Wawrinka potřebuje co nejvíce zápasů. Před Wimbledonem si zahraje ještě v Eastbourne

22. 6. 2018, 10:34
Aktuality 13
Stan Wawrinka potřebuje po dvou operacích kolene co nejvíce zápasů, a proto před Wimbledonem odehraje ještě jeden turnaj. V příštím týdnu se představí na podniku ATP v Eastbourne, od jehož pořadatelů na poslední chvíli přijal divokou kartu.
Profily hráčů
© Tennis Australia

Wawrinka loni po Wimbledonu přišel kvůli problémům s kolenem o zbytek sezony a v srpnu podstoupil dvě operace. Na kurty se vrátil letos na Australian Open. Návrat to však zatím úspěšný vůbec není. Na osmi odehraných turnajích dokázal vyhrát jen pět zápasů a letos dohromady odehrál pouhých 13 duelů.

Bývalá světová trojka a trojnásobný grandslamový vítěz momentálně figuruje až ve třetí stovce žebříčku ATP, kam se dostal po neúspěšné obhajobě finále na French Open, a pokud si v nejbližší době nepřipíše velkou porci bodů, bude se muset spoléhat na divoké karty.

Jednu z nich přijal pro příští týden, kdy se v Eastbourne koná jedna z posledních generálek na Wimbledon, jediný grandslam, který Wawrinka ještě nevyhrál.

"Ze své hry mám dobrý pocit. V Queensu se mi celkem dařilo," uvedl Wawrinka, jenž v londýnském Queen's Clubu vypadl ve druhém kole se Samem Querreym.

"Do Eastbourne se těším a doufám, že toho odehraju co nejvíc. Potřebuju se dostat do pohody a zvyknout si na zápasové vypětí, osvěžit si, jak zvládat klíčové momenty," dodal.

Wawrinka se v Eastbourne představí poprvé v kariéře a věří, že může udělat dobrý výsledek. "Začít od nuly po operaci není snadné. Snažím se být pozitivní. Věřím, že jsem fyzicky dostatečně připraven na to, abych hrál svůj nejlepší tenis. Uvidíme, kam se dostanu."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Kozoroh
Babrinka by mi ve Wimbledonu vůbec nechyběl.
Reagovat
turista
Nedivím se. Je hrobařem Djokerových GS úspěchů.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz kvuli vam dvoum bych si pral prvni kolo Wawrinka x Djokovic.:)
Reagovat
a.magerova
A pak švýcarské finále.... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Vy jste si nějak jistí, že organizátoři Wimbledonu dají Babrinkovi WC, abyste nebyli překvapeni :-P
Reagovat
a.magerova
Aaaale dají a rádi... potřebují někoho spolehlivého, kdo odstraní Djokoviče z cesty Rogerovi... :-P
Reagovat
Krisboy
Když ji nedali ani Brownovi, tak si ji už nezaslouží nikdo. A stejně, pokud by Stan na Djoka skutečně narazil, neměl by nárok.
Reagovat
Marduch
Stane pohni, je třeba soupeřů Fedalovi. Jako sůl.
Reagovat
svetova.dvojka
vynikající hráč ...
Reagovat
MartinPa
Dobrá zpráva - zápasová praxe je k nezaplacení. Hlavně to chce zapracovat i na psychice, páč ten zkrat se Samem na konci druhého a ve třetím setu byl na palicu. Bohužel takhle to hraje furt, jak nejde o GS, tak se na to prdí - ale to už si moc dovolit nemůže - chráněný žebříček je v trapu a vypouštění zápasů je cesta k předčasnému důchodu.
Takže nestydět se, zvednout telefon a brknout Rogerovi jak na to, když teče do bot :-)
Reagovat
MartinPa
Jo a při hovoru se obrnit - když Mirka bude vzádu mumlat něco jako "Uplakánek" nebo tak něco, tak to mluví na děcka!
Reagovat
Kojinho
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Reagovat
Krisboy
!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist