Wawrinka titul v Dubaji neobhájí. Švýcar končí překvapivě už v prvním kole na raketě Džumhura

28. 2. 2017, 12:28
Aktuality 25
ATP DUBAJ - Až 77. hráč světa Damir Džumhur získal na turnaji ATP 500 v Dubaji třetí kariérní skalp hráče Top 10. Bosenský tenista si v prvním kole vyšlápl na obhájce titulu Stana Wawrinku. Švýcara, kterému v žebříčku patří třetí místo, přehrál 7-6 6-3. Ve druhém kole narazí na přemožitele Jiřího Veselého - Marcela Granollerse.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Nevyrovnané výsledky Stana Wawrinky nejsou ničím překvapivým. Jeho dnešní porážka ale ano. Švýcar, jenž letos na turnaji ATP 500 v Dubaji obhajoval loňský titul a plnil roli nasazené dvojky, vypadl už v prvním kole, v němž nestačil na 77. hráče světa Damira Džumhura.

Přitom světová trojka začala skvěle. Wawrinka si pohodlně držel servis a hned ve druhém gamu šel do výhody brejku, kterou však v sedmé hře ztratil. Od té doby mu byl Džumhur vyrovnaným soupeřem a rodák z bosenského Sarajeva nakonec úvodní sadu urval v tie-breaku.

Ve druhém setu už se chybující Švýcar vůbec nechytal. Z prvních šesti gamů vyhrál jen jeden a i když dokázal jeden brejk smazat, žádné drama se nekonalo, jelikož Džumhur svou druhou šanci zápas dopodávat proměnil ve vítězství.

Bosenský tenista tak získal po loňských vítězstvích nad Rafaelem Nadalem, jenž však duel druhého kola v Miami musel ve třetí sadě vzdát, a Tomášem Berdychem svůj třetí skalp hráče Top 10. Zajímavé je, že prvních pět kariérních soubojů s tenisty elitní desítky prohrál a od té doby třikrát v řadě uspěl.

Po vypadnutí Wawrinky má cestu do semifinále otevřenou česká jednička Tomáš Berdych, který dnes začne proti krajanovi Lukášovi Rosolovi. Džumhura ve druhém kole čeká Marcel Granollers. S přemožitelem Jiřího Veselého má vyrovnanou vzájemnou bilanci. Do akce dnes vstoupí i Adam Pavlásek.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,617.160 dolarů
úterní výsledky (28. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Džumhur (Bosna) - Wawrinka (2-Švýc.) 7-6(4) 6-3
Donskoj (Rus.) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-4
Verdasco (Šp.) - Seppi (It.) 6-2 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

25
Přidat komentář
Kozoroh
Babrinka v celé své kráse.
Reagovat
turista
No Džumhura Wawrinka opravdu měl porazit. Myslel jsem si, že taková selhání už má za sebou a nebude je opakovat.
Reagovat
Krisboy
Ano, Babrinka v celé své kráse :)

https://www.youtube.com/watch?v=8xomwMsYVhA

Ty z něj máš dobrý trauma, to je na psychiatra.
Reagovat
mahycek
Vím, na Digi sportu jsou všechny turnaje ATP 500, 1000 a některé 250. Koupili to na 3 roky. To už mě v létě říkal Vojta Bidrman. Eurosport má Australian Open, Roland Garros a US Open. A některé menší turnaje, jaké jsou v lednu v Austrálii. Na NOVA Sport je letos naposled Wimbledon. Do roku 2017 na to mají práva. To mě taky říkal Vojta. Kdo bude vysílat Wimbledon 2018, ale nevím. Vy to víte ? A co bude dávat ČT sport, kromě DC a FC, taky nevím. A ještě jedna otázka. Jaký je na Digi komentář a jaká je kvalita obrazu ??
Reagovat
George_Renel
ČT sport bude určitě dávat podstatnou část FO.
Reagovat
Fandina
Já Digi Sport nemám, na ATP se dívám na SuperTennise na satelitu a na to co je na O2, Eurosportu a GS a Wimbledon na Nova Sportu.

Na Wiki je také přehled kdo co vysílá. Viz odkaz, který je potřeba spojit do jednoho.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_majitel%C5%AF_televizn%C3%ADch
_pr%C3%A1v_na_sportovn%C3%AD_p%C5%99enosy_v_%C4%8CR#Tenis
Reagovat
tommr
má po nečekaným vypadnutí Wawrinky cestu do finále otevřenou. Vůbec bych se ale nedivil kdyby s Dzumhurem taky prohrál ... :)
Reagovat
janek_da
ty mu to snad i přeješ :)
Reagovat
tommr
to určitě ne, ale vím jak to obvykle končí když má Tomáš krásně vyklizenou cestu až do finále ... :)
Reagovat
Torn
Tomáš se vždycky asi lekne a říká si, že tak lehké to určitě nebude, takže radši prohraje, protože v tom vidí nekalost...nevěřící Tomáš.:D No, pokud se do finále dostane, tak se obávám, že pokud tam bude Roger nebo Murray, tak to zase zahodí.
Reagovat
tommr
finále v Dubaji by byl pro Tomáše v jeho současný situaci velkej úspěch a případná porážka od Federera nebo Murrayho by na tom nic nezměnila takže by moh hrát zcela bez nervů ... :)
Reagovat
kada.tom
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/349762-lidsti-podavaci-maji-konkurenci-na-turnaji-v-sao-paulu-nosi-micky-opet-psi/
Reagovat
Krisboy
Takže místo vrcholu turnaje, předčasného finále Vese1ý - Wawrinka budou spolu hrát průměrní tenisté Granollers a Džumhur. To je teda úroveň.
Reagovat
Nola
Dzumhur za stavu 5:1 nebol schopny dopodavat zapas, 2 DF..... celkom zaujimave sledovat ako sa hrac rozklepe, ak ma vyradit velkeho favorita
Reagovat
turista
Kde se to v tom Džumhurovi bere?
Reagovat
kada.tom
velmi potěšující zpráva :-)
Reagovat
a.magerova
Není všem Švýcarům konec... :-))
Reagovat
kada.tom
to ne, ale výpadek Wawrinky vždy potěší :-))
Reagovat
janek_da
jaký výpadek? tam už Stan titul má, jak je i v titulku
Reagovat
a.magerova
Tak tak, letos bere Wimbl a víc ho nezajímá... ;-)
Reagovat
Kozoroh
A já měl za to, že letos bere Wimbl Roger :-P
Reagovat
a.magerova
No jako jooooo... chceme kalendářní, ale Wáwra si o Wimbl řekl už loni, my až letos.... takže uvidíme.... :-P
Reagovat
a.magerova
Ale slibuju na holý pupík, že když, letos poberem vše čili OKO BERE, tak příští rok AO pustíme Nolemu na rekord.... FO Rafovi na desítku.... Wimbledon Wáwrovi na kariérní..... a USO Berdychovi na první.... ;-)
Reagovat
Krisboy
Vy jste tak hodní!!!
Reagovat
a.magerova
Tak, zas o jednoho finálového soupeře míň... chápu tě a je pěkné, že na Rogera nepřestáváš myslet... :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist