Výhra číslo 13! Kerberová udolala Su-Wei Hsieh a pokračuje v letošní neporazitelnosti

22. 1. 2018, 05:35
Aktuality 18
AUSTRALIAN OPEN - Angelique Kerberová pokračuje v letošní neporazitelnosti. Předloňská šampionka v osmifinále Australian Open po obratu zastavila senzační jízdu Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a vyhrála i 13. letošní zápas. Ve čtvrtfinále, které si zahraje poprvé od triumfu na předloňském US Open, narazí na rovněž ve vynikající formě hrající Madison Keysovou.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová prožila v roce 2016 fantastickou sezonu, během níž vyhrála Australian Open, US Open a stala se světovou jedničkou. Loni však její hvězda vyhasla a aktuálně třicetiletá Němka si zahrála jediné finále. Letos prožívá znovuzrození.

Vše začalo v australském Perthu, kde v rámci Hopman Cupu vyhrála všechny čtyři zápasy bez ztráty setu. Na prvním ostrém letošním turnaji v Sydney v prvním kole odvrátila dva mečboly Šafářové a nakonec ukončila 16 měsíční čekání na svůj 11. kariérní titul. Ve výborné formě pokračuje také na Australian Open.

Předloňská šampionka ztratila v prvních třech duelech vždy maximálně pět gamů, když nedala šanci krajance Friedsamové, Vekičové a ve třetím kole v souboji bývalých šampionek smetla Šarapovovou. Dnes měla ovšem namále. Proti v životní formě hrající Su-Wei Hsieh musela utkání otáčet a Tchajwanku udolala až po více než dvouhodinovém boji 4-6 7-5 6-2.

Do druhého vzájemného měření sil vstoupila lépe favoritka. Kerberová hned v úvodním gamu slavila brejk, avšak Hsieh dokázala skóre srovnat, v desáté hře prorazila znovu podání soupeřky a ujala se vedení 1-0 na sety.

Němka si absolutně nevěděla rady s jedovatými změnami rytmu z rakety Hsieh, která hrála v prvních dvou sadách naprosto fantasticky. Dvaatřicetiletá Tchajwanka Kerberovou honila z jedné strany kurtu na druhou a od základní čáry byla ve většině případů přesná a favoritku jasně přehrávala na vítězné míče.

Také ve druhém dějství šla jako první do brejku Kerberová. Hsieh se ale povedl rebrejk a za stavu 5-4 byla jediný game od postupu. Tehdy ovšem bývalá světová jednička pozvedla svůj výkon a vyhrála tři hry v řadě, čímž si vynutila rozhodující set.

V něm už měla i přes jeden ztracený servis jasně navrch. Hsieh začala zřejmě i vinou únavy často chybovat a Kerberová naopak mířidla ještě zpřesnila. Utkání mohla německá hráčka ukončit už v sedmém gamu, nicméně pro vítězství si nakonec musela dojít až na podání.

"Soupeřka odehrála neskutečný zápas. Vůbec nechápu, jak mohla ty údery takhle trefovat. Běhala jsem všude po kurtě, bránila se, ale na všechno měla odpověď. Určitě o ní ještě letos uslyšíme. Odehrála fantastický turnaj," pochválila Tchajwanku dnešní vítězka.

Kerberová je ve čtvrtfinále grandslamu vůbec poprvé od předloňského triumfu na US Open. Ve čtvrtfinálových kláních na akcích velké čtyřky má bilanci 5-2.

Tu se pokusí zhoršit Madison Keysová. Američanka po dalším suverénním výkonu deklasovala 6-3 6-2 světovou osmičku Caroline Garciaovou, ujala se vedení ve vzájemné bilanci a ani ve čtvrtém zápase v Melbourne neztratila set. Keysová si čtvrtfinále Australian Open zahraje podruhé v kariéře a bude usilovat o vyrovnání svého melbournského maxima z roku 2015.

"Nehledě na soupeřku chci pokračovat ve své hře, která v posledních týdnech fungovala," uvedla Kerberová. "Madison je rozhodně těžká soupeřka. Cítím se tu skvěle a chci si další zápas užít. Snad mě zase přijdete podpořit," dodala směrem k divákům.

Ve večerním českém derby uspěla papírová favoritka Karolína Plíšková, která otočila zápas s Barborou Strýcovou. O semifinále si zahraje se světovou jedničkou Simonou Halepovou.

Již známé čtvrtfinálové dvojice včera utvořily Elise Mertensová s Jelinou Svitolinovou a Carla Suárezová s Caroline Wozniackou.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (22. 01. 2018)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Strýcová (20-ČR) 6-7(5) 6-3 6-2
Halepová (1-Rum.) - Ósakaová (Jap.) 6-3 6-2
Kerberová (21-Něm.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 4-6 7-5 6-2
Keysová (17-USA) - Garciaová (8-Fr.) 6-3 6-2
Čtvrtfinálové dvojice
Halepová (1-Rum.) - Kar. Plíšková (6-ČR)
Kerberová (21-Něm.) - Keysová (17-USA)
Svitolinová (4-Ukr.) - Mertensová (Belg.)
Wozniacká (2-Dán.) - Suárezová-Navarrová (Šp.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
Nola
Angie dnes potesila, vlani by takto rozhohrany zapas prehrala, videla som skore v 2.sete, ked mala potvrdit brejk a nezvladla to, myslela som, ze je koniec, tak som ani skore radsej dalej nesledovala....
Reagovat
vendulkabendulka
Bára dneska lítá jak motorová myš, moc pěkné. Karolína mi nepřijde ve své kůži, jsem zvedavá, jestli se ještě zmátoří.
A fajn zápas zatím.
Reagovat
dadaft
první set končí a zatím skvělý ženský tenis.
Reagovat
dadaft
Bára hraje velmi dobře
a bojuje jak lvice
a vypadá božsky.

Plíškovic Karolína bude mít co dělat, jestli chce vyhrát...
Reagovat
EllNino
ale pořád si myslím, že to Karolína otočí ... jinak parádní podívaná zatím :)
Reagovat
mayday
Co na ní vypadá božsky? Ten neustálej ufňukanejej výraz jak malá holka?
Nemusím tedy vyloženě ani jednu, ale mezi ledem a komediantem volím led.
Reagovat
historik
teď u toho jestřába karolína ukázala, že takovej led zas není
Reagovat
mayday
Jo, to byli jen takový obecný přirovnání. Mně se náhodou chladnější chování Karolíny líbí. Bára s jejíma infantilníma vylevama, to je občas neskutečně trapné.
Reagovat
historik
musím se přiznat, že to mám stejně. Pochopil bych to u nějaké mladé holky, ale zvlášť u dospělé ženské to vypadá dost hloupě.
Reagovat
mayday
Nechápu, jak to někdo může považovat za roztomilé apod. Je jí 32, snad by se mohla tak chovat. Emoce tam patří, ale v jejím podání to působí infantilně a trapně. Sportovně ji samozřejmě ale přeju. Dnes asi výsledek ok, přece jen Karolína má větší šanci to klidně i vyhrát. Každopádně škoda, že se naše musí vyřazovat navzájem.
Reagovat
dadaft
mluvil jsem o fyzické kráse. ))
Reagovat
Hector21
trhej Kerbere!
Reagovat
Krisboy
Jsem rád, že je Angie z5. Její tenis pro mě sice není z neatraktivnějších, ale je to sympatická holka. Moc jí to přeju. Ale zase ne tak moc, aby porazila Karolínu, to nééééé.
Reagovat
dadaft
bylo to těžší než se čekalo Angie, ale druhý týden takový bývává...
Reagovat
dadaft
Simona zase ukazuje, že pokud ji chceš porazit agresivním útočným tenisem, musíš hrát většinu zápasu bez chyb.
což není až tak snadný úkol.
jednou snížená kamera ukázala parádní plochou bombu Naomi přesně do růžku, ale místo toho, aby to byl winner, přiletěl zpátky nechytatelný míč,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
nicméně Osaka na začátku druhého setu hraje fakt dobře..........
Reagovat
vrabejka
Angie sem uz zaspal. Hsieh ji hodně potrapila a ukazala ze v osmifinále byla po právu. Doufam ze daji nekdy odpoledne zaznam.
Čtvrtfinále Angie x Keys hodně těžké ale už jde o závěrečnou fazi turnaje Angie musi porazit každého.
Reagovat
brixner
Děláš mi obrovskou radost!!
Jdeme si pro titul!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist