Vondroušová vyměnila trenéra. K Hřebcovi angažovala Hernycha místo Fassatiho

30. 7. 2018, 14:55
Aktuality 3
Markéta Vondroušová po třech měsících ukončila spolupráci s trenérem Martinem Fassatim a na další část sezony se začala připravovat pod vedením Jiřího Hřebce a Jana Hernycha. Zatímco se sedmašedesátiletým Hřebcem už spolupracovala, devětatřicetiletý Hernych, bývalý 59. hráč světového žebříčku, je v jejím týmu novou tváří. Pro něj to je premiéra v roli kouče na této úrovni.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© j48tennis.net)

Do července připravoval Markétu Vondroušovou bývalý kouč Kristýny Plíškové Martin Fassati. Spolupracovali od dubna, původně byli domluveni do červnového Roland Garros a rozešli se po turnaji ITF v Budapešti v polovině července.

"Byl to můj impuls. Hlavně na kurtu jsem si nepřipadala dobře. Celkově jsem cítila, že to není nic pro mě, a tak jsme se domluvili, že to ukončíme,“ řekla Vondroušová pro magazín Tennis Arena.

Devatenáctiletá rodačka ze Sokolova se vrátila zpět ke zkušenému Jiřímu Hřebcovi, který
má trenérskému týmu šéfovat, a nově angažovala Jana Hernycha. Ten bude od podzimu s Vondroušovou cestovat po turnajích.

 

"Domluvili jsme se na spolupráci s Honzou Hernychem i Jiřím Hřebcem, se kterým jsem trénovala v minulosti a trénuji i teď před americkou tour. Všichni se známe z klubu (I. ČLTK), sedíme si lidsky a věřím, že to bude fungovat," uvedla Vondroušová v tiskové zprávě.

"První společný trip nás čeká na podzim po Asii. Na americké kurty vyrazím ještě bez něj s kondičním trenérem Michalem Vágnerem," upřesnila Vondroušová. V plánu má starty v Cincinnati, New Havenu a na US Open. "Zatím to vypadá na kvalifikace, ale tajně doufám v divokou kartu na některém z turnajů," doplnila vývalá 50. hráčka světa, které aktuálně patří v žebříčku 103. místo.

Pro Hernycha bude Vondroušová první svěřenkyní z okruhu WTA. "Je to pro mě velká výzva. V Markétě vidím ohromný potenciál. Pamatuji si Maky začátky na Štvanici, tenisově od té doby neskutečně vyrostla. Mám z celého týmu, který znám léta, výborný pocit a moc se těším na spolupráci," uvedl Hernych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
misa
tráví volno obvyklým způsobem, tj. aktivně:
https://www.youtube.com/watch?v=Li1SFmWN3WY

Seriál je fajn, aspoň vím co dělá, když už se na tenisových kurtech moc neobjevuje... Vypadá šťastná. Kolik máme před sebou ještě (singlových) turnajů?
Reagovat
George_Renel
Možná že by bylo lepší změnit klub. Nevěřím že by pod Černoškem tak stagnovala a měla tak slabou manažerskou podporu.
Reagovat
tommr
změna trenéra byla potřebná, protože s Markétou to šlo v poslední době od deseti k pěti. Snad se jí pod novým trenérským duem bude dařit víc ...

Kvalifikacím se v Americe asi nevyhne, ale to nemusí být nutně na škodu. Markéta potřebuje hodně vyhrávat a získat zdravý sebevědomí a to půjde s její momentální formou spíš v kvalifikacích než v MD ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist