Muchovou a získala celkově pátý titul v sezoně.
M. Vondroušová (© Prague Open)

Osmnáctiletá Markéta Vondroušová splnila roli největší favoritky a vyhrála turnaj kategorie ITF v Praze na Štvanici. Česká fedcupová reprezentantka, jež byla na turnaji s dotací 80.000 dolarů nejvýše nasazenou, v dnešním finále porazila 7-5 6-1 o dva roky starší krajanku Karolínu Muchovou.

Talentovaná Vondroušová letos získala už pátý titul. Vedle čtyř turnajů ITF vyhrála také senzačně v dubnu na WTA Tour ve švýcarském Bielu a dala o sobě poprvé naplno vědět mezi ženskou elitou.

Díky vítězství v Praze by Vondroušová znovu vylepší své žebříčkové maximum. Ze současného 74. místa se posune na 68. pozici.

Z antuky se mladá česká hvězda přesune na americké betony. Za dva týdny bude startovat na silně obsazeném turnaji v Cincinnati, kam dostala divokou kartu spolu s bývalými světovými jedničkami Viktorií Azarenkovou a Marií Šarapovovou.

V souběžně hraném mužském challengeru na Štvanici triumfoval slovenský tenista Andrej Martin, který zdolal Němce Yannicka Madena a získal svůj celkově 8. challengerový titul..

• ITF 80k PRAHA / ŠTVANICE •
Česko, antuka, 80.000 dolarů
nedělní výsledky (30. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Vondroušová (1-ČR) - Muchová (ČR) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/BXLuRXAl9KI/

A já jsem se divil, proč jsem dnes potkal na Štvanici "Čaroděje"....
Reagovat
Frick
Doufám, že víte, koho myslim :-D
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=-D5sxulzZ9E

Nevim, mne přijdou, že ty rozhovory jsou takový... prapodivný.
Reagovat
horska.kraslice
https://www.youtube.com/watch?v=5aURLVLS18U

Sakra, sakra, snad se jí ta záda zklidní brzy.
Reagovat
sprchon
To je daný otázkami a taky tím, že hráčky měly fakt dost, to je na nich v rozhovorech dobře vidět. Obě sotva mluvily a já se jim nedivím. :D
Reagovat
Frick
1) Kateřina Siniaková
(WTA 280 Bastad W, 280 b.)

Katka řádně ukončila paběrkování započaté v Melbourne. :o) Dovoluji si říct, že vylepšení loňského finále se skutečně nečekalo, ale Katka si pro to nakonec došla i když se asi nedá úplně říct, že by Katka celý turnaj předváděla svůj nejlepší tenis. Ve finále samozřejmě pomohla Caroline svými až ostudnými chybami.

ZNÁMKA: 1 (9/10)

2) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Nanchang R16, 30 b.)

Čím dál tim líp, Týno. Na ztrácení takřka vyhraných zápasů jsme si už zvykli, nyní Týna předvedla nový vrchol.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

3) Makréta Vondroušová
(ITF 115 Praha W, 115 b.)

Markéta potvrdila roli největší favoritky na titul. Ale je třeba říct, že hlavně v ČF a SF to skřípalo více, než by se čekalo. Nezbývá nic jiného než si přát, aby to (ne)byl poslední zápas Markéty na Štvanici.

ZNÁMKA: 1- (7/10)

4) Denisa Allertová
(ITF 115 Praha SF, 42 b.)

Koho Denisa měla porazit, toho porazila. SF proti Markétě už se nepovedlo, hlavně na kanár v první sadě Denča ráda vzpomínat nebude. Ale tak za poslední dva týdny nějaké bodíky udělal. Snad se jí bude dařit i na WTA.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

5) Tereza Martincová
(WTA 280 Nanchang R16, 30 b.)

Těžký los a zdravotní problémy nedovolily Terce udělat nějaký slušnější výsledek.

ZNÁMKA: N

6) Barbora Krejčíková
(WTA 280 Bastad Q W + QF, 78 b.)

Bára zaznamenala na WTA letos už druhý postup díky zdr. indispozici soupeřky. A opět nebyla v dalším kole "jen do počtu". Škoda, že servis proti Carolině G. tak strašně nechodil. I tak ale pro Báru určitě cenný bodový zisk na cestě do TOP 100...

ZNÁMKA: 2 (7/10)

7) Lucie Hradecká
(ITF 115 Praha R32, 1 b.)

Asi největší štvanické zklamání. Po hladce vyhrané 1. sadě Lucka úplně odpadla a stala se kořistí mladičké Ukrajinky.

ZNÁMKA: 4- (2/10)
Reagovat
Frick
8) Tereza Smitková
(ITF 115 Praha R32, 1 b.)

Tereza to bohužel do 1. kola schytala nejhůř, jak mohla a proti Markétě si ani neškrtla.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

9) Marie Bouzková
(ITF 80 Granby SF, 29 b.)

Ohromná škoda, že zranění zabránilo Marušce v boji o lepší výsledek, než je SF. To sice není samo o sobě úplně špatné, ale byl to rozhodně turnaj, kde se dalo získat víc.

ZNÁMKA: N

10) Karolína Muchová
(ITF 115 Praha F, 70 b.)

Karolína dosáhla na Štvanici nejlepšího výsledku v kariéře! Odstoupení Hogenkampové samozřejmě pomohlo, ale kdo ví, zda by jí Kája i tak neporazila. Do finále pak jinak prošla po dobrých výkonech beze ztráty setu. Ve finále jí už zbrzdilo až příliš velké množství chyb. Škoda pro Karolínu, že se jí nepovedlo první sadu dotáhnout aspoň do TB. Ale i tak - Kája ukázala, že v nohách i rukách to má. Jen v tom vytrvat a být zdravá.

ZNÁMKA: 1- (8/10)

11) Jesika Malečková
(ITF 115 Praha R32, 1 b.)

Jesika v "ČLTK-derby" navázala na slabé výkony...

ZNÁMKA: 4 (3/10)

12) Miriam Kolodziejová
(ITF 115 Praha R16, 10 b.)

Na úspěšné "ČLTK-derby" proti Jesice už Miri v zápase s Kalinou navázat nedokázala.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

13) Anastasia Zarycká
(ITF 115 Praha Q2, 3 b.)

Nasťa kvaldou projít nedokázala...

ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
bIbec
Reagovat
sprchon
Parádní celá výměna. Kája umí, snad taky prorazí. :)
Reagovat
Frick
Vyšla více než dobře. :o) Že by příští rok došlo na Štvanici k nějaké disproporci umístění turnajové jedničky x úrovně turnaje ála SPO 2011, kdy 100k hrála 10. (!!!) Petra Kvitová by fakt příští rok dojít nemělo.

Ono už i letos to bylo asi trochu na hraně. Resp. hrála ho samozřejmě jen kvůli tomu, že to byl domácí turnaj.
Reagovat
tommr
Markéta se i přes vítězství na turnaji dost trápila a její herní projev nebyl zdaleka ideální. Nejvíc k tomu asi přispěly ty natažený záda. Jsem zvědavej jestli šlo jen o nějakou přechodnou záležitost nebo jestli jsou to nějaký vážnější zdravotní potíže. Uvidíme jak si povede v Cincinnati ...
Markéta za titul získala i 115 bodů do žebříčku a posune se v něm už na 68.místo. Vzhledem k tomu, že do konce sezóny už neobhajuje ani bod je velice pravěpodobný, že se ještě letos dostane minimálně do první padesátky ... :)
Celkem už letos získala Markéta 5 titulů z toho 4 na turnajích ITF a jeden na turnaji WTA. Zápasovou bilanci má 59 výher/10 proher ...:)

Cenný body za finále získala i Karolína Muchová, která se díky tomu vrátí do třetí stovky. Pokud jí zase nezradí zdraví tak se časem jistě posune ještě výš, protože hraje velice solidní a pohlednej tenis ... :)
Reagovat
EllNino
Řekl bych, že Maky trochu tápala během zápasu, kdy se nechala dotáhnout, ale celkově takový standartní výkon, záda asi trochu táhnou, to bylo vidět na servisu ... celkově určitě cenný titul, doma, jako nasazená jednička, všichni tohle očekávali a potvrzovat očekávání je vždycky hodně složité ...:)

Takže gratulace, teď zase trochu odpočinku a vyraž do USA :) ...
Kája potěšila postupem doo finále a snad se dostane výš, má na to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist