Wawrinka: Murray si post jedničky zaslouží více než kdokoli jiný

12. 11. 2016, 10:30
Aktuality 5
Stan Wawrinka a Andy Murray vyhráli stejný počet grandslamových turnajů. Švýcar je momentálně na třetím místě žebříčku, Murray se stal v pondělí novou světovou jedničkou. Oba se kvalifikovali na Turnaj mistrů, a jsou dokonce ve stejné skupině. Wawrinka novinářům přiblížil, proč je podle něj Brit lepším tenistou než on sám.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka vyhrál ve své kariéře celkem tři grandslamové turnaje. Před dvěma lety triumfoval na Australian Open, o rok později vyhrál French Open a letos ovládl US Open.

Andy Murray má na kontě stejný počet grandslamových vavřínů. V čem je tedy podle Švýcara ten hlavní rozdíl? Proč není na tenisovém trůnu on sám?

"Žebříček vždy reflektuje realitu. Letos hodně vyhrával, více než kdokoli jiný, takže si pozici světové jedničky zaslouží," řekl Wawrinka. "Velmi dobře zvládá tlak okolí, letos vyhrál podruhé Wimbledon, před čtyřmi lety získal zlato v Londýně. Prostě ví, jak hrát pod tlakem. Určitě by rád vyhrál i Turnaj mistrů," dodal.

Právě na Turnaji mistrů, který startuje už zítra, svedl los Švýcara a Brita do stejné skupiny. "Andy je výjimečný hráč. Patří do velké čtyřky. Vždy bojoval s ostatními třemi o grandslamové tituly. Nikdy by mě nenapadlo, že by nemohl být světovou jedničkou," chválil Wawrinka Brita před závěrečným turnajem sezony.

Švýcar si ale nemyslí, že by sám mohl být světovou jedničkou. "Už je mi 31 let. Teď jsem světová trojka. Poslední tři sezony jsem skončil v Top 4, už to je pro mě velký úspěch," sdělil rodák ze švýcarského Lausanne.

Zároveň si ale Wawrinka věří a pokusí se příští rok vylepšit své kariérní maximum. "Vím, že můžu porazit každého hráče. Musím to však příští rok potvrdit a více vyhrávat. Momentálně ale na post světové jedničky nemyslím," svěřil se.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
pockerface
Ne, ne Stando, mám jiného adepta, který by si jí zasloužil a to Roger a na pár týdnů bych to přál i Delpotrovi.
Reagovat
Roger_Federer
Uz aby se vratil na okruh nejlepsi hrac ktery ktery kdy drzel raketu v ruce.;).Svycarsky pan dokonalý.
Reagovat
Ravik
přesně ...
Reagovat
Pe3k
V poslednim rozhovoru rikal, ze jem v nem ohen a chce jeste vyhrat gs titul.

Bel18ve!
Reagovat
gigin
Ohnivá voda možná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist