Výhra po třech měsících. Suárezová v Tokiu ukončila šňůru osmi porážek

22. 9. 2015, 09:16
Aktuality 16
WTA TOKIO - Carla Suárezová-Navarrová uťala sérii osmi porážek. Více než čtvrt roku dlouhé čekání na výhru ukončila dnes v Tokiu, kde na až třetí pokus porazila Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou.
Carla Suárezová-Navarrová

Carla Suárezová-Navarrová prožívala životní sezonu, během které byla třikrát ve finále včetně prestižních podniků WTA Premier Mandatory v Miami a Premier 5 v Římě. Poprvé v kariéře se posunula do Top 10.

Jenže v červnu se španělská tenistka doslova zasekla. Od prohry ve čtvrtfinále travnatého turnaje v Birminghamu s Karolínou Plíškovou nedokázala na sedmi akcích po sobě vyhrát jediný zápas a utápěla se v krizi. 

Sérii osmi porážek ukončila až dnes po více než třech měsících v Tokiu. Sedmadvacetiletá Suárezová se přitom v prvním kole utkala s Katerynou Bondarenkovou, s níž před týdnem ani v prvním vzájemném duelu neuhrála jediný set.

Tentokrát však o dva roky starší Ukrajinku, jež se vrací po mateřské pauze, porazila. V první sadě Suárezová proměnila až sedmý setbol, aby nakonec zvítězila 7-6 6-2.

O postup do čtvrtfinále se Španělka utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, nebo s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Roli favoritky splnila pátá nasazená Angelique Kerberová, jež vyhrála i čtvrtý letošní duel s Darjou Gavrilovovou, v Tokiu Rusku smetla 6-2 6-2.

Německou tenistku, která v posledních třech letech nechyběla v semifinále a předloni prohrála až ve finále s Kvitovou, vyzve ve druhém kole Američanka Madison Brengleová. Ta přehrála stejně snadno Kazašku Zarinu Dijasovou.


Bencicová poprvé vyhrála 6-0 6-0

Belinda Bencicová dnes poprvé na okruhu WTA a podruhé v kariéře vyhrála zápas bez ztráty gamu. V Tokiu osmnáctiletá Švýcarka deklasovala 6-0 6-0 dvoustou hráčku světa Číňanku Yi-Fan Xu, když ve druhé sadě ztratila jen čtyři fiftýny.


V osmifinále osmou nasazenou Bencicovou čeká odveta za dva roky starou porážku se Samanthou Stosurovou. Zkušená Australanka v úvodním kole porazila 4-6 6-1 6-3 Američanku Alison Riskeovou, které připravila už šestou porážku v řadě.

Nasazenou jedničkou v Tokiu je loňská finalistka a šampionka z roku 2010 Caroline Wozniacká. Dánskou favoritku vyzve v prvním zápase od US Open sedmnáctiletá Chorvatka Ana Konjuhová, která v jediném vzájemném duelu loni ve Wimbledonu uhrála jen tři gamy. Konjuhová dnes zdolala 6-0 3-6 6-3 Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

V japonské metropoli startují také dvě české tenistky, ale ani jedna dnes do hry nezasáhla. Barbora Strýcová zvládla první kolo už v pondělí a Karolína Plíšková měla jako nasazená čtyřka na úvod volný los. Plíšková se dnes dozvěděla jméno soupeřky, proti které vstoupí do turnaje. Utká s domácí osmdesátou hráčkou světa Kurumi Naraovou, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1. Japonka dnes porazila 7-6 6-2 krajanku Misaki Doiovou.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
úterní výsledky (22. 09. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kerberová (5-Něm.) - Gavrilovová (Rus.) 6-2 6-2
Suárezová (6-Šp.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7-6(3) 6-2
Bencicová (8-Švýc.) - Yi-Fan Yu (Čína) 6-0 6-0
Brengleová (USA) - Dijasová (Kaz.) 6-2 6-2
Stosurová (Austr.) - Riskeová (USA) 4-6 6-1 6-3
Konjuhová (Chorv.) - Mladenovicová (Fr.) 6-0 3-6 6-3
Naraová - Doiová (obě Jap.) 7-6(1) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
Báááro ty si zbrklou, ten poslední gem měl bejt tvuj ...škoda, bylo to vyrovnanější než skore ...
Reagovat
Jabadu
Sákryš, zase se tam našim princeznám plete do cesty ten "Karel".
Ona vlastně nic moc nehraje. Jenom dobře vrací a tím mě strašně sere! :-)
Reagovat
Lunej..
On ve WTA hraje Karel? A jen vrací? Hm, to jsou věci...
Reagovat
slacker
Neprud Ludku :-D
Reagovat
Lunej..
Co zas? to už nesmím na nic reagovat? :P
Reagovat
tommr
nejvíc mě mrzí výhra CSN. Bojím se, aby se v samým závěru sezóny ještě nechytla a nedostala se na TM na úkor našich holek. Snad jí ale v příštím kole zařízne Cibule ...
Největším překvapením je ovšem vyřazení Mladenovicový. V poslední době se zdálo, že se už konečně chytá i v singlu. Její porážka s Konjuhovou mě hodně překvapila ...
Reagovat
freeteepek
Nezáleží na tom, jak bude hrát na konci roku CSN. Záleží na tom, jak bude hrát Karolína. A já doufám, že dobře. GS už má za sebou, takže by se mohla zklidnit a předvádět výkony ze začátku roku:-)
Reagovat
blixa
Rozumím tomu dobře, že Cibule skrečí Mirjany vyhrála ale další utkání vzdala, takže Karlička nemá soupeřku ? Nebo je to nějaká blbost v pavouku ?
Reagovat
EllNino
blbost :) ...
Reagovat
sprchon
To je divný... U obou je RET, to bude asi chyba.
Reagovat
blixa
Třeba vzdaly obě a teď nevědí co s tím :D :D
Reagovat
sprchon
Já po 1. setu přestal koukat, tak nevím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a teď Carlo budeš kráčet s hlavou vztyčenou po vítězné štráse, na jejímž konci bude grandslamová sláva. :)) Paradoxně se zrovna dnes asi dost sázelo proti Carle a zrovna to nevyšlo :)
Reagovat
Lunej..
to je fajn, gratuluju. Vyhrála i Sam a Simča, takže po ránu příjemné zprávy. :)
Reagovat
sprchon
To jsem nevěděl, že fandíš i Carle. ;)

Já jsem taky po ránu spokojenej. Postoupila mi Denča, Ana Konjuh, Angie, Katka, Sam a teď doufám, že to nezakřiknu, Belinda. :D
Reagovat
Lunej..
Není to moje srdcovka, ale když nehraje proti mým hráčkám, tak jí přeju. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist