Výzvy Barbory Strýcové: v dalším kole Serena, po konci kariéry maratón

21. 1. 2017, 10:36
Aktuality 6
Základem její hry je skvělý pohyb. Při výšce 164 centimetrů se Barbora Strýcová díky dokonalému krytí kurtu dostala do světové dvacítky a nyní je už v osmifinále Australian Open. V něm zkusí potrápit jasnou favoritku Serenu Williamsovou, se kterou prohrála oba předchozí duely.
Barbora Strýcová (© Tennis Australia)

Plzeňská rodačka Strýcová v Melbourne ještě neztratila set. Svou suverenitu si udržela i proti Francouzce Garciaové, přestože ve druhé sadě musela odvracet dva setboly. Nyní narazí na obávanou Američanku, která je spolu s obhájkyní titulu Kerberovou největší favoritkou turnaje. "Pro tyhle zápasy dřu. Už se nemůžu dočkat," těšila se Strýcová na tiskové konferenci.

Bývalá dvojnásobná vítězka zdejší juniorky Strýcová bude proti dvaadvacetinásobné grandslamové šampionce pod palbou. Američanka hraje agresivně a soupeřky většinou přetlačí razantními údery.

"Ona je silová hráčka a já malá. Budu muset makat a hodně se naběhám," očekává Strýcová. "Bude to těžká práce, ale já se jen tak nedám," řekla odhodlaně.

Strýcová je ze současné špičky jediná, která hraje na vrcholné úrovni i čtyřhru. V Austrálii je favoritkou se Saniou Mirzaovou. "Musím být skvěle fyzicky připravená," vysvětlila, jak obě soutěže v australském vedru zvládá. "Někdy to je těžké a jindy to pomůže, když se potřebuju rozehrát. Ale raději si jdu zahrát čtyřhru než trénovat, když mám volný den," uvedla třicetiletá dvojnásobná vítězka Fed Cupu.

V přípravě je jednou z hlavních náplní Strýcové běžecký trénink. "Bez běhu bych nemohla hrát tenis. Bez připravených nohou netrefím míč. Nevím, jestli mám běhání ráda, prostě běhám a pak o tom nemusím v utkání přemýšlet," řekla.

Běžeckými závody si dril mimo sezonu neprokládá. Jednou ale možná napodobí Caroline Wozniackou. Má totiž sen. "Až skončím s tenisem, chci zaběhnout maraton. Vím, je to zvláštní sen, ale je to tak," řekla s úsměvem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
proti Sereně sice moc velkou šanci nemá, ale aspoň by jí mohla trochu potrápit a "načít" jí pro další hráčky ... :)
Jinak není pravda, že Bára je ze současné špičky jediná, která hraje na vrcholné úrovni i čtyřhru jak píšou v článku. Debla na vrcholné úrovni hraje i Karolína Plíšková a Lucka Šafářová byla ještě nedávno v top-10. Hodně vysoko jsou v singlu z deblistek i Francouzky a Rusky (Vesnina je momentálně v singlovým žebříčku dokonce před Bárou) ...
Reagovat
mrafe
hlavně, aby si článek přečetl největší tenisový "vodborník"zde na TP, zejména tu tu část o deblech. :D
Reagovat
FulnekUltras
čili na returnu o krok dva víc dozadu, ale všechno ostatní jako jindy - a uvidíme kolik stervisů Kong vůbec trefí dovnitř. Pokud ano a bude to 200, nastupuje odrážení. A co nechytíme vůbec, nenecháváme v hlavě. Což Baruško stejně víš, takže už jenom - věřit si jako naposledy v FC, že vlastně ani tak moc nezáleží na tom, kdo je na druhé straně sítě, ale na tom, že máš svůj funkční systém a chceš vyhrát. A každý, kdo tě poslední dvě sezony sledoval, moc dobře ví, že si za tím půjdeš až na doraz.
Reagovat
Fandina
Tak obojí, teď Serenu a pak maraton.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vyhraj maraton se Serenou, to je lepší, ne? ;)
Reagovat
VlS
maraton, dobrý, ale radši dej Serenu a budeš nesmrtelná :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist