Wawrinka: Předvedl jsem dobrou hru, což je dobré znamení do dalších bojů

21. 1. 2016, 14:09
Rozhovory 12
Vítěz Australian Open z roku 2014 Stan Wawrinka dnes v Melbourne přehrál Radka Štěpánka a bez ztráty setu postoupil už do třetího kola. Vítěz turnaje v Čennaí tak vyhrál již šestý zápas v řadě. Převedl jsem dobrou hru, což je dobré znamení do dalších bojů, prohlásil Švýcar po výhře nad českým tenistou.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Jak jste spokojený se svým dnešním výkonem?
Jsem šťastný, že jsem vyhrál, odehrál jsem dobrý zápas a jsem rád, že jsem vyhrál ve třech setech. Hrát proti Štěpánkovi není snadné a obzvlášť v Hinsense aréně, kde jsem předtím netrénoval, takže mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na prostředí. Cítil jsem se ale dobře a hrál jsem uvolněně.

Před dvěma lety jste Australian Open vyhrál, s jakými pocity vstupuje bývalý šampion do turnaje?
Zatím je vše v pořádku. Odehrál jsem tu dva zápasy a oba jsem vyhrál, takže si nemám nač stěžovat. Dnes jsem navíc předvedl dobrou hru, což je dobré znamení do dalších kol. Snažím se si nepřipouštět ten tlak, jdu zápas od zápasu. Pokaždé se snažím být co nejlépe připravený na to následující utkání.

Existuje nějaký moment, kdy už si na turnaji můžete říct, že je to dobré, nebo že jste si sám sebou jistý?
Pokaždé jsou velmi náročné začátky, ale ani potom to není snadné. Nejprve si musíte zvyknout na prostředí, což nějakou dobu trvá. Poté, co člověk vyhraje třeba dva zápasy, si je možná o něco jistější, stále se ale musí plně koncentrovat. Člověk si postupně na každém turnaji buduje sebedůvěru. V semifinále už třeba vím, že hraju dobře, jsem si jistý svou hrou, musím to ale umět prodat na kurtu.

Vím, že nerad mluvíte o svém soukromém životě, ale nedávno o vás vyšel článek, kde jste říkal, že loňský rok byl v oblasti soukromí jeden velký nepořádek. Máte pocit, že by se to mohlo v novém roce nějak vylepšit? Nebylo by to lepší i pro vaši kariéru, kdybyste měl pohodu i v soukromí?
Já nevím. Uvidíme, jsme teprve na začátku roku. Loňský rok byl dost náročný a bylo to dost vyčerpávající. Na druhou stranu jsem měl ale svůj nejlepší tenisový rok, z čehož mám velkou radost. Myslím, že jsem se díky tomu na tenis více zaměřil a to budu dělat i dál. Budu se snažit udělat maximum proto, abych udržel úroveň své hry tam, kde aktuálně je, a abych vyhrával co nejvíce zápasů.

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Pěkné triko.
Reagovat
FulnekUltras
teď hlavně ten tenisový...zopakovat po loňské pauze AO titul by jistě nebylo od věci...
Reagovat
smazaný uživatel
s Tím hňupem koňským by předvedl dobrou hru každý průměrný tenista , kůň tam zahrál totální prddd na úrovní hráče z pětistovky to se pak předvádí dobrá hra.Zatím neměl ani kvalitní soupeře ale takové kašpary tenisové,co to jsou za soupeři Tursunov který už ani nehraje,Štěpanek alias Koňík už hraje na úrovní chellengrového hráče který už dobré dva roky žádného kvalitního hráče neporazil.Ted dostane dalšího kašpara českého průměrného který si už ted stříknul do textilu před Wawrinkou a to ještě nezačal souboj.Osol tam půjde dělat jen sparingpartnera,ten pravý souboj zahraje až z Klauničem pokud si klaunič taky nestřikne do textilu a nebude tam klaunit jako vždycky ( ale zatím Klaunič předvádí že má formu a dokonce se zlepšil i v mezi hře ).
Reagovat
smazaný uživatel
Studený obklad určitě pomůže...
Reagovat
Lunej..
Tak myslím, že název nicku vypovídá vše..
Reagovat
VlS
No, ten název, možná zbožné přání otcem myšlenky :-)
Reagovat
Lunej..
:D:D:D určitě týpek z vedlejší diskuze, tam mají takové zbožné nicky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju. Tam bude větší problém.
Reagovat
Mayo
Stanimal bude hrať asi zase veľký tenis na turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám!
Reagovat
Ereinion
cestu má volnou
Reagovat
rod_laver
Stan se připravuje výhradně na GS, poslední 2 roky má super výsledky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist