Vrátí se dříve? Murray chce na konci měsíce začít s tréninkem

1. 3. 2018, 11:14
Aktuality 13
Andy Murray se má dle plánu na kurty vrátit v červnu na domácí trávě v londýnském Queen's Clubu, kde by měl odehrát první soutěžní zápas od loňského Wimbledonu. Aktuálně ještě britská jednička se po operaci kyčle cítí dobře a ráda by začala již na konci března s tvrdým tréninkem. Existuje tu i možnost, že se trojnásobný grandslamový šampion na kurty vrátí dříve.
Profily hráčů

Rekonvalescence Andyho Murrayho po operaci kyčle probíhá tak dobře, že by se bývalá světová jednička mohla na kurty vrátit dříve, než se očekávalo. Třicetiletý Brit původně plánoval, že do tenisového kolotoče opět naskočí v červnu na domácím travnatém podniku v londýnském Queen's Clubu. Možná se mu to ale podaří o něco dříve.

Murray odehrál poslední soutěžní zápas loni ve Wimbledonu. Problém s kyčlí měl už loni během cesty do semifinále na French Open. V domácím All England Clubu poté prohrál ve čtvrtfinále se Samem Querreym a od té doby se na turnajích nepředstavil.

Rodák z Dunblane doufal, že konzervativní léčba a odpočinek budou k vyléčení stačit. Na konci loňského roku sice odehrál exhibiční set, nicméně z akce ATP v Brisbane odstoupil a přišel i o grandslamové Australian Open.

Časem se ukázalo, že přece jen bude muset na operaci. Tu podstoupil na začátku ledna v nemocnici v Melbourne. Nyní po necelých dvou měsících může začít plánovat návrat.

Operace se totiž zřejmě podařila a Murray se chce už na konci tohoto měsíce vrátit k tréninku. To značí, že by se mohl na kurty vrátit dříve, než bylo plánováno.

Tenisoví experti neočekávají návrat na antuce, kde by Murrayho tělo dostalo nejvíce zabrat. Již týden před startem podniku v londýnském Queen's Clubu, který začíná 18. června, jsou ovšem na programu travnaté turnaje ve Stuttgartu a Hertogenboschi.

Murraymu v žebříčku nyní patří až 21. pozice a v pondělí bude mít britský tenis po deseti letech jinou britskou jedničku, kterou se stane Kyle Edmund, jelikož Murray přijde o body za loňský triumf v Dubaji. V době návratu bude dokonce figurovat mimo první stovku žebříčku a bude se tedy muset spolehnout na divoké karty od pořadatelů nebo využívat chráněný žebříček.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Mayo
No ak by sa vrátil skôr bolo by to fajn (nech sa všetci vrátia a dajú dokopy) ale príliš mu už neverím v návrat do starej formy. Operácia to neni len tak a ešte čoho.
Reagovat
Kozoroh
"V době návratu bude dokonce figurovat mimo první stovku žebříčku a bude se tedy muset spolehnout na divoké karty od pořadatelů nebo využívat chráněný žebříček."

Vyjímkou bude Wimbledon, kde Murray bude nasazen kolem 20. místa. V tuto chvíli má Murray v "žebříčku pro Wimbledon" 2220 bodů (2x360 bodů za loňský ročník a 1500 bodů za předloňský titul).
Reagovat
a.magerova
Ty body pro Wimbl nechápu... v roce 2016 vyhrál tj. 2000 a loni 360... jak se to teda počítá?
Reagovat
Kozoroh
Add 100% points earned for all grass court tournaments in the past 12 months (26 June 2016 ? 25 June 2017).
Proto 360 bodů navíc (může jich získat i víc).

Add 75% points earned for best grass court tournament in the 12 months before that (26 June 2015 ? 25 June 2016).
Proto 1500 bodů navíc.
Reagovat
a.magerova
Aha, dík... takže v rychlosti... Roger by měl mít za 2016 - 75% z W 2016 tedy z 720 čili 540 bodů.
A za rok 2017 Halle + Wimbl čili 2500x2

Takže dokupy 5540 + co ještě nahraje na trávě letos do losu Wimblu, je to tak nějak?
Reagovat
Kozoroh
Nikoliv. 100% bodů se uděluje za 3. až 5. týden loňské travnaté sezóny a za 1. a 2. týden letošní trávy. Rogerovi se připočítají body za loňský Wimbledon, ale už ne za Halle. Halle 2017 je v druhém, 75% pásmu, které pokrývá 1.-2. týden loňské trávy a 3.-5. týden předloňské trávy. Za tento úsek Roger dostane body jen za předloňský Wimbledon.

V tuto chvíli má v "žebříčku pro Wimbledon" o 2540 bodů navíc než v ATP žebříčku.
Reagovat
Kozoroh
* Oprava - travnatá sezóna trvá 6 týdnu, po Wimbledonu se ještě hraje Newport, body z tohoto podniku jsou taky zohledňovány.
Reagovat
a.magerova
Dík moc... ;-)
Reagovat
steve79
Treba letosni Dubaj ma velmi slabe obsazeni.
Reagovat
a.magerova
Dejte se do kupy... bo bude Rogera bolet ruka/ruce, jak furt třímá prapor big4 na turnajích...
Reagovat
Pe3k
Ne, že by to byl můj oblíbenec, ale na okruhu chybí, jak on tak Nole. Get well soon boys.
Reagovat
Patik
aj mne už chýba taký turnaj kde sú všetci hráči..v dobrej forme :)
Reagovat
turista
Na okruhu chybějí oba dva, Andy i Djoker.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist