Vyčerpávající drama v Casablance vyhrál Andrejev

9. 4. 2009, 19:09
Aktuality 0
ATP CASABLANCA - Tři hodiny a osmnáct minut potřeboval nejvýše nasazený Igor Andrejev k tomu, aby v Casablance postoupil do čtvrtfinále. Francouze Devildera udolal ve vyčerpávajícím utkání 6-7 7-6 6-4 a v pátek se střetne s dalším Francouzem Gicquelem o postup do semifinále.
Igor Andrejev

První set nebral konce. Oba tenisté si drželi své servisy, přestože Devilder čelil pěti brejkbolům, a rozhodnout musel až tie-break. V něm si vypracoval více setbolů Francouz, ale proměnil až ten ve čtyřiadvacáté výměně zkrácené hry a úvodní dějství po dlouhých 78 minutách ukončil.

Co se hráčům nepovedlo za celý první set, dokázali hned na úvod sady druhé. Nejdříve se Andrejev dostal do vedení 2-0, ale soupeř následně srovnal krok. A pak se jelo podle původně zavedeného scénáře, když musel znovu rozhodnout tie-break. V něm sice ruský tenista ztratil vedení 4-0, ale vyrovnání si už uniknout nenechal a zápas po dvou a půl hodinách pokračoval dál.

O osudu utkání nakonec rozhodl Andrejevův brejk hned z úvodu třetího dějství. Francouz už odpovědět nedokázal a po třech hodinách a osmnácti minutách podlehl 7-6 6-7 4-6. Tenisté v zápase předvedli celkem 265 výměn.

Devilder tak ani na svém devátém letošním klání nepřešel přes druhé kolo a může jen vzpomínat na úspěchy z loňských challengerů.

Nejvýše nasazený Andrejev v Maroku zvládl i druhý třísetový obrat a o první semifinálovou účast od loňského července bude usilovat proti dalšímu Francouzi Marcu Gicquelovi. Ten si dnes poradil s Němcem Zverevem.

- ATP WORLD TOUR 250 CASABLANCA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (09. 04. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Andrejev (1-Rus.) - Devilder (Fr.) 6-7(11) 7-6(5) 6-4
Gicquel (6-Fr.) - Zverev (Něm.) 6-4 7-5
Serra (5-Fr.) - O. Rochus (Belg.) 6-3 6-3
Gabašvili (Rus.) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Friedl/Škoch (ČR) - Brunström/Rojer (4-Švéd./Niz. Ant.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist