Vzkaz Sereny soupeřkám: Gallovitsovou i přes zranění rozdrtila 6-0 6-0

15. 1. 2013, 04:28
Aktuality 46
AUSTRALIAN OPEN ženy - Jasné a zřetelné varování svým soupeřkám vyslala hned na úvod Australian Open jeho největší favoritka Serena Williamsová. Pětinásobná šampionka zahájila letošní ročník dvěma kanáry proti Rumunce Edině Gallovitsové-Hallové, radost z výhry jí ale kalí zranění kotníku.
Serena Williamsová

Serena Williamsová od loňského French Open vyhrála 35 z 36 zápasů, letošní sezonu zahájila suverénním triumfem v Brisbane a dominantně vstoupila i do úvodního grandslamu sezony. Světová trojka se v úvodním zápase 'nemazlila' s Rumunkou Edinou Gallovitsovou-Hallovou, které nedarovala ani game a zvítězila dvakrát 6-0. Nasřílela celke 18 winnerů, zatímco soupeřka jen jeden a navíc spáchala 19 nevynucených chyb.

Ale nic nebylo tak snadné, jak by se z výsledku mohlo zdát. Patnáctinásobná grandslamová šampionka si totiž už v prvním setu za stavu 4-0 ošlivě podrvtla pravý kotník a dlouho zůstala ležet na zemi. Po ošetření a přebandážování kotníku však i přes zjevné bolesti pokračovala, ve druhé sadě se nechala ještě jednou ošetřit, zápas se snažila co nejrychleji ukončit a nakonec to dokázala nejrychlejším možným způsobem.



Jednatřicetiletá Američanka má s kotníky časté problémy a pravidelně je má pevně zatejpované. Dnešní zranění nápadně připomíná loňské Brisbane. Tehdy si Serena v utkání se Srbkou Bojanou Jovankóvskou rovněž podvrtla kotník (levý), a i když utkání nakonec vyhrála, po zápase z turnaje odstoupila.

Serena Williamsová"Myslím, že jsem dnes nebyla daleko od paniky, protože to bylo podobné tomu, co se mi stalo loni. Byla to stejná strana, stejný úder," komentovala Serena, jež prý bude v útoku na již 6. titul z Australian Open pokračovat.

"Bolí to, otéká to a bude důležité, jak se to vyvine v dalších hodinách, ale pokud se nestane něco fatálního, tak mě uvidíte na kurtu. Žiju, dýchám, mé srdce bije. Budu v pořádku," ujistila největší favoritka letošního ročníku své fanoušky. "Nejsem tady, abych se vymlouvala, jsem tady, abych hrála. Nejsem už osmnáctka, abych chtěla odstoupit. Mám den k dobru, není to moc, ale nevidím důvod, proč bych neměla hrát," dodala Serena.

"Vím, že jsem tu jeden rok vyhrála, a to jsem měla kostní modřiny v obou kolenech. Nevěděla jsem o tom, jen měl to bolelo. Někdy o čem nevíte, vás tolik nebolí," vzpomínala Serena, která se ve druhém kole utká s Garbinou Muguruzaovou. Devatenáctiletá Španělka dnes v dlouhém maratónu udolala po 3 hodinách a 22 minutách 4-6 6-1 14-12 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

Naposledy Serena zvítězila dvakrát 6-0 na loňském US Open nad Andreou Hlaváčkovou a nakonec v New Yorku slavila titul. V Melbourne už včera nedovolila druhá nasazená Maria Šarapovová uhrát jediný game krajance Pučkovové. 

První kolo bez ztraceného setu v podání kvarteta nejvýše nasazených dnes uzavřela Victoria Azarenková. Světová jednička a obhájkyně titulu porazila 6-1 6-4 Rumunku Monicu Niculescuovou, přestože ve druhé sadě prohrávala 0-3. 

Sara Erraniová si loni na Australian Open zahrála poprvé v grandslamovém čtvrtfinále, letos však v Melbourne končí už v 1. kole. Světová sedmička v úvodním zápase nestačila na čtvrtfinalistku z roku 2009 Carlu Suarezovou Navarrovou ze Španělska, s níž prohrála dvakrát 4-6.

Stejně jako před pěti lety i dnes na Australian Open otočila vývoj utkání s Němkou Sabine Lisickou Dánka Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička a současná desátá hráčka světa zvítězila 2-6 6-3 6-3 a uspěla tak v třetím vzájemném souboji v řadě. Ve druhém kole se utká s šestnáctiletou přemožitelkou Andrey Hlaváčkové Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Další podrobnosti průběžně doplňujeme.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky (15. 01. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6-1 6-4
S. Williamsová (3-USA) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6-0 6-0
Suárezová (Šp.) - Erraniová (7-It.) 6-4 6-4
Wozniacká (10-Dán.) - Lisická (Něm.) 2-6 6-3 6-3
Dateová-Krummová (Jap.) - Petrovová (12-Rus.) 6-2 6-0
Kirilenková (14-Rus.) - Kingová (USA) 6-4 6-2
Vinciová (16-It.) - Solerová (Šp.) 6-3 7-5
Wickmayerová (20-Belg.) - Gajdošová (Austr.) 6-1 7-5
Lepchenková (21-USA) - Hercogová (Slovin.) 6-4 6-1
Curenková (Ukr.) - Pavljučenkovová (24-Rus.) 7-5 3-6 7-5
Su-Wei Hsieh (26-Tchaj-wan) - Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) 7-6(5) 6-2
Becková (Něm.) - Švedovová (28-Kaz.) 6-2 6-7(7) 6-3
Stephensová (29-USA) - Halepová (Rum.) 6-1 6-1
Hamptonová (USA) - U. Radwaňská (31-Pol.) 6-2 6-4
Putincevová (Kaz.) - McHaleová (USA) 6-1 6-7(0) 6-2
Jovanovská (Srb.) - Torrová (Šp.) 2-6 6-4 6-3
Vesninová (Rus.) - Garciaová (Fr.) 3-6 6-3 6-1
Peerová (Izr.) - Panovová (Rus.) 6-4 1-6 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Domínguezová (Šp.) 6-2 6-1
Shuai Peng (Čína) - Marinová (Kan.) 6-3 6-0
Robsonová (Brit.) - Oudinová (USA) 6-2 6-3
Moritaová (Jap.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-3 6-3
Amanmuradovová (Uzb.) - Johanssonová (Fr.) 6-4 6-2
Muguruzaová (Šp.) - Rybáriková (SR) 4-6 6-1 14-12
Mladenovicová (Fr.) - Babosová (Maď.) 6-3 4-6 11-9
Gavrilovová (Rus.) - Davisová (USA) 6-3 6-7(2) 6-4

Kumchunová (Thaj.) - Arvidssonová (Švéd.) 7-6(5) 6-4
Čepelová (SR) - Arnová (Maď.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já se té Fran divím, že už se na to nevyprdne...
Reagovat
Heather_Fedex
mam pocit, ze si fran stezovala, ze na tom financne neni 2-krat nejlepe...hlavne kvuli chybejicim sponzorum
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si představte, že jsem koukal na Caro a vydržel jsem ještě na Viku. :) Zalehnul jsem někdy před pátou... Ale pořád jsem na tom byl lépe než fanoušci Petry, protože když jsem šel spát, tak ještě hrála. :D

Teď už k zápasům...

Caro - Sabine: Musím přiznat, že už dlouho jsem neměl takovou radost, když některá z mých favoritek vyhrála 1. kolo. :) Už po tom losu jsem měl určité obavy, ale naštěstí to dobře dopadlo... Začátek tomu však nenasvědčoval. Caro ztratila servis hned v první hře, vzápětí se jí ale povedl rebrejk. Jenže od stavu 2:2 už patřil 1. set jenom Sabine. Bylo to hlavně o podání a returnu. Sabine trefovala neuvěřitelné věci a i kdyby se Caro snažila sebevíc, tak mohla jenom sledovat, jak okolo ní létají míčky na lajny nebo přesně do rohů. Caro se v 1. setu nemohla chytit na podání. Nešel jí první servis a druhé podání většinou znamenalo, že od Sabine přiletí vítězný return. Ani ten return u Caro nebyl v 1. setu ideální, ale Sabine měla takovou úspěšnost prvního podání, že se s tím nedalo moc udělat. Caro měla šanci jenom tehdy, když se dostala do delší výměny. Jakmile ta výměna byla na 2-3 údery, tak z ní většinou vyšla vítězně Sabine... Po prvním setu jsem doufal v zázrak a ten začal přicházet. Sabine to tam přestalo padat a Caro naopak zlepšila podání i return. Výsledkem bylo vedení Caroline 4:0. Pak sice Sabine získala brejk a snížila na 4:1, ale Caro už ten set dotáhla, přestože poslední gem při jejím servisu byl hodně dramatický. Caro podávala za stavu 5:3 a Sabine nevyužila tři brejkboly...
Reagovat
smazaný uživatel
Úvod třetího setu ukázal, že se Sabine zase zvedá. Rázem vedla 3:0 s náskokem jednoho brejku a nic nenasvědčovalo tomu, že by měla ztratit šest gemů v řadě. Podruhé v zápase jsem začal doufal v zázrak. Bylo mi jasné, že se Caro nevzdá, ale Sabine v tu chvíli hrála opravdu vynikající tenis. Pak se to najednou začalo otáčet. Caroline se povedl gem na podání a následně získala brejk, který potvrdila - 3:3. Caro byla zpátky ve hře a v sedmém gemu měla tři brejkboly v řadě. Jenže Sabine dokázala z 0-40 srovnat na shodu. Říkal jsem si, že tohle by mohlo hodně mrzet. Naštěstí měla Caro čtvrtý brejkbol a ten už využila. Stav byl 4:3 a najednou to byla Caro, kdo byl na koni. Sabine se úplně přestalo dařit a v posledních dvou gemech udělala spoustu chyb. Caro bez problémů potvrdila brejk a poté Sabine zase ztratila podání, což znamenalo vítězství Caroline a obrat ve 3. setu z 0:3 na 6:3... Vážím si hlavně toho, že Caro nezpanikařila ani za nepříznivého stavu, ať už po 1. setu nebo v průběhu toho třetího. Ani v těchto momentech to nezabalila a trpělivě si počkala na šanci, která přišla. Taky je důležité, že Caro měla víc winnerů než chyb, což je základ její hry. Některé winnery hlavně z obranných úderů byly skutečně parádní. Od 2. setu Caro výrazně zlepšila i podání a return. Na tom je určitě potřeba ještě zapracovat, protože tyhle věci v 1. setu hodně haprovaly a Caro se nemohla trefit do prvního servisu, což byl proti skvěle returnující Sabine neřešitelný problém. Ale jak se říká, konec dobrý - všechno dobré. :) Jsem rád, že Caro hrála svou hru a výsledek se dostavil...
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká Sabine, tak si její výkon nedokážu úplně vysvětlit. Buď hrála naprosto fantasticky (1. set a začátek třetího) nebo úplně strašně. Kdyby hrála pořád tak, jako hrála v prvním setu, tak je na úrovni Top 5. Co se stalo pak, to opravdu netuším. Třeba v posledním gemu zápasu už ani nepodávala naplno a hrála první servis jako druhý. Přitom v 1. setu podávala výborně... A co se týče toho, že výkon Sabine určoval vývoj toho zápasu (jak říkal komentátor na českém Eurosportu), tak na tom není nic divného. V zápasech Sabine to tak zpravidla je, ať už hraje s jakoukoliv hráčkou. Sabine prostě hraje na maximální riziko a chce ty výměny co nejrychleji ukončit. Její soupeřky většinou sledují, jak trefuje lajny, anebo jak jí to padá mimo. Caro včera zažila oboje... Co se týče dalšího kola, tak Donna Vekic je velmi talentovaná hráčka a její jasná výhra nad Andrejkou mě docela překvapila. Donna je mi sympatická, z těch mladých nejvíc hned po Lauře. Ale mojí favoritkou je samozřejmě Caro. :) Věřím, že bude na co koukat. Mimochodem, na obě holky se kouká moc dobře a to ani nemusí hrát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Niculescu: Původně jsem si myslel, že zápas Viky určitě neuvidím. Ale po vítězství Caroline jsem byl tak namlsaný (a ještě se mi nechtělo spát), že jsem nakonec neodolal. Zápas už měl totiž za malou chvilku začít a řekl jsem si, že to bude stejně rychlovka, takže za necelou hoďku půjdu spát. :) První set tomu opravdu napovídal. Niculescu dělala hodně chyb těmi svými "jednorukými kouzly". Vika sice v pátém gemu ztratila podání, ale to už vedla 4:0 a ten jeden prohraný servis bylo taky jediné, co jí v 1. setu nevyšlo. Vika získala první sadu naprosto hladce... Byl jsem spokojený, že druhý set bude něco podobného a půjdu pěkně do peří. Ale to vám byla rubanice, že jsem se chvíli bál třetího setu! :D Začátek 2. setu byl opravdu z říše hrůzy, Vika prohrávala 3:0. Sice v tom byl jenom jeden brejk, ale Vika začala dělat velké množství chyb a hodně se na sebe zlobila. Mohlo to být ještě horší, ale ve čtvrtém gemu odvrátila Vika dva brejkboly a snížila. V další hře se jí povedl brejk a následně při svém podání vyrovnala na 3:3. Zdálo se, že je Vika z nejhoršího venku, ale Niculescu nechtěla dát svou kůži lacino a zase vedla 4:3. Vika čistou hrou srovnala a v devátém gemu získala rozhodující brejk. Za stavu 5:4 už Vika dopodávala zápas, přestože prohrávala 15-30... Rozdíl mezi prvním a druhým setem byl skutečně obrovský. Niculescu v tom druhém setu přestala dělat svá "jednoruká kouzla" a prakticky vůbec nechybovala. Navíc dokázala vrátit neskutečné věci a byla doslova jako živá zeď. Dokonce dala i nějaké winnery... Pro Viku byl ten druhý set velkým testem odolnosti, ale nakonec to zvládla. Niculescu byla se svým atypickým stylem nepříjemnou soupeřkou, ale Vika vyhrála ve dvou setech a jde dál. To je důležité. :)

Abych to shrnul, tak mám samozřejmě radost, že všechny moje oblíbené hráčky jsou ve druhém kole. Ve třech případech jsem o tom absolutně nepochyboval. Jen u Caro jsem měl vzhledem k soupeřce určité obavy, ale ty se naštěstí nenaplnily...
Reagovat
smazaný uživatel
Další zápasy: Druhý den nebyl skoupý ani na nějaká překvapení. Z hráček první desítky skončila Sara Errani, která tak neobhájí loňské čtvrtfinále. Hodně velké překvapení je i postup Kimiko Date-Krumm přes Nadiu, hlavně ten výsledek... Jasné vítězství Sereny jsem naopak stoprocentně očekával a přál bych jí, aby to zranění kotníku nebylo vážné. Byla by obrovská škoda, kdyby největší favoritka nemohla hrát kvůli zranění. Tady jde jakékoliv fandění stranou, zdraví přeju každému! Jak už tady bylo napsáno, Serena je v Austrálii trochu smolařka. Snad pro ni tento turnaj bude pokračovat... Jinak co se týče Petry, tak se asi potvrdilo, co jsem psal. Viděl jsem jenom pár výměn, protože jsem koukal na Viku. Ale přesto si myslím, že i když Petra nemá úplně nejlepší formu, pořád je na tom o dost lépe než Francesca. Druhé kolo proti Lauře už podle mě bude složitější test...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už nepamatuješ na AO 2009, kdy ji Azarenka drtila až do doby, než se ve druhém setu ve velkém vedru začala po kurtu motat a musela vzdát, protože ani nebyla schopna udělat krok rovně. Ty děsivé záběry určitě na netu najdeš. Za normálního počasí by Serena titul z AO 2009 nezískala!!! Tak jaká smolařka?
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si na to víc než dobře, jak Vika tehdy musela vzdát kvůli nevolnosti velmi dobře rozehraný zápas proti Sereně. Vika měla taky na některých turnajích (např. USO 2010) velkou smůlu na zdravotní problémy, o tom absolutně není sporu... V souvislosti se Serenou jsem ale narážel na její loňské zranění v Brisbane, jak už tady přede mnou napsal Oskar.

Já jenom navážu na vedlejší diskusi...
"Další vysvětlení častých výpadků je zatmění mozku, u ženských nic neobvyklého :-)"

... Ano, a u Broze setrvalý stav. :D
Reagovat
dadaft
viděl jsem jen kousek druhého setu, ale ten kousek se mi moc líbil. Vika musela předvést třeba i pět šest dobrých úderů v řadě...
Monica, to je prostě "tak trochu jiný" tenis. ))))))
Reagovat
tommr
Lisicki je beznadějnej případ - podobnejch kolapsů jako ten ve třetím setu proti Caro už jsem u ní viděl tolik, že nevěřím tomu, že se někdy dostane do první desítky i když hru by na to měla ...
Co se týče Caro tak dneska měla spíš pořádnou kliku než že by předvedla něco světobornýho. Je ale taky třeba uznat, že tomu štěstí jde naproti, protože se nikdy nevzdává a dokáže takový labilky jako je Lisicki k těm chybám nakonec donutit. Na hráčky typu Azarenka už ale nikdy mít nebude a žádnej GS s tou svou hrou nevyhraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda extrémní délky utkání, s Rybaříkovou se bohužel tahala moc dlouho. Proti Serence asi moc svěží nebude. Přál bych si 3. kolo Muguruza - Beck a tedy jistotu pro 4. kolo.
Mít jednu z těch talentovaných mladic mezi 16 nejlepšími by mě potěšilo tisíckrát víc než tam zase vidět tu vaši Serenu. Ať klidně odstoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je video z loňského Brisbane, kde se jí to stalo s levou nohou. Je to v čase zhruba 1:57:
http://www.youtube.com/watch?v=ZWKmT8OSzPE

Je fakt, že tam to zatejpované neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, kdo máte s takovým zraněním zkušenosti, ale drtivá většina z vás musí potvrdit, že vůbec není rozhodující, jakým způsobem se člověk pohybuje po těžkém zatejpování nohy napumpovaný adrenalinem. Důležitá je reakce toho kotníku po zápase a především druhý den ráno. Já takhle v basketu odehrál skoro celý zápas, večer pokulhával do hospody, ráno jsem vylezl z postele, šlápl na nohu, zařval bolestí, spadl na zem a už mě vezli do špitálu. Ale i takhle na dálku bych řekl, že Serena bude OK, že ji zachránil ten tejp, co už tam předtím měla.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale ty píšeš o basketu:) Ale přesto souhlasím.

Nechce se mi to hledat, ale nebyla mírně zraněná i na USO 2012?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, neměla mírné zranění. Jen jak si loni v Brisbane vymkla levý kotník, tak na USO při jednom utkání čtyřhry nějak zaškobrtla a nechala si tu nohu preventivně víc stáhnout. Oni pak psali, že si vymkla kotník, ale nebylo to tak. Sledoval jsem to utkání a ona si to nechala jen preventivně stáhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
No já mám zkušenosti podobný jako ty. Vždycky se mi to zhoršilo až třeba do rána nebo do tý doby, než jsem sundal botu. A jednou jsem si vymkl kotník, který jsem měl už ale preventivně zabandážovaný. Já myslím, že v pohodě nebude. Ty kontíky jsou u nich při zápasech extrémně zatěžovaný a myslím si, že to dopadne jako v Brisbane loni. A teď čtu, jak říkala, že jí to otéká, tak to svědčí o tom, že to v pořádku není. A i kdyby šlo hrát, ale byla limitovaná v pohybu, i třeba mírně, tak jí zase ten výkon nebude na úspěch stačit. Někdo dole píše, že se nepotřebuje moc hýbat. No proti těm nejlepším se hýbat potřebuje, to není nijak rychlý povrch a soupeřka toho hodně vrátí. Já právě myslím, že díky návalu adrenalinu dokázala zápas dohrát, ale jak to přijde do klidu, tak to bude špatenka.
To je alespoň můj názor.
Reagovat
tommr
taky ale jedním dechem dodává, že bude v pořádku a že nevidí důvod proč by neměla hrát ... :)
Reagovat
dadaft
půl kamionu ledu dokáže udělat divy...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to ona říká vždycky, když se něco takového stane. Jako vím, že to nezabalí, a že když to jen trochu půjde, zkusí hrát. Ale nevidím to dobře. A navíc musí brát i v potaz, aby si to tím nezhoršila pro časy příští.
Já myslím, že kdyby se jednalo o Petru, byl bys taky skeptický.

Budu doufat v dadaftův kamion ledu.:))
Reagovat
smazaný uživatel
řeknu to trošku jinak, kdyby to neměla zatejpované, dost možná by si urvala vazy jako třeba loni Benneteau nebo před mnoha lety Stich v Wimbledonu (zase by mohl někdo přijít a tvrdit, že si Benneteau ten kotník udělal proto, že mu noha na antuce ujela. Co to byl oza chytráka či chytračku?). Na druhou stranu kotníky se léčí někdy zázračně rychle. Serenu určitě napumpují enzymy jako bromelain nebo papain (či jak se ta sračka jmenuje) na okamžité potlačení a snížení otoku, naperou do ní kolagen na pojivové tkáně, ať kotník drží, donutí ji sežrat tři pytle gumových medvídků... A pokud si to nepřevrátila úplně, může být na druhý týden Austrálie 100% fit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dávám ti za pravdu, že to může být tak i tak, to se uvidí. Je fakt, že loni v Brisbane si sundala tejp na levé noze, protože jí to tlačilo a chvíli na to, si tu hohu vymkla.
Ale správně píšeš, že může být fit na druhý týden. Ale co ten první? A může jí to ubrat síly právě do závěrečných kol.
Reagovat
UnrealTom
myslim že pokud to nebude extra vážný tak vyhraje AO s přehledem Sharapova a Azarenka hrajou sice výborně ale Serena je prostě lepší
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.australianopen.com/en_AU/video/index.html#ooid=IwdXFlODpzLp7WWHFZieRMr5LpTePmvn

Tady je video se zraněním,věřím že bude Serena v pořádku a vyhraje celý turnaj,zranění na první pohled vypadalo blbě ale poté chodila docela normálně.Záleží jestli nastoupí do čtyřhry a zranění se zhorší :(
Reagovat
smazaný uživatel
No chodila, ale jakmile si trochu poskočila a doskočila na tu nohu, tak bylo vidět, že ji to bolí:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že se vykašle na čtyřhru a bude hrát jen singla
Reagovat
smazaný uživatel
No docela věřím, že by zvládla celý turnaj vyhrát i se zraněným kotníkem...:-D, ale spíš doufám, že to nebude tak horký, bylo by to dost nešťastný:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Máte tam chybu, AO vyhrála již pětkrát.
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat
smazaný uživatel
to je pech v tý Austrálii!!! Minulý rok v Brisbane levý kotník a teď v Melbourne pro změnu pravý kotník......
Reagovat
smazaný uživatel
stesti, ze dalsi uz nemas.. :-( Stejne jsem nervozni, potrebujes byt stopro!
Reagovat
smazaný uživatel
stopro nebude, to se ještě spíš zhorší...:-(
Reagovat
tommr
já si myslím, že to nebude tak strašný - vždyt s tím úplně normálně chodila - po dni odpočinku to bude zase v pořádku ...
Serena je navíc schopná vyhrát i se zraněným kotníkem. Nebo aspon tady dojít tak daleko, aby se zase stala světovou jedničkou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne! Ona ten turnaj musí vyhrát,mým vsazeno :D aji na Djokera!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena nepotřebuje při zápase nějak zvlášť utíkat. není to aga...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem skeptický. Sice se zdálo, že s tím normálně hraje, ale při každém doskoku jí ta noha bolela. A do druhýho dne se to ještě určitě zhorší. Se zraněním kontíku sice hrát umí, ale taky to musí být za nějaký čas po zranění, hned to nejde.
Doufám, že se vykašle na čtyřhru, ale to asi jo.
Jinak aby byl post jedničky v jejích rukách, za předokladu že Azarenková vyhraje celý turnaj, musí dojí do semifinále. A to si prostě myslím, že není reálné. Je to pech, zdála se být ve slušné formě. Než sebou švihla, tak jsem si zrovna říkal, jak se docela slušně pohybuje.....
No, kdyby došlo na nejhorší, tak by se Petře otevřela cesta přes čtvrtfinále, tak doufám, že by toho využila.:))
Reagovat
tommr
myslím si, že právě debl bude nejlepším indikátorem toho jak na tom s tím kotníkem opravdu je. Pokud k němu nastoupí tak to bude znamenat, že je fit a naopak ...
Pro Petru by za normálních okolností byla indispozice nebo dokonce odstoupení Sereny nepochybeně dobrá zpráva, ale momentálně je na tom sama tak špatně, že se do toho čtvrtfinále nejspíš vůbec nedostane a nebude jí to tudíž nic platný ...
Reagovat
smazaný uživatel
bude hrát debla - kotník je ok
nebude - kotník je ok, ale nechce riskovat až po kotník je v háji

Debla vyhrála 4x, singla 5x . Teoreticky ji nic moc nenutí hrát debla krom sesterské lásky a vlastní ctižádosti. A tu má velkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dneska předvedla solidní výkon a pokud jí nezradí astma, tak věřím tomu, že do ČF dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, čtyřhra napoví.
A jak píše janekda, když odstoupí od čtyřhry, muže se jenom šetřit nebo to být opravdu vážné.....

Tak záleží taky na soupeřkách Petry, jak zahrají. Nemusí být v oslnivé formě třeba jako Fran a Petra se může rozehrát kolo od kola. Laura proti ní nebude mít co ztratit, ale ona letos nehraje v takové formě jako třeba loni na USO, ve které porazila Kim a Li Na.

Ale pobavil jsi mě včera tvým výrokem, že "Petra utrpěla výhru".:)) Zasmál jsem se nad tím. Jako je pravda, že Fran nehrála nijak skvěle, už prostě není ve formě. V prvním setu hrála hrozně, ve druhém byla špatná zase Petra. Ale musíš uznat světlý bod, že oproti Sydney - a to zejména ve třetím setu - předvedla Petra lepší hru. Ona je taky více nahecovaná na granslamových turnajích, takže si myslím, že bude bojobat daleko víc než třeba na menším turnaji, kde se může podvědomě šetřit a pozorovat kvůli astmatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Fran zase tak špatně nehrála, rozhodně ne tak špatně, jak se nám tady snaží vnucovat tommr.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi Kvitista, nemohu se s tebou moc přít, bloudili bychom v kruhu.;))
Fran je dávno za svým zenitem, světlejší chvilky tam byly, ale výkon to moc dobrý nebyl. Navíc Petře svým stylem hry sedí. Horší by podle mě bylo, kdyby na ní vletla v prvním kole Sabine a nepřevedla kolaps jako proti Caro.
Já viděl u Petry zlepšení oproti Sydney. Hlavně jsem tam viděl to chtění a nahecování se. Má ale stále velké výpadky místy. Sand se to zlepší a výhra jí pomůže psychicky. Ovšem dle mého názoru Petra taky nehrála nic moc......, ve třetím setu tam už však náznaky "staré Petry" byly.

Neřekl bych, že tommr něco vnucuje. Prostě si to tak opravdu myslí, jako ty si myslíš, že to bylo jinak.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem někde psal, žádný nadpozemský tenis to nebyl, ale mě bavil. A diváky na kurtu taky, soudě podle ohlasů. ;-)

Zajímavé je, jak se tu názory rozcházejí - ještě před zápasem jsem četl, že Fran Petře moc nesedí, a teď píšeš, že sedí (aby nedošlo k mýlce - vím, že jsi to nebyl ty, kdo psal, že Petře nesedí).

Tommr je podle mě tentokrát zbytečně kritický a zbytečně snižuje výkon obou hráček, koneckonců už jsem u Petry viděl i vydřenější vítězství.
Reagovat
tommr
v každým případě bude případný odstoupení ze čtyřhry určitým signálem, že Serena není úplně fit. Jak dalece to poznáme podle výkonů v singlu kde chce - jak sama řekla - hrát za každou cenu ... :)
Jinak souhlasím s tím, že hlavně ve třetím setu tam byly u Petry k vidění i občasný záblesky "zašlý" slávy. Otázka ale je jak dalece to bylo daný slabou hrou soupeřky, která jí toho dneska opravdu hodně dovolila. Odpověd dostaneme v dalších kolech až Petra narazí na soupeřky s lepším servisem a tvrdší mezihrou - vždyt Schiavone v některejch hrách nebyla schopná dát ani jeden první servis ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak, souhlas.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Petru už také viděl při horších výkonech, ale u Fran si nejsem jistý. Ona je už hodně dlouho mimo formu, nechytla se ani na loňském FO, kde každoročně ožívala....

Já si myslím, že jí soupeřka a styl hry právě seděl. Za prvé není ve formě a za další jí nešel servis, i jindy ho nemá extra silný. Hráčka kalibru Petry by si s ním měla poradit. Fran sice hraje čopované bekhendy, snaží se o mixování hry, kraťas nebo lob, ale ani zdaleka to nedosahuje kvalit třeba Agy. Její hra má také počas zápasu většinou vlny. Není to žádná ranařka, ale ani tak kvalitní obranářka. Myslím, že kdyby k Petře nalosovali někoho, kdo by hrál tvrdým a agresivním pojetím jako Domča nebo Pavlju, Petře by to udělalo daleko více problémů. Ty hráčky hrály v době, kdy nastupovaly proti Petře, na trochu jiném levelu, než hrála včera Fran. Myslím, že si plno lidí myslelo, že když byla k Petře nalosována bývalá GS šampionka, má to těžké, ale kde ty časy jsou a to byla ještě antuka....
S Laurou to už bude možná těžší, i když ta teď momentálně také nehraje tak, jako třeba loni na USO. Přes tu by měla Petra také projít. Já si myslím, že první zkouškou by byla případně Sloane, kdyby se dostala do třetího kola.

Jinak je samozřejmě fajn, že jsi se bavil a i diváci. Vždyť sledování sportu by mělo být pro zábavu a ne o mokrý hadr na hlavu.:-))

Já nemyslím, že je tommr nějak shazuje, on si to prostě tak myslí a přímo to napíše. Suše konstatuje fakta z jeho úhlu pohledu. Určitě to nemyslí zle.;-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist