Vrbenský v Praze postoupil poprvé do semifinále challengeru a zahraje si s Wawrinkou

20. 8. 2020, 16:01
Aktuality 8
CHALLENGER PRAHA - Michael Vrbenský na domácí antuce v Praze na Štvanici zdolal ve třech setech Švéda Eliase Ymera a poprvé v kariéře postoupil do semifinále challengeru. V něm na dvacetiletého Čecha čeká prestižní duel s trojnásobným grandslamovým šampionem Stanem Wawrinkou.
M. Vrbenský (© Martin Sidorják)

Michael Vrbenský během pětiměsíční pauzy zaviněné pandemií koronaviru triumfoval na akci O pohár prezidenta ČTS a před dvěma týdny ovládl Svijany Open v Liberci, kde porazil Jiřího Lehečku, Adama Pavláska či Jonáše Forejtka.

Svou rozehranost a dobrou formu prodává dvacetiletý Čech v těchto dnech na prvním challengeru po dlouhé pauze na antuce v Praze na Štvanici, kde poprvé postoupil do semifinále turnaje této kategorie.


Vrbenský v prvních kolech vyřadil Němce Daniela Masura a Kanaďana Stevena Dieze, z osmifinále postoupil bez boje přes německého favorita Philippa Kohlschreibera a v dnešním čtvrtfinále, které hrál na challengeru teprve podruhé, zdolal 6-2 3-6 6-4 Švéda Eliase Ymera.

"Je to neuvěřitelný pocit. Moc si to tu tento týden užívám. Je to super," radoval se Vrbenský. "Dnes jsem hrál celkem slušně, soupeře jsem tlačil a dohrával jsem si to. Na začátku druhého setu jsem bohužel nevyužil několik brejkbolů," uvedl v rozhovoru pro Tenisový svět.

V pátečním boji o finále se Vrbenský může těšit na souboj s velmi prestižním soupeřem. 402. hráč světa totiž vyzve bývalou světovou trojku a vítěze tří grandslamových turnajů Stana Wawrinku.

Pětatřicetiletý Švýcar, jenž je aktuálně 17. tenistou žebříčku ATP, v Praze potřeboval i ve svém třetím vystoupení na cestě k postupu tři sety. V dnešním čtvrtfinálovémk duelu s Indem Sumitem Nagalem se však na kurtu dlouho nezdržel, když vyhrál za hodinu a 23 minut 2-6 6-0 6-1.

Druhou semifinálovou dvojii vytvořili třetí nasazený Francouz Pierre-Hugues Herbert a Rus Aslan Karacev.

• CHALLENGER PRAHA / ŠTVANICE •
Česko, antuka, 137.560 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 08. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vrbenský (ČR) - E. Ymer (Švéd.) 6-2 3-6 6-4
Wawrinka (1-Švýc.) - Nagal (Ind.) 2-6 6-0 6-1
Herbert (3-Fr.) - T. Griekspoor (Niz.) 7-5 5-7 6-3
Karacev (Rus.) - Laaksonen (7-Švýc.) 7-6(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
George_Renel
Vrbenského vysílá Nova Sport 2. :-)
Reagovat
LordMutademus
"Zahraje si s Wawrinkou"

Chudák, jeho prdel zažije středověk.
Reagovat
EllNino
Opravdu je na té ilustrační fotce Míša, moc mu není podobnej, navíc sponzor Peugeot a Technifibre raketa
Reagovat
Mantra
https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-70271841591&idb=1134185&hash=ffcb6dba&affid=dNo2UNmDinDUyeP0Gvdf7g%3D%3D

takhle se to prý sází správně smile
Reagovat
double10
gratulace, ale tady je kazdymu jedno, zes vyhral, tak nevim, proc to sem davas..bez si radsi uzit penize a nechlub se tady jak hlupak :D
Reagovat
Pe3k
tady někdo těžce závidí
Reagovat
darek.vrana
Wawrinka si uved, že to není Nadal, ale jen Nagal:).
Reagovat
Krisboy
Snad anosmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist