Wawrinka si pochvaluje momentální formu. Hraju opravdu dobře, radoval se Švýcar

18. 9. 2018, 14:58
Aktuality 11
Stan Wawrinka tento týden úspěšně odstartoval své působení na halové akci ATP v ruském Petrohradu. Trojnásobný grandslamový šampion, který v posledních týdnech výrazně stoupal žebříčkem ATP, v prvním kole porazil Aljaže Bedeneho ze Slovinska a se svou momentální formou je třiatřicetiletý Švýcar velmi spokojený.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

"Obecně teď hraju velmi dobře," řekl Wawrinka. "Zase jsem se přiblížil ke své top formě. Musím však být trpělivý a dělat vše správně. Rád bych si ještě do konce sezony zvedl sebevědomí a pak uvidíme," dodal.

Wawrinka letos odehrál 28 zápasů a bilanci má 14-14. Letošní rok rozhodně není Wawrinkovým nejlepším, ale po dvou operacích levého kolene se postupně dostává do formy. V polovině června se propadl až do třetí stovky žebříčku ATP, teď je 88. hráčem světa.

"Mým cílem je zakončit letošní sezonu slušně, ještě mě čeká pár turnajů. Budu i nadále pracovat na fyzičce. Chci letošní rok zakončit co nejlépe, abych se mohl v zimě jen zlepšovat a dobře se připravit na nadcházející sezonu. Nikdy jsem si nedával za cíl vyhrávat turnaje nebo se dostat na nějaké místo v žebříčku. Mým jediným cílem je pokračovat v tvrdé práci, výsledky se pak určitě dostaví."

Wawrinka se letos dostal jen jednou do semifinále, v únoru v Sofii. I když se do závěrečných kol na dalších turnajích neprobojoval, jeho výkony jdou nahoru. Na posledních dvou akcích porazil tři hráče z Top 15. Své poslední tři porážky zaznamenal proti velice silným soupeřům - Nadalovi, Federerovi a Raonicovi.

"Když hraju turnaj, chci vyhrávat zápasy, zvednout si tak sebevědomí. Čím více vyhráváte, tím lépe hrajete. Je to dlouhodobý proces, za výhru nad Bedenem jsem rád." Wawrinkovým dalším protivníkem bude domácí mladík Karen Chačanov.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
Stan vs Karen paradny zapas, vyhral ten skusenejsi
Reagovat
smazaný uživatel
Po odchode Rogera bude predsa len vo Svajciarsku este komu fandit.
Reagovat
makro99
A já si myslím, že Stan už na tu absolutně nejvyšší úroveň nedosáhne.. jeho styl hry, fyzické parametry, i věk, kdy se dostal do té absolutní špičky, jsou přece jen odlišné od Djokera, Nadala i Murraye...
a letní výhry nad top15? jako Dimitrov verze summer 2018? nebo Diego Schwartzman na hardu? :)
Reagovat
Krisboy
Kdo jinej, než Stan, když GOAT na to nemá?
Reagovat
Mayo
Čas opäť ponížiť Djokoviča na GS (možno už na AO)
Reagovat
Marduch
Na podvýživého Serbinátora si Bawrinka může vyšlápnout i v mírné neformě. Ony dva, či špíše 3 GS, o které Bawrinka Djokera připravil, už budou mít oba aktéři v hlavách forevr:)
Reagovat
Kozoroh
A prečo nie Nadala? Či Zvereva? Niebo Dimitrova?
Reagovat
turista
To víš návrat Serbinátora až úplně nahoru se tady mnoha lidem nelíbí. Radši ho viděli v pozici otloukánka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Vo finále RG17 Stan hrýzol.
Reagovat
Pe3k
Fajn, tak někdo se našel co bude kosit Djokovice na gs.
Reagovat
Kozoroh
Otázkou je, jestli to dovolí Miloš Raonič, na něho Stan na GS neumí ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist