Vrbenský ve Varšavě po čtvrt roce vyhrál dva zápasy po sobě

27. 8. 2021, 16:19
Aktuality 31
CHALLENGER VARŠAVA - Michael Vrbenský na challengeru ve Varšavě porazil v dohrávce druhého kola 6-0 4-6 6-3 Belgičana Jeroena Vannestea a po třech měsících vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se 21letý Čech střetne s Chorvatem Ninem Serdarušičem.
Michael Vrbenský (© Prosperita Open)

Michael Vrbenský si na začátku sezony v turecké Antalye odbyl debut na turnaji ATP a v květnu si zahrál semifinále na antukovém challengeru v Praze na Štvanici, kde letos jedinkrát dokázal vyhrát tři zápasy po sobě.

Od té doby ani jednou neporazil dva soupeře na jednom turnaji. Povedlo se mu to až tento týden na antukovém challengeru ve Varšavě, kde přerušil sérii pěti porážek a zvládl už dva třísetové duely. 

Ve středu jednadvacetiletý Čech zdolal po odvrácení tří mečbolů Ukrajince Vitalije Sačka a následně v zápase druhého kola rozděleného deštěm do dvou dnů porazil 6-0 4-6 6-3 Belgičana Jeroena Vannestea.

Včera déšť utkání přerušil za stavu 6-0 a 2-3 při podání českého tenisty. Ten dnes druhý set k vítězství nedotáhl, ale ve třetím dějství byl úspěšnější a podruhé v sezoně postoupil do čtvrtfinále. 

V něm se 328. hráč světa Vrbenský utká v sobotu s Chorvatem Ninem Serdarušičem. A pokud znovu zvítězí, měl by ještě v tentýž den bojovat proti vítězi souboje mezi Slovákem Lukášem Kleinem a Španělem Javierem Barrancem o premiérové challengerové finále.

• CHALLENGER VARŠAVA •
Polsko, antuka, 44.820 eur
páteční výsledky (27. 08. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vrbenský (ČR) - Vanneste (Belg.) 6-0 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
na jaký kurt přesunuli Génia ze 4ky?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak jsem to našel přes jokers a hra přerušena bez udání důvodu.smile
Reagovat
gigin
Všude přerušení. Nevím co sa. Prší?
Reagovat
gigin
Neprší. Na Livesportu píšou, přerušeno pro špatné počasí. Tak nevím.
Reagovat
gigin
Tak už vím. Hromy, blesky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejdřív hromy blesky a nakonec i sprchlo.
Géniovi to ale moc nepomohlo. Zahrál několik fakt úžasných míčů, rituál před servisem - žonglování, výpad do kurtu, hromada DS, škoda jen problémům s prvním servem, protože hlavně ty ho stály vítězstvísmile
Reagovat
gigin
A hrál na kurtu 8.
Reagovat
com
tak Kristýna si prvnim kolem vydelala na zivobyti aspon do dalsiho grandslamu smile A pokud nechytne do prvniho kola Swiatek, Svitolinu, Krejcikovou, nebo podobny nasazeny ludry, tak by mohla postoupit i dal :) Kvaldu zvladla celkem slusne smilesmile
Reagovat
EllNino
Zvládla to, sebevědomí na servisu ... už loni tu hrála dobře a málem porazila Donnu ... kurty budou sedět, když úůjde servis, může přes tiebreaky dojít daleko i bez returnu :))

Doufám, že ji nenalosujou zase k Báře Krejčíkový jako v Paříži ... a s Markétou by taky hrát nemusela ... vidím tam pár dobrých možností, jako třeba mladá Krueger, Gracheva, věřil bych jí (bohužel) i proti Petře Martic, hratelná bude Kovinic, Davis, Bogdan, Fernandez, i ta Caroline García, Kalinina, Parks, Blinkova ... naopak nerad bych Swiatek, Brady, Li, Teichmann, Svitolinu, Samsonovu ... ale třeba by byla schopná překvapit :) uvidíme, moc jsem jí nevěřil na postup
Reagovat
Jon61
Mně připadalo, že v druhém setu po získání brejku zcela rezignovala v dalších gamech na příjmu. Trochu nedomyšlené, nemusela vždy svá podání vyhrát, udělat pár dvojchyb a soupeřka by mohla šanci využít.
Reagovat
EllNino
to Týna dělá celkem často bohužel, a někdy i Karolína
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Týně růžové šaty s klokanem moc slušísmile
Reagovat
com
ty to dneska delas modni policii smile od toho tu sou zensky smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ne, náboženskousmile
Necudně tam poskakuje, moc se jí rýsujou prsa, sukně je krátkásmile To bude asi pár ran ratankousmile
Reagovat
Jon61
Oproti Karolíně vypadá více žensky, Karolína je více hubená. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se v zápase držel zuby nehty, ale nakonec se pustilsmile První set skoro otočil, ale hloupě ho prohrál v TB, ve druhém setu dělal víc UE než soupeř, který i o něco lépe servíroval a právě vyrovnanější výkon Turka rozhodl o jeho vítězství. Chtělo by se říct, že to bylo mnoho námahy pro nic, protože kolik gamů na příjmu se táhlo přes shody a BB, ale pak dal Turek 2 servy a konec a znovu a znovu... Ovšem zákon zachování energie funguje, takže se ta dřina neztratí.
Škoda, ale Turek byl o fous lepší a postupuje zaslouženě. Snad takováto prohra Jirku nakopne k lepším zítřkůmsmile
Reagovat
EllNino
Škoda, tohle byla šance a rozhodně to byo hratelné ... ale nedá se nic dělat

Kvalda tedy skončila trochu zklamáním - čekal jsem, že se jednomu z našich povede dostat se do MD - Tomášův soupeř z 1. kola Moroni ve 2. kole vyhořel a svůj top zápas tedy bohužel zahrál proti němu, ostatní moc šancí neměli

Jirka bojoval, včera to vydřel, i dneska možná stačilo brejknou ve . setu na 2:1 a zápas by začal nabírat jiý směr, ale to je tenis :)

Snad na dalších GS už budou třeba alespoň dva Češi v MD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Obávám se, aby Kájin zápas neměl podobný průběhsmilesmile
Reagovat
EllNino
Jestli myslíš Týnu, tak ta teď měla za stavu 6:5 kliku jako ... :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
6:5 na gemy nebo v TBsmile?
Reagovat
EllNino
TB smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak přesně ten míč jsem nevidělsmile Prase?
Reagovat
EllNino
Ne, levácký servis, Rakhimova se dostala jen k obtížnému, ale zároveň nebezpečnému returnu kousek od sítě ... Týna jako vždy situaci podcenila, byl z toho takový paskvil, Rakhimova prohazuje, Týna šavlila na síti a byl z toho nalitý míč pro Rusku, ta se napřáhla jako z praku a trefila dvě třetiny sítě :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten klumpr šikmý voko teď okradl Jirku o gemsmile Kamera je sice posazená víc vlevo, ale i tak dopad vypadal uvnitř a ne vně. Teda i to vně bylo tak nějak všelijak, že se míč nedotýkal lajnysmile
Reagovat
Dobry-den
Já myslel, že tam mají elektronický hlášení autů, ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no právěsmile
Reagovat
Dobry-den
Tak to tě asi nechápu. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bezezbytku bych tomu zařízení nevěřil. Viděl jsem několik hodně sporných míčů a i hráči kolikrát ukazovali stopu, samozřejmě marně.
Reagovat
Ela-fon-isi
Kde se díváte? Já našla tohle, ale furt to padá.http://more.freestreams-live1.com/tennis-6/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mně to nepadá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist