Wawrinka po obratu obhájil triumf na domácí antuce v Ženevě

27. 5. 2017, 17:36
Aktuality 21
ATP ŽENEVA - Stan Wawrinka na domácí antuce v Ženevě obhájil loňský triumf a získal první letošní titul. Ve finále nejvýše nasazený Švýcar otočil souboj s Němcem Mischou Zverevem, který marně usiloval o svou první trofej z turnaje ATP.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Světové trojce Stanu Wawrinkovi se letos na antuce nedařilo. Na turnajích Masters v Monte Carlu, Madridu a Římě si připsal pouze dvě třísetové výhry nad Jiřím Veselým a Benoitem Pairem. S Pairem ale také prohrál, stejně jako s Pablem Cuevasem a Johnem Isnerem. 

Do zápasového rytmu se dvaatřicetiletý Švýcar dostal až pár dní před startem French Open na menším domácím turnaji v Ženevě, kde obhájil titul. Stačilo mu k tomu odehrát necelé čtyři vítězné zápasy nad soupeři mimo Top 25.

Stan WawrinkaPřesto Wawrinka ztratil dva sety.  Ve čtvrtfinále s Američanem Querreym a v dnešním finále s Mischou Zverevem. Německého kvalifikanta, který v předchozích dnech vyřadil nasazené soupeře Steva Johnsona, Johna Isnera a Keie Nišikoriho, zdolal 4-6 6-3 6-3 a oplatil mu porážku z loňské Basileje. 

"Vyhrát turnaj je vždy skvělý pocit. A když se vám ho podaří obhájit před domácím publikem, je to ještě výjimečnější. Odehrál jsem tu několik těžkých zápasů, což jsem před Paříží potřeboval," řekl Wawrinka.

Trojnásobný grandslamový šampion získal svůj 16. titul a první od triumfu na loňském US Open. "To čekání bylo dlouhé, ale na začátku roku jsem hrál dobře. Jen ten titul mi chyběl. Teď jsem o ukončil a věřím, že do konce sezony ještě nějaký přidám," dodal rodák z Lausanne.



Devětadvacetiletý Zverev hrál ve finále turnaje ATP podruhé v kariéře, stejně jako v Métách 2010 v něm nestačil na domácího hráče. Tehdy ve Francii prohrál s Gillesem Simonem.

"Dnes jsem prohrál, ale odehrál jsem tu dobrý turnaj. Nečekal jsem, že bych na antuce mohl porazit takové hráče a dojít tak daleko," řekl starší bratr světové desítky Alexandera Zvereva, který před týdnem triumfoval na Masters v Římě.

Předloňský vítěz Roland Garros Wawrinka vstoupí do nadcházejícího grandslamu soubojem se Slovákem Jozefem Kovalíkem. Zverev bude o svou premiérovou výhru na pařížské antuce usilovat proti Italovi Stefanu Napolitanovi.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 540.310 dolarů
sobotní výsledky (27. 05. 2017)
• Dvouhra - finále •
Wawrinka (1-Švýc.) - M. Zverev (Něm.) 4-6 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Tecau (1-Niz./Rum.) - Cabal/Farah (2-Kol.) 2-6 7-6(9) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
a.magerova
Děláš mi radost chlapče... jen tak dál... :-))
Reagovat
sprchon
Stačí jen následujících 7 zápasů, ne? Aspoň pro letošek teda...
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, nebudeme chrťatí, 7 následujících zápasů bude stačit... a pak předat štafetu.... ;-)
Reagovat
Matti
Stačí 6 v sedmém mu Rafa vystaví stopku. :-)
Reagovat
turista
Proč Rafa?
Reagovat
Kozoroh
Jen aby to nebylo naopak :-P
Reagovat
George_Renel
Na to, že hrál podle zdejšího superexperta s absolutní antukovou nulou se docela nadřel. .-)
Reagovat
Nola
spicka turnaje pre GS vypusta,ci ? potom si aj antukove polena dokazu zahrat vyrovnane finale s GS sampionom :D
Reagovat
EllNino
jono ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mindráčiky :)...Ty si strašny šašo Giorgio..Som myslel, že si len hater Márie, ale ty si to vyšperkoval. Kalab dole.
Reagovat
EllNino
tak říkals to ...
Reagovat
smazaný uživatel
A stále na tom trvam, napriek životnému výsledku Mišu...Tieto turnaje sú na prekvapivých finalistov, víťazov, či upsety v prvých kolách typické. Myslím, že dlhodobá výkonnost má stále vacsiu vypovednu hodnotu, nez jedna 250..
Reagovat
George_Renel
Já jsem nikoho nejmenoval. Asi zakejhala potrefená husa... :-D
A jinak, proč ta silná slova? Proč hned nenávist?
Prostě nemám rád blbost. Ať již přispěvatelů nebo tenistky na tiskové konferenci . .-)
Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, žiadna nenávist. Len sa rehocem, ze vsade kde kliknem, tak ma máš v ústach. To je pozoruhodný mindrák. A to som myslel, ze tam mas len Sharapku, evidentne sa zmestia aj ďalší...A že si ma nemenoval..No to si sa teda obhájil :)..Pekný večer posielam, trochu viac úsmevu a pozitivzmu, tvoji blizki to isto ocenia...
Reagovat
Pe3k
Máš duševní poruchu, ale to není novinka...
Reagovat
Matti
U tebe taky ne .....
Reagovat
Pe3k
Zase záleží do nory mezi ostatní tropy a fanoušky Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ak by som bol normálny pre niekoho, ako si ty...Asi by to nebolo dobre vysvedcenie a beriem to ako urazku...
Reagovat
George_Renel
Pro včerejšek jsem řekl dost.
Dnes se k tomu tvému napsanému nesmyslu naposledy vrátím.
1. O nenávistníkovi jsi začal psát ty, já jen reagoval (to jen aby ses naučil rozumět psanému textu, možná češtině vůbec)
2. Reaguješ ty ne mě a ne já na tebe. Mimochodem jestli jsem za ta dlouhá léta tu na tebe reagoval 5x, tak to je vše, tak neplácej nesmysly o reakci za každým tvým postem, kterých produkuješ stovky.
3. Pozitivismus směrem k druhým potřebuješ ty sám, o moje blízké se nestarej a osobní invektivy si nech od cesty.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde nepisem, ze reagujes na moje posty, ale ze ma mas vsade v ustach, hoci nepriamo, ale mas ma na mysli..Ked sa to deje viackrat za par dni, je to uz diagnoza...Takze ten problém s chápaním písaného textu si preber najprv ty sám...Vodu kážeš a víno piješ..Jak s tými osobnými invektívami typu osol, s ktorými si sám začal. Si pokrytec, len sa tak z teba práši. Tfuj.
Reagovat
Davor1
Výborne, Stan!
Presne toto on potrebuje, otáčať zápasy, ešte ideálnejšie to bude na RG, kde mu trojsetové zápasy budú sedieť na rozohranie sa, verím, že bude kondične v pohode, keďže tých zápasov v tejto antukovej sezóne odohral pred týmto turnajom fakt minimum. Verím, že z tej hornej polky by to finále mohol dať, Nadal je na druhej strane a iný lepší antukár momentálne neexistuje, keď má Stan formu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist