Wozniacká je po šesti letech ve čtvrtfinále Australian Open, čeká ji Suárezová

21. 1. 2018, 07:57
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN - Druhá nasazená Caroline Wozniacká ztratila pouhé tři gamy se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a po šesti letech postoupila do čtvrtfinále Australian Open. O vyrovnání svého melbournského maxima se utká se Španělkou Carlou Suárezovou, která udolala Estonku Anett Kontaveitovou 8-6 v rozhodujícím setu.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká měla namále už ve druhém kole, kdy proti Chorvatce Janě Fettové utekla za hrozivého stavu 1-5 a 15-40 ve třetím setu ze dvou mečbolů. Zřejmě tím zlomila dlouhé melbournské prokletí, neboť dnes si na Australian Open po pěti letech zahrála v osmifinále Australian Open a po hladké výhře 6-3 6-0 nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou postoupila poprvé od roku 2012 do čtvrtfinále.

"Šest let, to je dlouhá doba," přiznala Wozniacká. Proti Rybárikové měla 25 vítězných úderů a jen devět nevynucených chyb. Navíc byla úspěšná ve čtrnácti z patnácti náběhů k síti. "Myslím, že jsem dnes dobře podávala a počkala jsem si na tu pravou chvíli, abych do toho šla. Byla jsem opravdu spokojená s tím, jak jsem hrála," uvedla.

Sedmadvacetiletá Dánka sice hned ve třetí hře ztratila servis, ale okamžitě si ho vzala zpátky a od té doby nedala wimbledonské semifinalistce Rybárikové šanci. Porazila ji za 63 minut a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-1.

"I přes ztracený servis jsem zůstala klidná a jsem pyšná na to, jak jsem dnes zahrála. Ona hodně měnila rytmus a bylo těžké se dostat do rytmu, ale přesto jsem hrála dobrý tenis. Je výhodou, že umím dobře bránit a dokážu i zaútočit," komentovala bývalá světová jednička bez grandslamového titulu.



Vítězka loňského Turnaje mistryň považuje za zásadní pro vývoj turnaje zvládnutou bitvu s Fettovou. "Myslím si, že když už jste prakticky venku z turnaje, tak pak nemáte co ztratit. Prostě tam jen jdete a užíváte si to. Já jsem od toho stavu 1-5 hrála opravdu dobře a od té doby to jen musím udržet," dodala Wozniacká, jež vyhrála osmý z devíti letošních zápasů.

Do grandslamového čtvrtfinále Wozniacká postoupila podesáté v kariéře a má v nich bilanci 6-3. Pětkrát v něm zvítězila na US Open a jednou - v roce 2011 - v Melbourne.

O vyrovnání svého nejlepšího výsledku na Australian Open se utká se Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou, s níž vyhrála pět z dosavadních sedmi vzájemných zápasů. Poslední měření sil ale loni na antuce v Madridu prohrála.

Devětadvacetiletá Suárezová dnes otočila zápas s Estonkou Anett Kontaveitovou ze stavu 4-6 a 1-4, přičemž ve druhém setu prohrávala už o dva brejky. Grandslamové čtvrtfinále si zahraje pošesté v kariéře, z toho potřetí na Australian Open. Do semifinále se ale ještě nikdy nedostala.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (21. 01. 2018)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Svitolinová (4-Ukr.) - Allertová (ČR) 6-3 6-0
Wozniacká (2-Dán.) - Rybáriková (19-SR) 6-3 6-0
Suárezová (Šp.) - Kontaveitová (32-Est.) 4-6 6-4 8-6
Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 7-6(5) 7-5
• Čtyřhra žen - 3. kolo •
Šafářová/Strýcová (4-ČR) - Cirsteaová/Haddad Maiaová (Rum./Braz.) 2-6 6-0 6-4
Bradyová/Kingová (USA) - Melicharová/Peschkeová (13-USA/ČR) 6-4 7-6(5)
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Kontinen (4-ČR/Fin.) - Hivesová/Mousley (Austr.) 6-4 6-1
Spearsová/Cabal (USA/Kol.) - Voráčová/Martin (ČR/Fr.) 6-4 6-7(4) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Mám radost a jen tak dál, Caro!!!
Reagovat
kada.tom
Krásná práce :-)
Reagovat
duhove_hovinko
Tohle AO vyhraje.
Reagovat
blixa
Myslíš Karličku ? No ne že bych jí to nepřál, ale asi ne. Spíš to vidím na někoho z druhé půlky (Simona, Angie, Kája).
Reagovat
duhove_hovinko
Myslel jsem Caroline. Ale Kozoroh si myslí že ne. Tak teď nevím :)
Reagovat
blixa
Jsem netušil že Kozoroh je takový superexpert :D
Reagovat
Kozoroh
Caro podle mě nebude ani ve finále. Elina ji vyřadí.
Reagovat
dadaft
místy měl zápas slušnou úroveň, místy horší, hlavně díky Marticové.
některé výměny parádní.

jsem rád, že postupuje mladičká růžolící belgičanka. ))
Reagovat
EllNino
achjo :/ Petra nezvládla koncovky no.... i tak parádní výsledek na GS opět :)
Reagovat
dadaft
co si budem povídat, zase jednou je tady šance na ten první grandslam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist