Vynechá Djokovič zbytek sezony? Musím to zvážit, přiznal Srb

13. 7. 2017, 13:26
Aktuality 41
Novaka Djokoviče už přes rok trápí bolest v pravém lokti, kvůli níž ve Wimbledonu skrečoval včerejší čtvrtfinálové utkání proti Tomášovi Berdychovi. Dvanáctinásobný grandslamový šampion nyní odjede domů do Srbska, kde se o dalších krocích poradí s tamními specialisty. Vyloučena není dle slov Srba operace ani pauza po zbytek letošní sezony.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Trojnásobný wimbledonský šampion včera ve Wimbledonu za stavu 6-7 0-2 skrečoval pro bolesti v pravém lokti souboj o semifinále s českou jedničkou Tomášem Berdychem. Po prohrané úvodní sadě si nechal ošetřit pravý loket, vydržel dva gamy a poté šel podat ruku soupeři.

Na bolest dle jeho slov mohlo mít vliv také to, že jako jediný čtvrtfinalista neměl den volna. Zdravotní potíže měl totiž už v osmifinále s Mannarinem.

Djokovič se na pozápasové tiskové konferenci svěřil, že problém s loktem řeší již přes rok a konzultoval ho s několika specialisty, kteří si však nejsou stoprocentně jistí, zda bude nutná operace. Třicetiletý rodák z Bělehradu nevylučuje ani možnost, že se letos na kurtech představil naposledy.

"Specialisté, s nimiž jsem problém konzultoval, si nejsou úplně jistí. Pokusí se najít nejlepší řešení. Padla také možnost operace," řekl Djokovič. "Nikdo mi přesně neřekl, co bude následovat. Musím zvážit i případnou pauzu. Čím víc hraju, tím je bolest intenzivnější. Je možné, že přijdu o zbytek sezony nebo nebudu schopen nastoupit na US Open," dodal.

Takovou bolest jako včera ještě necítil. Nejintenzivnější je dle slov bývalé světové jedničky při servisu a na forhendu. "Snažil jsem se hrát, až doteď to šlo, ale bohužel to dnes byl nejhorší den. Šlo vydržet třicet minut, pak už ne," uvedl Djokovič.

"Musím si promluvit se specialisty," opakoval se. "Musíme najít nejlepší a dlouhodobé řešení, jak loket vyléčit. Teď je nejdůležitější odpočinek. Pak se uvidí, co bude dál," doplnil.

Djokovič může přijít o zbytek letošní sezony včetně US Open, které startuje 28. srpna, stejně jako loni Roger Federer. Aktuálně čtvrtý hráč světa loni vyhrál podnik Masters v Torontu, došel do finále US Open a zahrál si finále Turnaje mistrů. Hrozí mu tedy i propad v žebříčku.

Loni v říjnu Srba z tenisového trůnu sesadil Andy Murray. Po Wimbledonu měl Djokovič šanci se na post světové jedničky vrátit, k tomu ovšem potřeboval v All England Clubu počtvrté v kariéře triumfovat. Murray tak bude minimálně do konce července i nadále kralovat žebříčku ATP.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

41
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Reagovat
peRFect
I když ho nemám rád, zranění mu nepřeju. A proto, klidně mu v HK na onkologii domluvím ozáření. Takovejch bolavejch loktů už tam nasvítili hafo :-)
Reagovat
Marduch
seš hodnej, ale nemyslim si, že by se teď chtěl trmácet do Hongkongu.
Reagovat
smazaný uživatel
Loket je kvalitní a velmi složitý kloub. Platí již od lovců mamutů a bude platit nadále, že nelze a donekonečna vystavovat takový kloub de facto nenormálnímu násilí, pro který zkrátka není vyvinut. A nikdy nebude a u nikoho. Na tom nic nezmění ani vzájemné rejpání, pošklebky, zbožná přání a sny o návratu - prostě nic, nic ! Djokovič už měl zcela v poklidu skončit dávno jako jasný ojedinělý fenomén tenisové historie. Nikdo nikdy už nezaběhne 100 metrů pod 9 sec., nikdo nikdy nebude beztrestně do padesáti let řezat jak zběsilej do tenisového balonu. Je dobře, že je to tak a jakékoliv snahy tyto skutečnosti překonávat a znásilňovat hraničí se zbavením svéprávnosti. A platí to o všech kostech,kloubech a svalech, které člověk má.
Reagovat
turista
Ano, ale Novak ještě potřebuje dohnat Rafu v počtu titulů, který už hraje za hranicí lékařsky přepokládané životnosti. Chybí mu k tomu málo.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to chápu, Novakovi to přejme, třeba to vyjde.
Nadal je z hlediska kloubů - od prvního pohledu hlavně kolen - už teď stařec. Až toho nechá tak možná ztloustne a čeká ho asi neradostnej bolavej život.
Ale zdraví po aktivním sportu se koupit dá - a on na to jistě má.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak - z hlediska plebsu to nahlížet nemůžem ;)
Reagovat
Bob
Federere a Nadale :-D Vypustit půlku sezonu a potom si nahrabat body, oh yeah!
Reagovat
Nola
musi si ale od nich vypytat recept na zazracny elixir mladi....
Reagovat
Stan_Borowitz
enquiries@roche.ch

demanda@fuentes.es
Reagovat
dappe
Co s tím má společného nahrabávání bodů?
Reagovat
smazaný uživatel
Snad sa da Nole dohromady. Rafa kvoli zraneniam vynechal snad 7-8GS, pre fanusikov je to vzdy trpké. O to sladšie sú potom návraty. Tie vydarené.
Reagovat
Kozoroh
+10
Reagovat
Franky
spravne cas na vycistenie tela nahodenie novych latok a hor sa do novej sezony okvapkat zakl ciary na centraloch ;)
Reagovat
VlS
A to teda vzhledem k milenkám, zaplať pánbů za loket, mohlo by bejt hůř :-)
Reagovat
babolat.cz
v tenise?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli v tenise, to není jasné, ale na funkci rostlináře by to vliv každopádně nemělo, to už víme.
Reagovat
Marduch
lol tady je to najednou samej odborník na psychosomatiku, celostní medicínu a esoteriku!
Reagovat
Nola
Dzordz and Stan tomu nasadili korunu :D
Reagovat
George_Renel
To jsou jen životní zkušenosti a věci prožité na vlastní kůži. .-)
Reagovat
Nola
netusila som, ze Novak ma dvojnika v Cesku .-)
kdesi som citala, ze kazdy clovek ma niekde vo svete svojho dvojnika, ty patris medzi tych stastlivcov, ktory sa mozu pochvalit podobou so spickovym tenistom, tisko zavidim D D D
Reagovat
George_Renel
Vidím, že tobě ty zkušenosti ještě hodně chybí.
Pro začátek stačí porozumět psanému textu. Více k celé věci nemám. .-)
Reagovat
Nola
tebe zase chyba zmysel pre humor, viac k tomu nemam co dodat
Reagovat
Stan_Borowitz
Psychosomatika a celostní medicína nevím, jak s Novakem souvisejí, respektive kdo ze čtveřice Jelena, milenka, Guru a BB mu měl v tomto směru poskytovat nějaké služby. Ty holky ještě snad částečně...

Co se týče esoteriky, na tu teda odborník jsem. Jako každej, kdo ví, že je to totální blbost...
Reagovat
svetova.dvojka
Když člověk není zdravý, tak ho nebaví ani ty milióny...
Reagovat
Nola
vsetky bulvarne s.acky o guru, milenkach, rozpade manzelstva, rozchode s BB konecne dostali na frak, Novak mi bude na tour chybat, je jedno ci vyhraval, alebo dostal nalozene, snad sa da dokopy a este si ho aspon chvilku uzijeme na kurtoch
Reagovat
Pe3k
Neboj Nolka, třeba se dá dokupy už na US open.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takhle když to člověk čte vyjmenované všechno pohromadě, tak toho opravdu bylo na jednoho hráče až nad hlavu. Guru, milenka, rozpad manželství, rozchod s Brigittou Bardot. Když toho nosíš tolik v hlavě, není divu, že nějaká část těla vypoví službu...
Reagovat
George_Renel
Všechny ty tebou vyjmenované problémy vyeskalovaly v současný stav. To není tak nepochopitelné. Větší problém je vždy vyústěním řetězce dílčích.
Reagovat
raduz
Je to normální chlap, který poznává, že život není jen o blaženosti. Přeji mu návrat v plné parádě. To už by mohl pro změnu mít Federer 20 GS
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
Marduch
Jedno je jistý, Novak Djokovič je opravdu špičkový sportovec, možná ještě víc než špičkový tenista. Z mého pohledu, bez alespoň 95% zdraví nemá valného významu, aby se potloukal po okruhu.
Reagovat
babolat.cz
ještě víc je to špičkový člověk...
Reagovat
turista
Ano, ale na to aby se na to vykašlal je Novak ještě moc mladý. Má pouhých 30 let. Je o rok mladší než Nadal, který už hraje za hranicemi lékařsky předpokládané tenisové životnosti. Dohnat a překonat Rafu Nadala ve všech směrech byl vždycky Novakův velký cíl. Pokud ho nesplní neodejde. Federera dohnat to už asi nepůjde.
Reagovat
gigin
Ale při stylu hry Djoka to bude těžké. Tělo dostává těžce zabrat. Tys někde psal, že nehraje tak fyzicky náročný tenis jako Nadal, ale tady se asi mýlíš. Nekonečné výměny, dokluzy i na betonu a jiné mordy.
Reagovat
turista
Nekonečné výměny a dokluzy ano, to Novak dlouhodobě hraje. Má ale učebnicovou techniků úderů a nedrtí to tak hrubou silou jako Rafa Nadal. Ten už překračuje svou tenisovou životnost.
Reagovat
gigin
A já ti říkám, že Novak hraje fyzicky velmi náročný tenis a nemusí to vydržet. To je celé. Nemůžeš ho srovnávat s Nadalem, který měl úplně jiné problémy a je jinak stavěný.
Reagovat
Nola
s turistom nema cenu diskutovat, on vidi vsetko cez ruzove okuliare

na druhu stranu ma zaraza tvoj pesimizmus, na byvalu lasku sa nezabuda, aj ked ju nahradis inou, spomienky zostavaju
Reagovat
gigin
Ale já mám obavy. Nejsem hejtr Djoka.
Reagovat
Franky
Mna by ale zajimalo preco jeho zenu uz dlhsie nevidiet v hladisku?!
Reagovat
gigin
Těhotná, třeba rizikové, nevime. Navíc, kdo se má na tu bídu koukat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist