Wawrinka se odhlásil z Indian Wells i Miami. Vrátit se chce na antuce

1. 3. 2018, 18:07
Aktuality 1
Trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka vynechá kvůli obnoveným potížím s kolenem nadcházející americké turnaje na tvrdém povrchu. Dvaatřicetiletý švýcarský tenista nebude hrát v Indian Wells ani v Miami a dá přednost přípravě na antukovou část sezony. Z Indian Wells se dnes odhlásili i Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka problémy s levým kolenem, které začal mít během cesty do finále loňského French Open, řešil operačním zákrokem a od Wimbledonu do konce sezony 2017 se na turnajích neobjevil.

Letos v lednu se na kurty vrátil, ale ukázalo se, že comeback to byl uspěchaný. Dvaatřicetiletý Švýcar odehrál sedm zápasů a čtyři z nich - i vinou přetrvávajících bolestí - prohrál, navíc s papírovými outsidery.

S Američanem Tennysem Sandgrenem (97. v ATP), Bosňanem Mirzou Bašičem (129.), Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (259.) a minulý týden v Marseille nedohrál své úvodní utkání proti Bělorusu Iljovi Ivaškovi (193.), když si v průběhu duelu zranění obnovil. 

A dnes vítěz tří grandslamů oznámil, že s dalším návratem zpět na kurty spěchat nebude. V březnu vynechá turnaje Masters 1000 na tvrdém povrchu v Indian Wells a Miami, kde měl obhajovat finále, respektive osmifinále, a své síly upne na přípravu na část sezony na evropských antukách.

"Po tak velké operaci je prostě návrat komplikovaný. Tělo potřebuje víc času," uvedl v prohlášení bývalý třetí hráč světa Wawrinka, který v pořadí ATP klesl na 12. místo a za tři týdny vypadne poprvé od srpna 2012 z Top 20.

Kromě Wawrinky v Indian Wells a Miami nebudou startovat ani další zranění elitní tenisté Novak Djokovič a Andy Murray, velmi nejistý je také start Rafaela Nadala.

Minimálně v Indian Wells pak budou chybět Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet. Oba se dnes pořadatelům kalifornského BNP Paribas Open omluvili stejně jako Wawrinka kvůli zranění kolena.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Stan se asi s Rafou chystají na antukový mač století. Jen abyste se chlapci nepřepočítali a nepřekazil vám to Thiem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist