Wawrinka porazil Čoriče a v Čennaí zkompletoval hattrick

10. 1. 2016, 14:21
Aktuality 46
ATP ČENNAÍ - Stan Wawrinka počtvrté v kariéře a třetí rok po sobě vstupuje do sezony triumfem v Čennaí. Ve finále švýcarský favorit porazil prvního náctiletého finalistu turnaje ATP od roku 2008 Chorvata Bornu Čoriče a svou neporazitelnost v duelech o titul prodloužil už na osm zápasů.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka v úvodu roku prohrál na exhibici v Abú Dhabí s Milosem Raonicem i Davidem Ferrerem, první letošní soutěžní turnaj se mu ale povedl. Sezonu zahájil poosmé v řadě v indické Čennaí a stejně jako v letech 2011, 2014 a 2015 do ní vstoupil titulem.

Poslední tři ročníky švýcarský tenista ovládl bez ztráty setu. V Indii tak vyhrál už 12 zápasů a 24 setů po sobě.

Letos třicetiletý Wawrinka porazil talentovaného Rusa Andreje Rubljova, Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze, francouzského kamaráda Benoita Paireho a v dnešním finále si poradil po setech 6-3 7-5 s Bornou Čoričem.



Devatenáctiletý Chorvat si finále zahrál poprvé v kariéře a jako první náctiletý hráč od roku 2008, kdy jeho krajan Marin Čilič dokonce triumfoval v New Havenu. Čoričovi ale dnes chyběly síly, které ztratil v předchozích dvou dnech: v tříhodinovém semifinále proti Bedenemu a dvouapůlhodinovém čtvrtfinále proti Bautistovi. Cestou do finále na kurtu strávil celkem 9 hodin a 29 minut, Wawrinka třikrát méně času.

Stan WawrinkaČtvrtý hráč světa Wawrinka dnes zvítězil bez ztráty podání a jako vítěz odešel i ze třetího vzájemného střetnutí. První set rozhodl brejkem na 4-2, který potvrdil v následném dlouhém gamu po odvrácení pěti brejkbolů. Druhou sadu zlomil až v závěru, když od stavu 4-5 získal 12 z posledních třinácti výměn.

"Jsem spokojený s výhrou i předvedeným výkonem. Opět jsem vyhrál ve dvou setech, jako v průběhu celého turnaje. Publikum bylo zase úžasné, každý rok mě tu úžasně podporuje," řekl Wawrinka. "Já se snažím neustále zlepšovat a spokojený jsem byl tento týden hlavně se servisem. Jsem šťastný, že tu mohu stát znovu s touto trofejí, je to skvělý pocit."

Finálový zápas Wawrinka vyhrál už poosmé v řadě. Naposledy ho prohrál v červnu 2013 na trávě v Hertogenboschi. V dalších dvou sezonách zaznamenal i první dva grandslamové triumfy, když v roce 2014 ovládl Australian Open a loni Roland Garros. Po dnešku má ve finálových duelech bilanci 12-9.

• ATP 250 ČENNAÍ •
Indie, tv. povrch, 482.085 dolarů
nedělní výsledky (10. 01. 2016)
• Dvouhra - finále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Čorič (8-Chorv.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Marach/Martin (3-Rak./Fr.) - A. Krajicek/Paire (USA/Fr.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.bbc.com/sport/tennis/35279772

Doufá, že Novak bude mtí slabší den a využije toho. Ono ani nic jiného snad nezbývá teda. Překvapuje mě ale, že je pro něj Australian Open pro letošek cílem číslo jedna vzhledem k tomu, že ho možná ani nedohraje. Ale snad jo (s vítězným koncem). Cílem 2 je obhajoba zlata na OH. Bez toho bych i obešel jako fanda, nejraději bych byl, kdyby vyhrál to AO nebo kdyby získal další Wimbledon. RG je pořád utopie.
Reagovat
Mayo
Bodaj by sa Andymu podarilo vyhrať ale neverím mu. Podľa mňa bude myšlienkami inde. Ale mohol by sa hecnúť na Wimby alebo na Frenč zahrať niečo ako vlani.
Reagovat
smazaný uživatel
avizuje, že se soustředí hlavně na dítě, a pak to tam vytrolí, dobrá taktika.
Reagovat
Kozoroh
Když spoléhá na to, že No1e na svém panství bude mít slabší den, tak Andy jen ukazuje, že si na Noldu už vůbec nevěří. Tomu se ale není co divit, po 4 prohrách v Melbourne. Má z Djoka na AO podobný komplex, jaký měl Roger z Rafana na RG.
Zlato z OH chce obhájit hlavně kvůli své vlasti, to bych považoval za prvořadý motiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale to bych oželel ty OH, ty už vyhrál. Bych to dopřál Nolemu raději.

Jo, ten komplex se projevil i loni, kdy to bylo 1:1 a měl brejk ve třetím a od té doby nezískal ani game.
Reagovat
Nola
tak ja by som radsej ozelela clanky tohto typu..novinari uz vidia oboch vo finale, dobre trestene... obaja musia najskor vyhrat 6 zapasov, AO nezacina ich vzajomnym zapasom :D , ktovie mozno obom celkom prepne a skoncia skor, aby si to vobec mohli rozdat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on je nevidí ve finále, oni se ho jen zeptali, jak na Djokoviče, když je tak dominantní no.
Reagovat
stopan
treba makat na sebe a nespoliehat sa na slabsi den supera. Mam pocit ze od roku 2012 jeho progres siel o stupen dole, pritom mal byt na vrchole tenisovej vykonnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Zapasy jsem nevidela, ale Stan parada a opozdena gratulace, zacinam s nim uz uplne vazne pocitat! Roger velka skoda, kdyz mu vsak nebylo, neni o cem. Nasazeni a co bude, pripadne by bylo, kdyby, to nikdy neresim, libi se mi vzdycky priprava a boj, kdyz uz to je.. :-) Takze mam ted nervy v NZ za Lukyho.. pak uz zase bude Rosol.. :-)) aby prilis nezdrchal Johna, jak jim to asi klape??? A bude zajimave, jestli dojde Jura k Johnovi, na tenhle muj stret zajmu bych se tesila moc.. ;-)
Reagovat
spaniel
Gratulace k titulu. Stan ve formě je před AO dobrá zpráva pro tenis, méně už pro Noleho.
Reagovat
Kozoroh
Jj, ze Stana mám před AO obavy, doufám, že ho někdo vyřadí před dalším melbournským střetem s Djokerem, protože Stan dnes na GS představuje největší hrozbu pro No1eho. Stana vlastně považuji za 2. největšího favorita letošního AO.
Reagovat
panzer.dragon
taky beru stana jako dvojku
Reagovat
Marduch
jj
Reagovat
panzer.dragon
hledal sem si někde stream na nadala a hewitta.. nemáte někdo? sice sem na žádnej stream narazil sem ale našel sem tenhle obrázek :-)

https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Sport/Pix/columnists/2009/6/18/1245353470621/Nadal-and-Hewitt-001.jpg?w=620&q=85&auto=format&sharp=10&s=631ccc84e1a572c48726584ba2011ff2

hewitt asi bez čepice nedá ani ránu :-)
Reagovat
kada.tom
Jack a Vašek si střihnout duel 2. kola ... hmm :-)
Reagovat
Lunej..
To je nejaka exhibicka, ze tam hraji podle novych pravidel?
Reagovat
smazaný uživatel
Austrálie proti Světu, zajmavá podívaná, a pak jsou na streamu psaní Hewitt-Nadal. Z tenisu udělali show, Gael musí dát rozhovor než dojde k lavičce, kde na něho čeká Wilander, je jak na tržišti. Na exhibicích mi to nevadí, ale snad se to nedostane i na turnaje :)
Reagovat
panzer.dragon
tak ivo vypad hned v prvním kole v Aucklandu, škoda
Reagovat
kada.tom
zaplať bůh, že vypadl!!!
Reagovat
Mayo
Wáwra a teraz veľa šťastia na Ózy, vyfackaj to tam celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych mu to přál!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den,

Ako presne funguje nasadenie hracov od 3. kola dalej?..Prva osmicka moze hrat v 3.kole s hracmi 25-32, podla mojich informácii..Alebo len prvá stvorka s hracmi 29-32?...

V osemfinále sú tiez rovnejsi medzi rovnými a prvá stvorka dostane hracov 13-16 alebo tam uz moze jednotka narazit na deviatku??...

Pýtam sa, lebo medzi hracmi okolo 30miesta strasi Kyrgios a o kolo neskor Raonic...

Za kladné vybavenie mojej ziadosti vopred dakujem.

S pozdravom
Mgr. Forehand Vamos Tenisportal
Reagovat
Kozoroh
TOP 8 má do 3. kol nalosovány hráče 25.-32. místa nasazených. Tenisté 9.-16. místa mohou ve třetím potkat hráče na 17.-24. místě.
Ve 4. kole mají tenisté 1.-4. místa hráče 13.-16. příčky žebříčku. Tenisté na 5.-8. místě mohou v OF potkat hráče na 9.-12. pozici.

Takže Rafovi se klidně coby 5. muži žebříčku nasazených tenistů na AO 2016 může stát, že ho vyzve 29. Kyrgios v 3. kole. 13. Raoniče v OF nepotká, pokud tam Kanaďan dojde, střetne se s jedním z TOP 4. Rafana však místo Raoniče mohou strašit 10. Isner nebo 12. Čilič.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky Kozorohu,

No v 3. kole hrozi Kyrgios, ale napriklad aj Dimitrov rovnako Nadalovi ako aj Federerovi...

To, ci je lepsi balicek 9-12 alebo 13-16 je na zamyslenie v tomto zlození...Prijatelny Gasquet, zranený Tsonga, Isner, ktorý neprejde v týchto horkách cez druhé kolo ako obvykle je celkom fajn perspektíva, menoslov 13-16 na cele s Raonicom je mozno aj nebezpečnejsi..
Reagovat
Kozoroh
Ještě doplním - TOP 4 může v 3. kole potkat hráče 25.-28. místa, že jsi to ty jsem vybral několik příkladů -
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_US_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Section_1
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_US_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Section_3
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Australian_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Section_3
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Australian_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Section_6
Reagovat
smazaný uživatel
Top 4 proti 25-28 a nie 29-32?..To nedáva moc zmysel..
Reagovat
smazaný uživatel
Pozrel som si ten posledný link a tam je to naozaj len tak, ze prvych osem hracov dostava protivnikov v postavení 25-32, bez blizsieho zamerania...Takze niekto z osmicky dostane v tretom kole Kyrgiosa alebo Dimitrova..
Reagovat
bIbec
Mužský AO bude nuda jak cyp. Jestli to někdo může trošku vopepřit, tak je to Wawroš.
Reagovat
bIbec
a ještě bych rád věřil Gyrosovi.. uvidíme.
Reagovat
PH94
Kyrgios se hecne :)
Reagovat
Lunej..
Mohli by se hecnout všichni, od kterých se to moc nečeká. :)
Reagovat
Kozoroh
Mužské AO 2016 bude skvělý turnaj! Už se těším, jak tam No1e drtí konkurenty :-)
Reagovat
Lunej..
Aby nebyl sám drcen.... :P
Reagovat
Kozoroh
Tak toho se nebojím :-P
Reagovat
Lunej..
Tak začni, abys nebyl zdrcen :P :)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem nespokojen tak jako tak, ženské AO je příliš nevyzpytatelné a mužské AO je zase až příliš vyzpytatelné, a vůbec, chci odvézt na manikúru a chci nového poníka!
Reagovat
_mp_
Paráda Sane!!
Reagovat
skott
kvalifikací se probíjí Dima Tursunov a kartu do hlavní soutěže tam dostal challengerový deblový specialista Sonchat Ratiwatana:-))
Reagovat
Nola
potvrdil rolu favorita, ta finalova bilancia je fakt neuveritelna, kto by si bol pomyslel tak 3 roky spat, ze bude porazat hracov BIG4 na GS, hrat semifinale na TM? Stan je prikladom pre mladych hracov, ktori sa momentalne nedokazu presadit, ze aj vo veku 28 -29 rokov sa da rozbehnut neuveritelna tenisova kariera....
Borna ma potesil, finalove skore nie je najhorsie, snad bude v buducnosti komu fandit, ked dnesni borci budu na dochodku
Reagovat
skott
Copak před třemi lety, už když se Stan dostal poprvé v roce 2008 na pár týdnů do první desítky pamatuju si, jak byl třeba na tenisportálu označován za nejhoršího hráče Top 10 historie:-)
Jeho proměna je vážně úžasná, ale i tak by mě možná ještě víc zajímalo, co by tehdy dokázal Norman se Soderlingem, když dokázal takový úspěchy se Stanem...
Reagovat
turista
Wawrinka zlepšil psychiku a sebevědomí a dokáže konečně prodat to co umí.Kdysi naši přes něj dělali body v Davis Cupu a bylo s podivem, že hráč s tak vynikajícími údery jako hrál už tehdy nesbírá větší úspěchy na turnajích. Dnes dokáže porazit kohokoliv a daří se mu omezit občasné výpadky se slabšími soupeři.Bravo!
Reagovat
Kozoroh
Pro Bornu coby 19-letého mladíka je finále turnaje ATP skvělý výsledek a jak píše dole Forehand, letos se klidně může dočkat i prvního titulu. Čorič se bude do finále turnajů probojovávat čím dál víc, už letos bude v TOP 30 a na GS bude mezi nasazenými.
Wawrinka potvrdil úlohu favorita a dosáhl 8. finálové výhry v řadě. Ziskem 12. titulu vyrovnal Berdycha, který však na stejný počet triumfů ATP potřeboval víc finále než Stan.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Borna, aj napriek prehre skvelý výsledok...V cerstvých 19 uhral prvé finále a som si istý, ze tento rok pripíše aj prvý triumf na okruhu ATP...Len tak ďalej..
Reagovat
Mayo
Krása Stanko
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist