Wawrinkův cíl po operaci? Startovat v Melbourne. Trénovat by ho mohl Annacone

1. 12. 2017, 14:36
Aktuality 13
Stan Wawrinka se dnes v Ženevě sešel poprvé od srpnových operací kolena s novináři. I když prý ještě stále není stoprocentně zdravý, rád by stihl Australian Open. Švýcarský tenista promluvil také o možném nástupci trenéra Magnuse Normana.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka vyhrál svůj poslední zápas v červnu v semifinále Roland Garros proti Andymu Murraymu. Ve finále pak i vinou bolestí kolena utrpěl debakl s Rafaelem Nadalem a na trávě prohrál s Felicianem Lópezem i Daniilem Medvěděvem.

Od té doby nehraje. Začátkem srpna se rozhodl řešit dlouhodobé problémy kolena operací a sezonu předčasně ukončil. Dnes se v Ženevě poprvé od chirurgického zákroku sešel s novináři a promluvil o svém zdravotním stavu, návratu na kurt i otázce kolem jména nového trenéra.

"Koleno jsem si poranil už před rokem, během turnaje v Basileji 2016. Jediné, co mě mrzí, že jsem letos nepřestal hrát už po French Open a neoželel turnaje na trávě. To stav zhoršilo," vrátil se Wawrinka k počátkům zranění.

"Teď je mojí prioritou dobře se zotavit ze dvou operací, které jsem podstoupil. Chodit s berlemi bylo těžké, ale pauza mi aspoň umožnila odpočinout si psychicky po těch letech, co jsem jel na hraně," našel Wawrinka pozitiva ve své nejdelší pauze kariéry.

Nyní dvaatřicetiletý Švýcar nehraje už pět měsíců a dřív než v půlce ledna se zřejmě nevrátí. Nejbližším termínem pro comeback je prý Australian Open.

"Koleno je ještě trochu tuhé. Na fyzičce makám šest ze sedmi dní, ale z tenisového pohledu jsem ještě pozadu. Cílem je hrát na Australian Open, i když ještě nejsem stoprocentně zdravý," plánuje Wawrinka. 

Nástupce za Normana? Ve hře je Annacone
V říjnu těžce nesl konec spolupráce s trenérem Magnusem Normanem, který mu během čtyř let pomohl k triumfům na Australian Open 2014, Roland Garros 2015 a US Open 2016. Norman se prý chce po letech cestování více věnovat své rodině.

"Bylo to pro mě velké zklamání. Šok. V některých okamžicích kariéry očekáváte, že můžete se svými nejbližšími počítat. Čas, kdy to oznámil, mě překvapil," přiznal Wawrinka.

"A kdo bude můj nový trenér? V tuto chvíle je u mě stále Yannick Fattebert. A budu potřebovat někoho na dlouhodobou spolupráci, aspoň tři až čtyři roky. Mám na seznamu nějaká jména a řešením by mohl být Paul Annacone, s nímž jsem trénoval na trávě," nastínil bývalý třetí hráč světa Wawrinka. 

Annacone je bývalým trenérem Peta Samprase, Rogera Federera, Tima Henmana, Marata Safina či Sloane Stephensovou.

V trenérském týmu Wawrinky i nadále zůstává kondiční kouč Pierre Paganini, o kterého se dělí s Rogerem Federerem. "Bez něj bych už tenis nehrál," přiznal rodák z Lausanne.

Wawrinka zatím zůstává přihlášený na exhibici v Abú Dhabí, ale reálnějším je návrat v Austrálii. Následně je přihlášen do Rotterdamu, Marseille, Indian Wells, Miami a Monte Carla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
FulnekUltras
vám ještě všem natrhne prdel, čeládko... ;)
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4816--neco-je-opravdu-spatne-krouti-safin-hlavou-nad-nadvladou-tenisovych-dinosauru
Reagovat
Pe3k
Safin seems buthurt that this year alone, even at age 35, Federer achieved Safin's entire career worth of accomplishments in tennis.
Reagovat
smazaný uživatel
lol, jasne marat co mal celu karieru na haku bude zrazu zavidiet :D
Reagovat
aligo
třetí :))))
Reagovat
smazaný uživatel
tady někdo zase zabloudil...
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat
aligo
stále není opraveno
Reagovat
smazaný uživatel
Timea - https://www.instagram.com/p/BcEy2jChfZB/?taken-by=timea.official
Benjamin - https://www.instagram.com/p/BcIlfUyAvS2/?tagged=benjaminweger (Ty 4 vteřiny mě teda hodně štvou.) :-)
Selina - https://www.instagram.com/p/BbchUoOHe_m/?taken-by=gasparinselina
Reagovat
bIbec
celkem sem si oddychl. Stan by mi na tom mužském okruhu hodně chyběl.
Reagovat
Kozoroh
Jen se koukej Babrinko na okruh vrátit, No1e má s tebou nevyřízené účty!
Reagovat
Marduch
rozhodně, Beastwrinka by mi na okruhu jednoznačně chyběl.
Reagovat
Franky
ked si to vezmem tak mu zobral 3GS :) :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist