Wimbledon: Hewitt s Mahutem dostali divokou kartu

17. 6. 2015, 12:39
Aktuality 8
Pořadatelé Wimbledonu oznámili jména prvních devíti hráčů, kteří si na letošním travnatém grandslamu zahrají díky divoké kartě. Mezi nimi jsou i zdejší vítěz z roku 2002 Lleyton Hewitt, který by se měl v Londýně představit naposledy v kariéře, a Nicolas Mahut, účastník památného zápasu z roku 2010, v němž ho John Isner porazil 70-68 v pátém setu.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt se na trávě ve Wimbledonu představil poprvé v roce 1999 a od té doby nevynechal ani jeden ročník. O tom, že si svou sérii protáhne i letos, rozhodli organizátoři slavného turnaje, kteří momentálně až 117. hráči světa udělili divokou kartu do hlavní soutěže.

V ní by se měl Australan s All England Clubem rozloučit - jak už dříve oznámil, na příštím Australian Open chce ukončit svou kariéru, během níž byl 75 týdnů světovou jedničkou a kromě Wimbledonu v roce 2002 vyhrál ještě o rok dříve US Open.

Účast v hlavní soutěži má po dnešku jistou také Nicolas Mahut, který svůj nejproslulejší zápas v kariéře odehrál právě na trávě ve Wimbledonu. V nejdelším utkání tenisové historie podlehl v roce 2010 Johnu Isnerovi, který třídenní maratón vyhrál 70-68 v rozhodujícím setu.

Pořadatelé Wimbledonu zatím udělili devět divokých karet, z nichž pět dostali domácí hráči a hráčky. Jména dalších sedmi oznámí později.

Seznam divokých karet pro Wimbledon:
Muži:
Lleyton Hewitt
Nicolas Mahut
James Ward
Liam Broady
Kyle Edmund
Ženy:
Naomi Broadyová
Johanna Kontaová
Anett Kontaveitová
Jelena Ostapenková

Komentáře

8
Přidat komentář
lars
kdyz je asi 60. v zebricku?
Reagovat
smazaný uživatel
Když už mají při nasazování ve Wimbledonu trochu "volnější" pravidla, tak by je mohli uvolnit ještě trochu víc a nasadit Hewitta jako 32, aby měl větší šanci na 3. kolo :D
Reagovat
SwissMaestro
Kéžby.....zázrakem by bylo druhé kolo i při nasazení :D
Reagovat
Kozoroh
"chce ukončit svou kariéru, během níž byl 75 týdnů světovou jedničkou"

Pane redaktore, Hewitt byl světovou jedničkou 80 týdnů, ne 75!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_singles_players#Weeks_at_no._1
Reagovat
Roger_Federer
Dobra volba, dve opravdove legendy Wimbledonu..:)
Reagovat
Roger_Federer
Dobra volba, dve opravdove legendy Wimbledonu..:)
Reagovat
gigin
dostala divošky.
Reagovat
ArcusII
Povídá takhle jednou Isner Mahutovi "Heleď Mahi, ty víš, že na Wimblasu žádnej zázrak neuděláme... mám takovej nápad, jak se zapsat do historie a bude se o nás povídat ještě hodně hodně dlouho"... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist