Wozniacká doběhla maratón a přiznala: Nic těžšího jsem ještě nezkusila

3. 11. 2014, 07:57
Aktuality 24
Dánská tenisová hvězda Caroline Wozniacká uběhla newyorský maraton za 3 hodiny, 26 minut a 33 sekund. Bývalá světová jednička splnila svůj cíl dostat se do cíle za tři a půl hodiny, první maratonský start ale označila za nejtěžší sportovní zkušenost v životě.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

"Nic tak těžkého jsem ještě nezkusila," řekla čtyřiadvacetiletá Wozniacká v cíli. Dosaženým časem se kvalifikovala na Bostonský maraton, prohlásila však, že v nejbližších letech ji na maratonské trati nejspíš nikdo neuvidí. "Po třicátém kilometru jsem si říkala, něco takového už nikdy nepoběžím," prozradila.

V cíli v Central Parku ji čekala její americká soupeřka a kamarádka Serena Williamsová, která s ní den před závodem zašla na hokejový zápas New York Rangers - Winnipeg. "Myslím, že říkala něco jako - jsem na tebe hrdá, neuvěřitelné, skvělé... Ale upřímně, byla jsem tak vyčerpaná a zároveň tak šťastná, že vlastně ani nevím, co mi říkala," prohlásila Wozniacká.

"Je normální plakat, když někdo doběhne maratón? Jsem na Carol moc pyšná," napsala Williamsová na twitter. S gratulacemi se připojila také Billie Jean Kingová či čerstvá vítězka Turnaje šampionek Andrea Petkovicová. "Počkat, počkat, počkat. Carol doběhla maratón v času 3:26?! No pr*," tweetnula německá tenistka. "Gratuluju ke skvělému maratónu. Je to inspirující," přidala se Petra Kvitová.

Jen pro představu. Světový rekord na maratónské trati mezi ženami zaběhla před 11 lety Britka Paula Redcliffeová, která 42,195 km dlouhou trať překonala v čase 2:15:25. Mužské maximum je ještě o téměř 13 minut lepší.

Pro účast ve slavném závodu se Wozniacká rozhodla už v červnu a uzpůsobila mu i přípravu. Nejdelší vzdálenost, kterou v tréninku souvisle uběhla, byla přes 20 kilometrů a krátce před startem přiznala, že ji maraton děsil i ve spaní.

Newyorský maraton běžela Wozniacká jako jedna ze zhruba 1700 členů Teamu for Kids, kteří měli svou účastí získat na dobročinné účely přes čtyři miliony dolarů.

"Musíme získat peníze pro děti, které němají žádnou možnost sportovat, nebo jsou velmi limitované," řekla Wozniacká před závodem. "Myslím, že je to skvělá charitativní akce. V současné době máme všichni počítače a různé technologie, ale stále je důležité, aby šly děti ven a bavily se."

Možná právě díky komplexní přípravě na maratón se Wozniacká dočkala zlepšení na tenisových kurtech. Na US Open si podruhé zahrála v grandslamovém finále a překvapila i postupem do semifinále Turnaje mistryň, na kterém podlehla - stejně jako v New Yorku - až po boji Sereně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Bob
tak si alespoň zaběhala.
Reagovat
Titan
Sportovní úspěch to je obrovský bez debaty, ale vydávat tyhle akce za charitu je chronické postižení od organizátorů a dětská naivita od účastníků...
Reagovat
ptpc
Wozniacka je tenistka, ktorú moc nemusím ale za to aké výkony podávala na TM a že zvládla maratón a ešte v takom čase - má u mňa veľký rešpekt.
Reagovat
FulnekUltras
Mimořádná fyzička byla na Caro dobře patrná už v Singapuru - škoda těsně prohraného semifinále. Jinak KAŽDÝ, kdo dokáže zvládnout maratónskou trať pod čtyři hodiny, zaslouží to nejvyšší uznání...
Reagovat
smazaný uživatel
neuvěřitelná...a ani není vidět, že za sebou přes 42km.. Smekám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se tam žduchají nevraživě a nadávají, hnus. Novinářské krysy.
Reagovat
dadaft
Reagovat
Fandina
je super. Nádhera!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, už tady bylo hodně napsáno... Tak ještě jednou gratulace! :) No a taky jsem rád, že Caro svým výkonem umlčela snad všechny, kteří o ní pochybovali.
Reagovat
Cico93
Sa len potvrdilo čo som si už dávno myslel, Carolinka je z celej WTA najlepšie kondične pripravená.
Reagovat
slacker
kdo o ni pochyboval?
Reagovat
Cico93
noo boli tu také kecy, že to nezvládne.
Reagovat
slacker
Od koho? Spis si myslim ze na to doplati v pristi sezone. Jako Koukal co po vyletu do Himalaji byl par let mimo
Reagovat
FulnekUltras
ono to zas tak špatný vliv mít nebude - i když 8200 m na Čo Oju je už výlet docela slušný... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/ARadwanska/status/528988129735106560/photo/1
Reagovat
George_Renel
H+H ohlásila společnou cestu v deblu pro příští rok!!!
(Ženská duše je opravdu nepředvídatelná)
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/11/03/hh.jpg
Reagovat
George_Renel
:-)
Reagovat
George_Renel
Na doplnění: http://sport.idnes.cz/hlavackova-a-hradecka-budou-hrat-debla-zase-spolu-f6l-/tenis.aspx?c=A141103_090033_tenis_ald
Reagovat
Fandina
Ženská duše je krásná a tady zvítězil rozum. Přece jenom, s kým se mi daří je potřeba hrát a hlavně, když to už mám ověřené ... úsměv
Reagovat
George_Renel
nečekal jsem, že to zvládne a ještě k tomu v takovém čase. Klobouk dolů. Třeba teď ještě přitvrdí i v tenisu.
Reagovat
SwissMaestro
Krásná, strašně jí to na této fotce sluší :-)
Reagovat
Jan
Klobouk dolů.
Reagovat
d@ve
Caro, je fakt dobrá. Doběhnout maraton po dvou a ještě rozdávat tak krásné úsměvy.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist