Vyčerpaný Murray si po vyřazení v Davis Cupu chce dát pauzu

19. 9. 2016, 09:46
Aktuality 12
Britský tenista Andy Murray potřebuje po několika vyčerpávajících měsících přestávku. Druhý hráč světa to řekl po víkendovém semifinále Davis Cupu v Glasgow, kde obhájci titulu prohráli s Argentinou 2:3.
Profily hráčů
Andy Murray

Devětadvacetiletý Murray letos hrál finále French Open, triumfoval ve Wimbledonu a v Riu obhájil olympijské zlato. Na US Open ale vypadl ve čtvrtfinále a únava se na něm následně projevila i v Davis Cupu, kde proti Argentině odehrál maximální počet tří zápasů.

V pátek Murray podlehl po pětihodinové bitvě Juanu Martínovi del Potrovi. V sobotu zvládl s bratrem Jamiem čtyřhru a v neděli v zápase s Guidem Pellou srovnal na 2:2. V poslední dvouhře si ale postup do finále zajistili Argentinci.

"V posledních měsících jsem toho odehrál opravdu hodně. Potřebuju pauzu a potřebuju ji hned. Už před víkendem jsem tušil, že to bude bolet, ale opravdu jsem nečekal, že tolik," řekl Murray.

Zápas s Pellou dohrával v obavách ze zranění, trápil ho stehenní sval. "Nikdy předtím mě nic podobného nepotkalo. Dost jsem se bál, ale naštěstí jsem dokázal vyhrát ve třech setech," prohlásil skotský hráč, který nyní bude zvažovat plánovanou účast na říjnových turnajích v Pekingu a v Šanghaji.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
hatatytla
Hlavně, že před pár dny potvrdil účast ve Vídni, který navazuje na Shanghai, takže dva dny na složitý přelet a aklimatizaci plus jiné podmínky. To samé Dominic Thiem, úplně nesmyslně hraje v Métách. Ten díky vražednému programu, za který si může mimochodem sám, už dvakrát přišel o dobrý výsledek na GS.
Reagovat
kada.tom
doufám, že Andy v té Vídni fakt hrát bude, i kvůli němu tam pojedu
Reagovat
hatatytla
Víden mám rád hlavně pro kurt dva, stojí se tam za hráčema a člověk si na ně může skoro sáhnout, což je na ATP unikum, aspoň si nevybavuji možnost takové bezprostřední blízkosti a po povýšení na 500 už tam jsou opravdu kvalitní hráči.
Reagovat
kada.tom
já se tam chystám poprvé, ale tak jsem fakt zvědav :-)
Reagovat
spaniel
Na RG si od hrace metr.
Reagovat
Fandina
To snad jde vsude, kdyz mas moznost sedet nebo stat u kurtu. Ja byla ve Wimblu na FO v Madridu Říme Vidni a slo to vsude. Hlavne kdyz hraji na mensim kurtu.
Reagovat
hatatytla
myslel jsem když stojíte za hráčem, z boku to není ono, protože není takový přehled o hře. V Madridu jsem taky byl a ikdyž si člověk sedne do první řady na dvojce nebo trojce, tak je to stále 10 metrů od hráče, myšleno backcourt ne z boku.
Reagovat
Nola
na USO si na mensich kurtoch v tesnej blizkosti hraca, na Cibulku, Gyrosa.... som si mohla v pohode siahnut....
Reagovat
gigin
Aha, tak už mi to cvaklo.
Reagovat
Nola
;) :D
Reagovat
spaniel
Jasne ze to jde.
Reagovat
Kozoroh
Murray Vídeň Open zařadil do svého programu především proto, že chtěl na konci roku zaútočit na 1. příčku Djokera. Letos se mu to však už pravděpodobně nepovede (prohra s Keiem v NY mu udělala čáru přes rozpočet) a pokud vynechá čínské turnaje, zkomplikuje si tak útok na 1. místo v příštím roce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist