Wimbledon má nového rekordmana, Delgado startuje potřiadvacáté v řadě

25. 6. 2014, 22:27
Aktuality 0
Na žádném grandslamovém turnaji se nikdy nedostal dál než do třetího kola, přesto se britský tenista Jamie Delgado stal letos rekordmanem Wimbledonu. Sedmatřicetiletý tenista totiž letos startuje v Londýně potřiadvacáté za sebou.
Profily hráčů
Jamie Delgado

Jamie Delgado hrál v All England Clubu v letech 1992-1995 soutěž juniorů a od té doby se každý rok objevil mezi dospělými buď ve dvouhře, nebo ve čtyřhře. Letos hraje debla s Lucemburčanem Gillesem Mullerem, s nímž dnes po výhře 2-6 2-6 7-6 6-3 a 6-2 nad párem Lu/Sharan postoupil do druhého kola.

Delgado, který ve dvouhře došel maximálně do 2. kola a ve čtyřhře o kolo dále, překonal mezi muži rekord Marka Knowlese. Rodák z Baham hrál Wimbledon 22 let. Letos je v Londýně také, ale jen kvůli čtyřhře legend.

Absolutní rekord drží Britka Virginia Wadeová díky 26 účastem v řadě, devítinásobná vítězka dvouhry Martina Navrátilová hrála čtyřiadvacetkrát za sebou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist