Wawrinka si obnovil zranění kolena, v Marseille vzdal Ivaškovi

23. 2. 2018, 00:27
Aktuality 3
Stav levého kolena Stana Wawrinky, s nímž loni podstoupil dvě operace a půl roku nehrál, není dobrý. Včera večer v Marseille si dvaatřicetiletý Švýcar zranění ve svém úvodním zápase na turnaji obnovil Bělorusu Iljovi Ivaškovi za stavu 4-6 a 1-1 vzdal.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka se v lednu vrátil na kurty po půlroční pauze zaviněné zraněním kolena, s nímž byl loni na dvou operacích, ale na žádný velký úspěch trojnásobného grandslamového šampiona to v nejbližší době nevypadá.

Dvaatřicetiletý Švýcar odehrál sedm zápasů a čtyři z nich prohrál, navíc s papírovými outsidery. S Američanem Tennysem Sandgrenem (97. v ATP), Bosňanem Miroz Bašičem (129.), Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (259.) a včera v Marseille nedohrál své úvodní utkání proti Bělorusu Iljovi Ivaškovi (193.). 

V průběhu prvního setu si Wawrinka obnovil zranění problémového kolena. Několik gamů pokračoval, ale měl potíže s pohybem a nakonec za stavu 4-6 a 1-1 kvůli bolestem vzdal.

"Za stavu 3-3 mě při voleji v koleně píchlo a věděl jsem, že to není dobré. Pak už jsem ho nemohl ohnout a nebylo by rozumné pokračovat," řekl třináctý hráč světa a bývalá světová trojka, který z kurtu odkulhal se slzami v očích.



Wawrinka se tak vrátil na marodku k dalším grandslamovým šampionům. Novak Djokovič nehraje kvůli dlouhodobým potížím s loktem, Andy Murray je po operaci kyčle. S kyčlí má problémy i Rafael Nadal, který by se měl na kurt vrátit příští týden v Acapulku. 

Běloruský kvalifikant Ivaška, který zítra oslaví 24. narozeniny, hraje hlavní soutěž na turnaji ATP potřetí v kariéře a může se těšit na premiérové čtvrtfinále. V něm se utká s domácím Nicolasem Mahutem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
MartinPa
Bohužel Stan hrál bídně od začátku zápasu - spousta nevynucených chyb, navíc z lehkých pozic, kdy to pálil do autu nebo do sítě. Herní projev taky nemastný, neslaný, člověk tam necítí takovou tu chuť hrát a nasazení. Pocit z toho všeho je takový, že to ten kluk asi zanedlouho zabalí.
Reagovat
pockerface
Koleno je sviňa. Z mé zkušenosti vím, že když máte zraněné kolena a vyléčí se, tak i když jsem se na to snažil nemyslet, že bych si zranění mohl znovu obnovit, tak stejně někde vzadu v hlavě to bylo. A podvědomě jsem stejně koleno šetřil a bál se, abych neudělal nějaký blbý nepřirozený pohyb, že jsem ho nakonec stejně udělal :-). Možná něco podobného zažívá Stan. Ví, že je po zranění, snaží se na to nemyslet, ale podvědomě se bojí, že se znovu zranění, tím pádem může při hře dělat nepřirozené pohyby, nebo pohyby které dřív prostě nedělal a strach ze zranění je sviňa, takže tak dlouho se hlídáš až to neuhlídáš :-(
Reagovat
FulnekUltras
jj - největší kloub v těle špatný, to je špatný...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist