Vyhrát Roland Garros? To je bláznivé, smála se Kvitová

13. 5. 2018, 11:00
Aktuality 183
S jedenácti výhrami na antuce v řadě bude Petra Kvitová patřit mezi širší okruh favoritek Roland Garros. Z triumfů v Praze a na velkém turnaji v Madridu má radost, ale uvědomuje si, že grandslam je ještě náročnější. Po sobotním triumfu ve španělské metropoli stejně jako předtím ve Stromovce uvedla, že se nechce před Roland Garros stresovat.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"To je bláznivé," smála se Kvitová na tiskové konferenci v Madridu myšlence, že by mohla Roland Garros vyhrát. Do Paříže vyrazí podesáté, nejlépe si tam vedla před šesti lety, kdy prohrála až v semifinále.

"Můžu hrát dobře, ale jsou tam jiné míče, jiné podmínky," poukázala na fakt, že v Madridu se hraje rychlými míči ve vyšší nadmořské výšce, což vyhovuje jejímu stylu. I proto se zde radovala z triumfu jako jediná už třikrát.

"Zkusím hrát co nejlépe, lépe než posledně," zmínila loňské druhé kolo v Paříži. Před rokem ale bylo French Open jejím prvním turnajem po vážném zranění levé ruky a operaci všech prstů a nervů.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka se chce vyhnout tlaku. "Pak nehraju uvolněně a jsme zatažená," říkala po vítězství v Praze. Po triumfu v Madridu dodala: "Na antuce jsou možná lepší hráčky. Uvidíme."

Nyní si potřebuje především odpočinout. Bude na to mít čtrnáct dnů. Z nadcházejícího turnaje v Římě se rozhodla odhlásit. "Jsem vyčerpaná. Musela jsem," řekla Kvitová, která odehrála jedenáct zápasů během dvanácti dnů.

Sobotní finále v Madridu trvalo bez osmi minut tři hodiny. Kvitová zápas dohrávala na pokraji sil, ale Nizozemku Kiki Bertensovou porazila 7-6 4-6 6-3. "Ani nevím, kde jsem energii vzala. Asi díky tomu, že to bylo finále. Vymačkala jsem ze sebe všechno, co jsem v sobě ještě měla," uvedla.

O pauzách mezi gamy ujídala banán, aby se posílila. Trenérovi Jiřímu Vaňkovi v průběhu třetí sady říkala, že zkolabuje. "Každý míč byl velmi velmi důležitý a já měla po každém pocit, že další výměnu už nedám. Ale připravila jsem se na úder, snažila se trefit return, hrála výměnu, podávala, všechno...," líčila Kvitová.

Za stavu 5-3 šla podávat na vítězství a soupeřce nepovolila ani jeden fiftýn. "To byl skvělý game, asi nejlepší v utkání. To jsem byla ráda," řekla.

Osmadvacetiletá hráčka znovu potvrdila, že finálové zápasy jsou její doménou. Z 31 zápasů o titul prohrála jen sedm. Letos uspěla ve všech čtyřech. "Motivací je trofej, o kterou bojujeme celý týden. A ve finále narazíte na kvalitní soupeřku a já chci ze sebe dostat to nejlepší," uvedla Kvitová.

Večer po utkání dlouho nemohla usnout. "Byla jsem hrozně vyčerpaná a moc jsem toho nenaspala. Únava je veliká," řekla v nahrávce pro česká média. "Jsem ráda, že chodím, ale pocit euforie a vítězství je nadevše."

Po mečbolu se ani nedokázala pořádně radovat. Už před finále se těšila na jeho konec. "Pak jsem cítila úlevu, že už je fakt po všem. A cítila jsem štěstí, jak jsem zápas vybojovala, protože byl fyzicky i emočně náročný a sáhla jsem si na dno. Byla to úleva a zároveň strašně hezký vnitřní pocit, že jsem to dokázala."

Poslední dva zápasy odehrála se zavázaným pravým stehenním svalem. "Sval je namožený, hrála jsem i pod prášky a jsem ráda, že jsem to zvládla," uvedla.

Do Říma letět musí, aby si splnila povinnost a řádně se odhlásila. Pak si dá volno. "Tělo to potřebuje, abych mohla nastoupit na kurt, do posilovny a připravit se na French Open. Kdy to bude, to záleží na mém stavu," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

183
Přidat komentář
blixa
Ty jsi takový hovado, že to snad ani není možný. Už na tebe seru, jakékoliv dotazy směřuj na lampárnu. Ty chceš informace jen proto, abys mohl řvát jak bys zkroutil realitu tak, aby se líbila právě tobě. Že by se ani trochu nelíbila jiným je ti úplně jedno. Typické myšlení deme.ntního socánka, jen utáhnout šrouby, každého kdo má peníze okrást jak jen to jde a zamezit mu v tom, aby se okrádat nenechal. Dokonce sešikanovat i Monacké úřady :D :D Fricek ví přeci nejlépe, jak to mají dělat :D Ale ne každý stát se chová nepřátelsky ke svým klientům, to je divný, viď ? Zato ten náš dělá co může, aby každého schopného podnikavého člověka vyštval pryč. Snad nikde na světě není tak nepřátelské prostředí k podnikání, jako zde. Každý úřad je tvůj nepřítel. Každý dělá co může ne aby ti pomohl, ale aby tě utopil. Třeba moje holky byly po odchodu do UK u vytržení, jak jednoduché může taky být podnikání. A ty bys utáhle šrouby i těm pár dobře vydělávajícím sportovcům, a pokusil se je vyštvat úplně mimo zemi se vším všudy. No jak říkám, mě už je to jedno. Jen jsem zvědaej, pokud tenhle trend bude pokračovat, kdo za chvíli bude taková neschopná kverulantská netáhla, jako jsi ty, živit.
Reagovat
Frick
Tak třeba ten požadavek/předpis na 90 dní vznikl na základě mezinárodního tlaku, aby za možnost užívaní monackejch 0% musel resident "zaplatit", že tam bude muset trčet aspoň 90 dní v roce (což by pro někoho mohl být problém), nevim. V principu asi monackejm úřadum to může bejt jedno, zda tamnější vlastník nemovitosti tam pobývá 90 nebo třeba jen 20 dní za rok nebo ne?

Ad "vyštvat" - Ale já mám problém s tou totální falešností. Kdyby řekla, že v Monaku jí nikdo nepozná, že je tam teplo, že je tam moře, že jsou tam doktoři, a fakt tam žila třeba 75% času mimo turnaje, dovolenou a předsezónní kemp, tak si řeknu "No jasně - uuuurčitě to není hlavně kvůli danim.", ale nějak bych to překousnul. Protože by se chovala jako FAKTICKÁ monacká rezidentka. Ve skutečně se ale ona (i ostatní) chová jako faktická česká rezidentka s (téměř) čistě formální monackou rezidenturou za účelem agresivní daňový optimalizace. (Vrcholnou "prasaárnou" pak bylo v minulosti to její zaměstnání na vnitru, který jí zřejmě umožnilo prakticky zadarmo čerpat z našeho zdravotního systému.)

Jestli ti vadí šikana soukromničení, tak můžu jen zopakovat, že Petřin manažer je představitel Babišosystému, kdy šíbři "podnikají" dojením ze státního.

Naopak Klaus, (mediálně) nejvýraznějěší to český stoupenec volného trhu, podnikání aj., se na nad Petřinými daňovými tanečky "mračil".
Reagovat
smazaný uživatel
A proč takhle nepíšeš o Lucce, proč to vytahujš pořad především u Petry??To určitě nebude nic osobního,viď!!!
Reagovat
Frick
Lucka teď nehraje.

Ale samozřejmě - i ona se chová špatně. V zásadě v posledních třech měsících mohla (i prostednictvím My Tennis Life) ukázat, kde se cítí doma. A ukázala, že je to Brno.

Tak ono to je v zásadě takový paradoxní. V principu by mi mělo bejt sympatický, že je raději v Brně s nejbližšími než ve snobáckém Monaku. Jenže pokud je rezidentkou v daňovym ráji, tak to pro mne přijatelný neni. Ta faleš. Kdyby se v tom Monaku zdržovala, tak by to aspoň nebylo tak falešný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když už máš potřebu pořád nesmyslně s tím prudit. Piš to pěkně poctivě jak to máš rad i člankama Karolíny, Báry, Tomáše atd. A neotirej se pořad jen o Petru, ať to nevypadá tak účelově!
Reagovat
Fandina
Proč by se měl někdo cítit v místě, kde zdaňuje jako doma? Já se jako doma cítím na chalupě, ale trvalé bydliště, tam kde se zdaňuje mám jinde. Je to kvůli firmě, kterou tu máme a protu tu bydlíme. Ale jako doma se cítím úplně jinde.
Reagovat
Frick
OSVČ by měli platit za zdrávko 6,75% ze zisku. Co by mohl bejt zisk tenistky? Rozdíl mezi prize money (zdaněnejma), starotvnym (zdaněnym), sponzorskejma smlouvama (zdaněnejma) a mzdovejma nákladama pro tým. Co ale třeba letenky, účet za tréninkovej kemp na Floridě (je to náklad potřebnej k vykonávání činnosti profi tenisty nebo dovolená?) atp. atp.

Takže pokud by se Petra dostala na zisk třeba 30 000 000, tak by za zdravotní pojištění fakt mohla zaplatit třeba 2 melouny?
Reagovat
EllNino
Tebe uz tenis nezajima co? Resis vsechno okolo, jen ne tenis jako takovy
Reagovat
lars
04.05.2018 15:37
Od: Frick
Ahoj)
Jsem velmi atraktivní a sexy dívka.
Rád cestuji.
Hledám muže, který mě pozve.
Ukáže zemi nebo město.
A prostě si pojedete společně.
Moje intimní fotografie na webu >>> lovechattme.tumblr.Com?
Reagovat
blixa
Ty myslíš, kdyby třeba Petra byla český daňový rezident ? Protože o této variantě jsme zatím nemuvili, a přiznám se že ani nechci. Vysvětlit ti, jak to vypadá v případě, že by danila v ČR se mi jeví zhola nemožné, abys měl aspoň základní představu tak by to bylo docela na dlouho při osobní konzultaci, psát to na TP je nesmysl.
Právě kvůli PM a startovnému, které se "předzdaňuje" v místě turnaje je to docela komplikované. Výpočet zisku pro zdanění je totiž jiný, něž výpočet zisku pro zdravotní pojištění atd. atd.
Jak se to počítá ti tu fakt nebudu psát, to je nereálný.
Ale k tvé finální otázce, tak ano klidně by mohla zaplatit 2 mil. zdravotního pojištění ale spíš by zplatila a mnohem mnohem víc, protože do základu "zisku" pro zdravotní pojištění se budou počítat i celé PM (to, že z nich reálně dostane tak polovinu nehraje roli). Daně totiž nejsou náklad, aby sis je mohl odečíst od zisku. Ostatně tuším, že právě ZP bylo důvodem "vysídlení" třeba Cibulkové ze Slovenska, s daněma by se asi nějak vyfackovala.
Reagovat
Frick
A platí to určitě i na příjmy (v zásadě něco jako "umělecký honoráře") i mimo ČR?
Reagovat
blixa
Definuj lépe otázku, nerozumím. Pokud daní zde, tak pro výpočet základu ZP se použijí i příjmy ze zahraničí, zdaněné tam nebo tady, nebo co máš na mysli ?
Pokud jsi rezident v zahraničí, nevytváříš tu pro ZP žádný základ.
Reagovat
Frick
Ano, takhle jsem to myslel. Pak je to ale jistý rozpor v tom, pokud se třeba dani z wimbledonských PM dotuje tamní NHS. Pak je to vlastně takový "dvojitý zdr. odvod."
Reagovat
blixa
Jistě. Z PM se na místě turnaje odvede nejen daň, ale i ZP. Tedy aspoň v EU, v Dubaji to tak možná nebude. To, že se zrušil strop pro ZP (který býval) je pekelné svinstvo, které hodně přispívá k tomu, že mnozí změní daňovu rezidenci.
Reagovat
Frick
Jenže se stropem pak ti superbohatí zaplatí poměrně méně než Pepa od CNC, co dělá všemožné přesčasy, aby to urval na třeba na pro něj "magických" 30k brutto.
Reagovat
blixa
No a co ? Takhle zase směřuješ k komu, že ti "superbohatí" budou danit jinde. Kdo chce moc, nemá často nic.
Reagovat
Frick
Tak pokud dělá byznys tady, tak blbě se bude vytrácet na 183 dní v roce kamsi do pryč.
Reagovat
Fandina
Ale v tom má blixa pravdu, nejde jen o sportovce, ale jsou další lidi, kterým se vyplatí hledat daňovou rezidenci jinde a samozřejmě musí splňovat tamní podmínky, kdyby došlo k zastropování, tak by smysl danit jinde pro dotyčné přestal být výhodný a státní pokladna by dostala od těhle prchlíků něco, takhle nemá nic.
Reagovat
Frick
To Petra nesplňuje. Leč monacký stát jí porušování vlastních zákonů toleruje.
Reagovat
Fandina
Kdyby nesplňovala zákony, tak ji tam nikde nebude tolerovat.
Reagovat
Frick
Musí v Monaku strávit 90 dní v roce.
Reagovat
Fandina
Petra je celosvětová, globální osobnost. Monaco jí může udělit výjimku.
Reagovat
blixa
Nemusí. To nejsou zákony, ale jen předpisy. A Monaco má výjimku pro ty, co jsou pracovně celoročně vytíženi někde po světě. Typicky třeba pro tenisty a golfisty nebo jezdce F1. Vše je naprosto legální. Jen ty musíš blbě pindat.
Reagovat
Frick
V tom případě by mělo ale vyžadovat, že zdržovat se mimo Monaco než 90 dní bylo skutečně nezbytné vzhledem k pracovním aktivitám.

A ne, že chce trávit čas v Česku s nejblžsími.
Reagovat
Frick
Prostě vyjímka, z principu věci, by měla být udělována až poté, co dotyčný prokáže uznatelný důvod.
Reagovat
Frick
A být třeba jen částečná - tj., že já povolí třeba ubrat 10 nebo 15 dní.

I těch 75 dní (2,5 měsíce) sotva ovšem Petra v tom Monaku stráví.
Reagovat
tommr
Fricku, tobě už definitivně hráblo? :(
Reagovat
Frick
Pokud si vyřizuju trvalý pobyt v zemi, ve které jsem nikdy nežil, ze které nepochází moji předci, ke které zkrátka nemám žádnou vazbu tohot typu, tak by bylo na místě očekávat, že je to země, ve které jsem našel zalíbení pro jeji podnebí, společenský život, vysokou míru bezpečnosti a že v ní budu tak trávit většinu času mimo dobu pracovních povinností.

Jako dokonce i ten zájemce o rezidenturu musí sdělit tyhle důvody. NEMŮŽE říct, že je tam kvůli danim. Je to taková hra na blbý. Ty řekneš, že to neni kvůli danim a my budem dělat, že ti to věříme.
Reagovat
tommr
já říkám, že ti definitivně hráblo ... :(
Reagovat
Frick
Můžeš mi to nějak rozvést, v čem mi hráblo? Takhle to je. Hra na slepou bábu.
Reagovat
Fandina
Ty jsi neuvěřitelný blb, neschopný samostatného myšlení.

Je každého věcí, kde si vyřizuje trvalý pobyt a je věcí každého státu, země, města, komu ji udělí.
Reagovat
Fandina
Četl si, co napsal blixa? Monaco má výjimku pro celosvětově vytížené. To znamená, že se na ně nevztahují další předpisy. Co v tom pitváš, to jsi tak hloupý, že nechápeš, co je výjimka?
Reagovat
Frick
A kdo určí, že ten UŽ je celosvětově vytíženej a ten JEŠTĚ celosvětově vytíženej neni?

Už jen tím, že se požaduje jen 90 dní v roce strávených v Monaku se tak nějak (podle všeho) počítá s tim, že tamní rezidenti jsou kosmopoliti, co v Monaku nebudou tvrdnout nějaký dlouhý čas v roce.

Tím spíše by ovšem vyjímka na tento předpis měla být udělována po důkladném posouzení profesní/životní situace žadatele, kdy ten by měl prokázat, že 90 dní nelze splnit. Následně úřad by mu měl jistý (nevelký) počet dní prominout.

Ale přijde mi opravdu bizarní, aby někdo řekl "Já jsem celosvětově vytížená, nemůžu tu žít 90dní v roce" a úřad "Dobře, tak se nám ukažte aspoň jednou za rok na hodinku, ju?"
Reagovat
Fandina
Pokud je uvedeno, že za osobu celosvětově vytíženou je považován profesionální tenista, golfista a nevím kdo ještě, tak není co řešit.
Reagovat
Frick
To je jen blixova fabulace.
Reagovat
Fandina
Já ty předpisy nečetla, ale je normální, že se v zákonech a předpisech vyjmenovávají jednotlivé profese o kterých je řeč.
Reagovat
blixa
Proč na 183 dnů. Ti schopní a šikovní odcházejí natrvalo.
Reagovat
Frick
Jenže strop je v principu daňová regrese. Zdravotní pojištění je 10,6% ze superhrubý mzdy (u zaměstnanců). Petře je zatěžko paltit i těch 6,75%.
Reagovat
Fandina
OSVČ platí 13,5 procenta zdravotního pojištění ze základu. A je úplně jedno, o co jde Petře. Chová se tak, aby to bylo pro ni výhodné a neporušovala zákony. Chová se tak každý člověk na světě. Nevím, proč ona by měla být jiná.

Co se týká zastropování, tak to věc k zamyšlení pro ty, kteří spravují státní rozpočet, respektive pro tvůrce zákona. Jestli by v případě zastropování nebylo pro stát výhodnější, že někdo kvůli velkým odvodům dtu neplatí daně vůbec.
Reagovat
Frick
https://www.vzp.cz/platci/informace/osvc/vymerovaci-zaklad-a-vypocet-pojistneho

Je to 6,75%.
Reagovat
Fandina
Já tam čtu 13,5 procenta
Reagovat
Frick
Ale základ je 50% příjmů po odečtení výdajů.
Reagovat
Fandina
To je úplně jedno, je to 13,5 procenta ze základu. Jak k tomu základu dojdeš, je věc jiná.
Reagovat
Frick
Ale tady jde o to, kolik nechce platit. A je to 6,75%.
Reagovat
Fandina
Ano, nikdo nechce platit něco, co nemusí. Když máš možnost ušetřit, tak jí využiješ.
Reagovat
Frick
Jinak se tomu řiká (v případě jejich astronomických výdělků) hamižnost, lakotnost atp.
Reagovat
Fandina
Někdo vydělává málo, někdo hodně, ale neznamená to, že je hamižný.
Reagovat
FulnekUltras
ale kdyby letos RG úplně nevyšlo, budeme se těšit "aspoň" na třetí Wimbl. ;-)
Reagovat
gigin
S Kotyzou.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně co nejdál od Kokkiho ;-)
Reagovat
gigin
:))) pravda
Reagovat
turista
Petra se zbytečně podceňuje na to RG. Vyhrála už dost antukových titulů, momentálně 2 za sebou, z toho 1 velký takže vyhrát RG 2018 klidně může.
Reagovat
Marduch
Dvojnásobná wimbledonská šampionka se chce vyhnout tlaku. "Pak nehraju uvolněně a jsme zatažená," říkala po vítězství v Praze. Po triumfu v Madridu dodala: "Na antuce jsou možná lepší hráčky. Uvidíme."
Reagovat
turista
Asi to je od Petry dobrá taktika i to, že vypustila Řím. V Římě by mohla pro změnu Kája Plíšková udělat dobrý výsledek.
Reagovat
tommr
jj chtělo by to, aby Karolína využila absence Petry a vybojovala další titul ... :)
Reagovat
Frick
https://www.flowee.cz/vize-trendy/4303-byt-jen-tenistka-by-me-nebavilo-chci-byt-nejleps

"Kde se vlastně cítí doma? ?Pořád pendluju, já mám těch domovů víc,? usmívá se Petra. ?Narodila jsem se v Bílovci, žila jsem ve Fulneku a pak se přestěhovala do Prostějova. Místo, kde se ale nejvíc cítím doma, je tady v Praze."

Nejsmutnější na tom je, že je Petra tak nějak součástí toho východního oligarcho-kapitalismu.

Včetně těch exhibicí s Babišem (2016) a u Zemana (2017).
Reagovat
Torn
Chybí ti tam exhibice s FulnekUltras (2018). Ale jinak velká rána pro Fulneka. Jeho holčička má radši Prahu než Moravu. :D
Reagovat
horska.kraslice
Tak vzhledem k loňskému přepadení je to docela pochopitelné.
Reagovat
Torn
On se už Fulnek přiznal, že to byl on? :D
Reagovat
FulnekUltras
Mně úplně stačí, že jsme předevčírem přeřízli Plech... ;-)))
Reagovat
Torn
Tys nic nepřeříznul a Petra taky moc ne. Ono dát 2 dvojchyby po sobě v tiebreaku a tak ho prohrát, spíš vypovídá o tom, jak to Karolína nezvládla.
Reagovat
FulnekUltras
Podobnou odpověď jsem čekal. ;-)
Reagovat
Torn
Tos čekat mohl, protože to je zkrátka pravda. Já tím neříkám, že Petra vyhrála nezaslouženě, minulost se na tohle neptá, prostě vyhrála, ale tak tu neme o tom, jakoby průběh toho zápasu byl jednoznačný. Ani s Bertens nebyl jednoznačný. V obou zápasech rozhodlo jen několik málo míčů, o tom to je, Petra vyhrála dle pravidel, ale stejně tak ona klidně mohla udělat v tiebreaku dvě dvojchyby a čau.
Reagovat
FulnekUltras
A tak samozřejmě - máš pravdu. Tenis je kolikrát loterie o pár balonech - když se povedou, je to super. Horší je, když se hráčka ani předem nepokusí k nim dojít, např. při FC v Tampě.
Reagovat
Torn
Ty si nedáš pokoj viď? :D Já bych se docela smál, kdyby ti Kája dala s tím letošním FC taky košem. :D
Reagovat
FulnekUltras
Víš, že by mě to po tom jejím posledním rozhovoru ve Sportu ani moc nepřekvapilo? No ale uvidíme, kolik vytasí Černošek.
Reagovat
Torn
Já bych docela rád viděl video z toho rozhovoru nebo tak, protože z těch slov to působí celé takové suché. Ale upřímně bych taky překvapený nebyl.
Reagovat
Fandina
V Tampě dostaly příležitost jiné tenistky a moc nechybělo a postoupilo se. V Kanadě to předtím vyšlo, tady ne. A co má být? Letos je finále znovu.
Reagovat
Torn
Přetrhla se šňůra a může za to Karolína Loudl-Lendl-Hrdlička-exKotyza-exVaněk-Plíšková.
Reagovat
Fandina
Plíšková tam hrála.
Reagovat
lars
jako napr. diva Bara pri FC v Americe
Reagovat
FulnekUltras
až následně po naší tehdejší jedničce, která měla FC tým táhnout v zápase vpravdě historickém - a vydlábla se na to... nebo že by měla takový strach z kritiky "gaučáků" po případné porážce, jak se tu snažily naznačovat LounyUltras? ;-)
Reagovat
Fandina
A proč to odřekla Bára, že pořád meleš o Káje. Další otázka je, že když to bylo tak historické, jak to podáváš, proč to tak necítili ostatní, že Káju s Bárou nepřemluvila, aby hrály. Asi jim to bylo jedno.
Reagovat
Fandina
nepřemluvili
Reagovat
cabuna
Kája by se přemluvit ani nemohla měla 14 dní před dalšími turnaji aby si nechala odoperovat moudráky měla s nimi problémy, jen nevím proč si nechá nesmyslně od některých nadávat a neřekla to ,možná že to někde psané bylo,ale já to nezaregistrovala
Reagovat
Torn
Tak třeba i ta Bára mohla to vítězství změnit. Přeco jenom ona může hárt debla a singla, takže by tam marná nebyla. :)
Reagovat
cabuna
A taky tam klidně obě holky mohly být a projet to :-D Prostě nesmyslné si hrát coby kdyby
Reagovat
Torn
Přesně tak. Jak už bylo několikrát řečeno, tak Američanky jsou na své půdě silné. Pro Coco to platí dvojnásob. :). Ale Fulnek si potřeboval najít oběť. :D
Reagovat
cabuna
Tak to pak je jiná :-D Tak to mu ji musíme nechat
Reagovat
Torn
Tjn. :D
Reagovat
LukasH
Je to pravda, ovsem, jak jsem psal uz predtim. Karolina zacala na konci prvniho setu jen pinkat. Vracela a cekala na chybu. Aktivnejsi hrou mohla ten set ziskat. Ty dvojchyby jsem pak bral jak zadostiucineni za tu pasivitu.
Reagovat
Torn
No, byla dost mimo od druhé půlky toho prvního setu.
Reagovat
janek_da
on si to dialekticky zdůvodní
Reagovat
blixa
Ano, opět prapodivně zkroutí svůj mozeček a Petra z toho vypadne jako světice :D Zato Fricek už jí chystá Zahořovo lože v pekle :D
Reagovat
Torn
Chudák. Možná mi jí je teď líto víc než Káji. :D
Reagovat
Frick
Jsem zrovna na iDnes viděl komentář, že to přeci nebude "cpát Burešovi". Svatá prostoto!
Reagovat
blixa
No a kdo spravuje naše daně, když ne jedna Burešovi velmi věrná soudružka ?
Reagovat
Frick
To jsem myslel, že jsi tedy chytřejší. Ok, psal jsem to z mobilu a to se blbě rozpepisuje, takže - ono z ní maj lidi jakousi hrdinou bojovnici vůči nenažranýmu státu, přitom její klub (resp. do r. 2016) má v názvu babišův korporát, přitom ona sama ho podpořila tím, že mu šaškovala na stupidní exhibice. Nebudu říkat, že je hloupá (jako třeba jedna tamponová labužnice), ale politicky jí to příliš nepálí.
Reagovat
smazaný uživatel
Frick labužník bulváru, samozvaný expert na hodnocení sportovců :-D
Reagovat
FulnekUltras
;-))) už chybí jen kaviár ;-)))
Reagovat
Fandina
Nepleť politiku do sportu. Nebyla sama, kdo hrál s politiky exhibice. A samozřejmě, že kdyby stát nějak zvýhodňil, třeba zastropoval daně a pojištění u globálních sportovců, jako jsou tenisti a další, tak by odpadlo hledání výhodndějších států vzhledem k placení daní.
Reagovat
blixa
Nevím jak je politicky chytrá nebo blbá, v životě jsem s ní nemluvil, ale je dost chytrá na to, aby tomuhle nenažranému státu s dost děsivou správou necpala svoje daně.
Reagovat
Ondra979
naprosty souhlas, chvili jsem dneska poslouchal Buresovu vyberci dani v OVM a chtelo se mi zvracet..pry mame male zdaneni a dalsi blaboly.
Reagovat
Frick
Za posvěcení člověka, za jehož působení se šikanují trafikanti za to, že nezaevidují tic-tacy?
Reagovat
blixa
Co to meleš ? Jaký posvěcení ? Zákony a předpisy, které to definují nemají s tímhle volem nic společného. Naštěstí.
Reagovat
Frick
On snad nemá hlavní zásluhu na EET a na flastrech za tom, že někdo to nezaeviduje?
Reagovat
blixa
Mluvím o daních. Že se může daňově "vystěhovat" z ČR.
Reagovat
misa
Hlavně se nezapomeň obrátit s žádostí na nenáviděný stát, až budeš potřebovat nějakou pomoc.
Reagovat
blixa
No ten by mi tak pomohl. Leda do hrobu, i když ani to ne .... Já se spoléhám sám na sebe a jediné co od státu chci je, aby mě nesral. Leč marně ....
Reagovat
Frick
Takže hasiče, RZP... nikdy nebudeš potřebovat?
Reagovat
blixa
Nic z toho nemusí být státní. Soukromé služby fungují lépe.
Reagovat
misa
Pár miliónků na léčení případných závažných zdravotních problémů by pro tebe jistě nebyl problém.
Reagovat
blixa
Co to meleš ? Rád si budu platit pojištění seriozní soukromé pojišťovně.
Reagovat
Torn
Plno sportovců podstupuje exhibice a nespojují se s tím nějakou politickou stranou.
Reagovat
Frick
Ale, ale když se účastníš exhibičního mixa s ministrem financím a předsedou partaje, která už tehdy (rok před volbama) platila za favorita voleb, tak se se tím politicky neangažuješ?

https://www.youtube.com/watch?v=BvCADMO-Hd0
Reagovat
FulnekUltras
slovenské kladivo na čecháčky... ale že to trvalo... ;-)))
Reagovat
Frick
Bylo to v září 2016 - nic aktuálního.
Reagovat
Kozoroh
https://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180512_121805_tenis_tof&vlakno=90432461

Pro Kveše je Petra druhou favoritkou na Sportovce roku po Ledecké.
Reagovat
lars
A kdo by mel byt podle tebe 2. favoritkou na Sportovce roku?
Reagovat
Aussie
A co Gábinka?
Reagovat
blixa
Ta už sbírá jen ceny za literaturu ;-)
Reagovat
Krisboy
Hvězda autogramiád :)
Reagovat
Blondie
pro mě též :-)
Reagovat
Torn
Jedna věc je, že to je pravda, druhá věc je, že pan Kveš tam nominuje Petru každý rok bez ohledu na výsledky. :D
Reagovat
janek_da
2. ok, až vyhraje letos všechny 4 majory, tak bude 1.favoritkou
Reagovat
FulnekUltras
jeden GS by snad stačil ;-)
Reagovat
tommr
FO určitě nebude náročnější než byl Madrid, protože tam Petra přijede odpočatá a mezi zápasama na GS jsou volné dny ...
Budou tam ale jiné podmínky, které Petře tak nevyhovují jako ty v Madridu ...
Já osobně budu spokojenej když se Petře podaří dojít do čtvrtfinále. Cokoli mín budu považovat za neúspěch a naopak cokoli víc bych bral jako velkej úspěch ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Jde ovšem taky o to, jestli se Petře podaří hecnout se v prvních čtyřech kolech.....
Reagovat
Empe
A jestli už si nevypěstovala určitou závislost na konzultacích s Vaňkem. :)
Reagovat
tommr
OCC by se měl bud povolit všude nebo úplně zrušit ...
Reagovat
FulnekUltras
střízlivý realista... jsem též... ;-)
Reagovat
Jan
Kdyby se Kája potkala s Petrou na RG zase v semifinále, to by byl pech :)
Reagovat
Fandina
Kdyby se tam obě dostaly, tak by to bylo super.
Reagovat
Fandina
Nicméně, obě tam už semifinále hrály, Petra je tomu dávno, ale Kája vloni. Spíš věřím Káje, ta má dost vyrovnané výkony a samozřejmě, když vyhrála Stuttgart, tak je určitě jednou z širších favoritek turnaje. A Petra umí zahrát překvapivě, takže uvidíme, jak se to sejde. A když by k semifinále mezi nimi došlo, tak může tentokrát vyhrát Kája. Já bych si přála, kdyby proti sobě hrály ve finále. To by bylo super.
Reagovat
Torn
No, já si myslim, že jestli se tam Kája dostane, tak to pak patrně selže podobně jako teď Madrid, loni FO a předtím US Open. Ty prohry na závěrečných turnajích se začínají stávat takové prokleté a Kája v nich není schopna podat to, co by za normálních okolností byla schopná podat. Hrozně rád bych se pletl, ale obávám se, že pokud se v té fázi turnaje její protihráčka v uvozovkách nepotento víc než Kája, tak to asi nedopadne. Věřím, že kdyby tohle dokázala zlomit a vyhrála GS nebo ty z nejvyšších turnajů jako je IW, MI, MA a PE, tak by se to v ní mohlo zlomit, ale momentálně si myslim, že to má furt v hlavě.
Reagovat
lars
Loni na FO neselhala
Reagovat
FulnekUltras
ať Hrdla připlatí Jelínkovi a třeba to pude... ;-)
Reagovat
Torn
Tak ono už to není ani tak o pohybu, jako spíš o hlavě.
Reagovat
FulnekUltras
No však Marian je právě na henten mentál, no ni? Jarouškovi v NHL radil vždycky to nejlepší... ;-)
Reagovat
Fandina
Jenže všechno není o hlavě. Také jde o tenisový um. Pořád všechno vidět v hlavě je nesmysl. Hlava je předpoklad, ale musíš mít kondici a umět hrát.
Reagovat
FulnekUltras
Um i kondici Kája v pátek určitě měla.
Reagovat
Fandina
Petra lepší.
Reagovat
FulnekUltras
hlavu
Reagovat
Fandina
hlava nestačí
Reagovat
Fandina
Kdyby šlo o hlavu, tak já jsem GS šampionka, jak bych se nebála každou porazit. Ale chybí mi podání, volej, FH BH a také taktika, jak na kterou hrát.
Reagovat
FulnekUltras
jj - nebát se a prsama do toho... ;-)
Reagovat
Torn
Fandino, to se kecá, ale jinak dělá. Věř, že kdyby si byla ve finále GS, modlila by ses, aby to nebyl Wimbledon, kde na bílé jde hned vše vidět. :D A to tě nechci rozhodně urážet, ale kdo něco takového nezažil, nemá šanci. Vždyt jak se složila Serena s Kájou na US Open 2016. :)
Reagovat
Fandina
Už si někdy hrál nějaký turnaj, závodil si v něčem. Představa, že stojíš na podání a složíš se je naivní. Hraješ jak nejlíp umíš, že to nevyjde je věc jiná. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Torn
Spíš ty seš trochu mimo, bez urážky. Takže fakt, že někdo udělá dvojchybu a prohraje zápas nebo brejk, je dle tebe čím? Rozhodně to není vždy riskováním, častěji je to stresem. Fandino, ty si nikdy asi nedělala něco, kde šlo o něco, jinak bys takhle neblábolila. :D
Reagovat
Fandina
Dvojchyby se dělají, stejně tak, jako se dělají chyby. Důvodem nemusí být žádný stres. Je to součást hry. Jsi hloupý člověk.
Reagovat
Torn
No, ty máš dost. :D
Reagovat
Fandina
Hlavně se nezapomeň složit, až půjdeš podávat na zápas.
Reagovat
Torn
Neboj, vzpomenu si zítra na tebe a s hrůzou dám dvojchybu. :D
Reagovat
Fandina
Já když jdu hrát, tak hraju a nemyslím na nic jiného. Kdybych se měla rozptylovat nebo stresovat, tak tam nelezu.
Reagovat
Torn
Fandino, každý je jiný. Já nevim, ty máš názory, jakoby všechno bylo černé nebo bílé. Neměla bys soudit lidi podle toho, jak to vnímáš ty, ale snažit se je pochopit, ale je pravodu, že tobě tohle říkat, je jaksi zbytečné.
Reagovat
Fandina
Hrála jsem na x turnajích v golfu a nikdy jsem neměla stres, když jsem to dělala, ani při začátku, ani nikdy jindy. Udělala jsem moc chyb, ale nebylo to chyby proto, že jsem se skládala stresem nebo se bála o výsledek. Jestli tomu nevěříš, tvoje věc. Samozřejmě, někdy mi to šlo jako po másle, jindy jsem hrála špatně na co jsem sahla. Chyby byly, ale nikdy to nebylo o stresu.
Reagovat
FulnekUltras
amatérka profesionálce neuvěří ;-)
Reagovat
Fandina
A co ty, ty mi věříš?
Reagovat
FulnekUltras
plně... ;-)
Reagovat
Fandina
Ono nejde jenom o sport, ale třeba taková maturita, zkoušky na vejšce. Můžeš se stresovat mockrát, ale pokud to nemáš v hlavě, nastudováno, tak ze sebe nic nedostaneš. To samé je na kurtu. Nestačí chtít, musíš to mít zažité, musíš to umět.
Reagovat
FulnekUltras
jo, to jeden kámoš se k maturitě z české literatury učil zásadně jen sudé otázky a dostal dodatkovou jednatřicítku - dějiny světového filmu... ;-)
Reagovat
Torn
Vy jste ideální páreček. :D
Reagovat
Fandina
Hlavně mě nevykládej, jestli jsem někdy něco dělala, nebo ne. Až odehraješ tolik turnajů v golfu, jako já, tak přijď.
Reagovat
Torn
Fandino, nevymýšlej si. :D
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý člověk. Neuvěřitelně hloupý.
Reagovat
Torn
No, že to řikáš zrovna ty, golfová královno. :D
Reagovat
Fandina
Chováš se tak.
Reagovat
Torn
Já moc ne, ale ty tady kecaš o golfu, že si vyhrála turnaje. A co já s tím? Stejně si skončila jako troll na TP.
Reagovat
Fandina
Trollem na TP jsi ty. Já jsem důchodkyně, která si uživá života a baví se fanděním tenisu.
Reagovat
Fandina
A používám k tomu vlastní zkušenosti, když jsou závodila třeba v běhu nebo hrála turnaje v golfu. To člověk vždycky chce uspět, proto to říkám, žýe všechno není v hlavně. Musíš mít natrénováno a nesmíš se bát.
Reagovat
tommr
v tenisový špičce ale mají natrénováno všechny a rozdíly mezi nima jsou minimální. Pak právě rozhodujou takový faktory jako "nesmíš se bát" což se pro zjednodušení často označuje jako "hlava" ...
Reagovat
Fandina
Rozhoduje jakým hraješ herním stylem, jestli čekáš na chyby, jsi útočný a jaký máš cit pro hru. Jak se umíš rozhodovat v daném okamžiku, jak zahrát. Ale jít na kurt a bát se protivníka, to je nesmysl.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě kondice, jak je na tom kdo fyzicky. Ale představa, že hráči jdou na kurt, třesou se a bojí se vyhrát je naivní.
Reagovat
turista
Naprosto nejdůležitější je psychika. Ve všem ostatním jsou na tom hráčky i hráči jako profíci vesměs podobně.
Reagovat
Fandina
Psychicky jsou ve špičce na tom všichni podobně. Bez té by to nešlo.
Reagovat
Torn
Fandino, já se tady s tebou nechci dohadovat do nekonečna, ale i na herní styl má vliv tvoje rozpoložení. Když čekáš na chybu soupeřky, seštřeba nervózní a nevracíš tak důrazně míče, protože furt čekáš na chybu, soupeřka ten nedůrazný míč potrestá a opačně to funguje stejně. Stejně tak, když máš na reternu super hráčku, která to umí vrátit, tak máš obavy a riskuješ i třeba druhé podání, ale vychází to z nějaké obavy, tedy je to opět stresová situace a platí to opět i opačně. Máš obavu, že příjde tvrdé podání a tak to máš v hlavě. Někdo jako ty třeba přemýšlí stylem "ted jí to vrátim", já věřim, že tak funguje i většina tenistů, ale když hraješ v klíčových chvílích se to řadě hráčů do hlavy dostane. :) Když se tedy hráč nebo hráčka na kurtu rozklepou, tak to je čím, nedostatkem cukru?
Reagovat
Fandina
Co kdybys šel dělat něco smysluplného a ne se tady bavil s důchodci o nesmyslech. To všechno co popisuješ je součást hry. To není žádný stres. Ty píšeš o tom, jako by na kurtu byly dva uzlíčky nervů. Jsi hloupý člověk.
Reagovat
Herbert_Hoover
Proč by ne? Simona nemá formu jako loni, navíc GS je jí začarován. Máša ještě není schopna produkovat konstantní velké výsledky. Vika už tím tuplem ne. Pro Caro je antuka nejhorší povrch. Snad jen Mugu zase může vystoupit zpoza opony rozapčitých výsledků a znova "z ničeho" vyhrát GS. Loni mělo RG překvapivou favoritku z tenisové "periferie", proč by nemohla být i letos nečekaná vítězka, ačkoliv hráčka elitní třídy? Samozřejmě RG jí svědčí méně než Madrid, ale tak stát se může vše, když odpočine dostatečně. Žebříčková elita WTA je průstřelná, žádný hegemon neexistuje.
Reagovat
Torn
Jinými slovy může vyhrát každá. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to si zas úplně nemyslím. Jen z elitní desítky bych s čistým svědomím odpálil Stephens, Caro nebo Venus. :)
Reagovat
Torn
Myslíš, že se Stephens nehecne jako na US Open? :D
Reagovat
tommr
mimo USA je stejně jako všechny ostatní Američanky poloviční ...
Reagovat
Blondie
Myslíte, že Peťa letos předběhne Plíškovou a bude česká jednička? Moc bych jí to přála...
Reagovat
Torn
Nestrannost sama co? :D No, bude záležet hodně na tom, jak bude hrát Kája teď a pak obhajoba bodů u obou.
Reagovat
Fandina
Proč by měl být člověk nestranný. Je přece normální, že lidi mají někoho raději než druhého.
Reagovat
Torn
Nepochopila si. :D
Reagovat
Blondie
nejsem nestranná. Mám hluboce ráda Petru a fandím jí už mnoho let. Plíškovou uznávám jako kvalitní tenistku, která na sobě neskutečně dře a má výsledky - ovšem lidsky je mi naopak velmi nesympatická a nefandím jí ;) není se za co stydět.
Reagovat
Torn
To beru! :D
Reagovat
cabuna
já doufám ,že ne že Kája udělá letos ne jeden super výsledek,moc jí to přeji ,ale mají to v rukách obě holky je to na nich
Reagovat
tommr
v letošní Race je už Petra před Karolínou s velkým náskokem 792 bodů. Karolína ovšem bude mít šanci tuto ztrátu částečně snížit na turnaji v Římě ze kterého se Petra odhlásila ...
Reagovat
Astarin
Co víc si přát, než když se 2 Češky přetahují o lepší místa v první desítce. :-)
Reagovat
jurasekh
Ať žije Péťa!!!
Reagovat
Blondie
Tak! :D až na věky :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist