Wozniacká má první letošní skalp hráčky Top 10, Muguruzaová v New Yorku opět neuspěla

31. 8. 2016, 21:20
Aktuality 68
US OPEN - Caroline Wozniacká v New Yorku porazila ve dvou setech desátou hráčku světa Světlanu Kuzněcovovou a zaznamenala první skalp hráčky Top 10 od loňského září. Do třetího kola grandslamu postoupila dokonce poprvé po 14 měsících. Naopak světová čtyřka Garbiñe Muguruzaová ani na svém čtvrtém US Open nedošla dál, než do 2. kola.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká letos bojovala se zraněními více, než byla zvyklá a na jejích výkonech je to znát. Na jaře, krátce po angažování trenéra Davida Kotyzy, si podrvtla kotník a skoro tři měsíce nehrála. Limitovaly ji i problémy s kolenem, před olympiádou léčila zraněný loket. Pouze v lednu v Aucklandu vyhrála tři zápasy po sobě, což je pro bývalou světovou jedničku letošní maximum. 

Na US Open, před kterým ukončila spolupráci s Kotyzou, se však pomalu dostává do herního rytmu. Finalistka ze sezon 2009 a 2014 dnes porazila 6-4 6-4 světovou devítku a šampionku z roku 2004 Světlanu Kuzněcovovou a po jedenácti měsících si připsala výhru nad hráčkou elitní desítky. 

Šestadvacetiletá Dánka sice nezačala dobře a prohrávala 0-4, ale pak získala jedenáct z třinácti her a rázem vedla 6-4 a 5-2. Výhodu brejku neudržela, ovšem v desátém gamu při podání soupeřky zápas ukončila vítězným forhendovým úderem hned při svém prvním mečbolu.

"Od toho stavu 0-4 jsem hrála výborně. Byla jsem soustředěná na každý míček a bojovala jsem o každý fiftýn," pochvalovala si Wozniacká. "Když jsem ve druhém setu zápas nedoservírovala, tak jsem se trochu zalekla, ale naštěstí to nakonec vyšlo. Jsem na sebe pyšná, jak jsem to dnes zvládla. Hrála jsem dobře, což je důležité pro mé sebevědomí. Jsem tam, kde jsem chtěla být a snad to tak půjde dál," dodala 74. hráčka světa.

"Na žebříček se nedívám od chvíle, co jsem vypadla z první desítky. Cítím se, že ke špičce patřím. Dneska jsem porazila někoho, kdo má za sebou opravdu dobrý rok, což mi rozhodně pomůže zvednout sebevědomí," prohlásila Wozniacká, která si v třináctém vzájemném duelu s o pět let starší Ruskou připsala sedmou výhru, Na kurtech ve Flushing Meadows se spolu střetly potřetí a i tentokrát vyhrála tenistka z Dánska.

Ve třetím kole, které si na grandslamu zahrála naposledy loni na trávě v All England Clubu, se utká s Monicou Niculescuovou. S Rumunkou v šesti vzájemných utkáních neztratila ještě ani set.

Muguruzaová prohrála se Sevastovovou
Španělka Garbiñe Muguruzaová ani čtvrtý start na US Open nepřetavila alespoň ve třetí kolo. Letos v boji o něj podlehla 5-7 4-6 Lotyšce Anastasii Sevastovové a přišla o teoretickou šanci stát se po turnaji světovou jedničkou.

Muguruzaová se musela sklonit před lotyšskou hráčkou, která je na žebříčku až na 48. místě. V New Yorku však Sevastovová sehrála životní zápas a poprvé prošla do třetího kola. Sevastovová tak slaví velký návrat na kurty poté, co v roce 2013 kvůli chronickým zdravotním problémům kariéru ukončila.

"Divila jsem se, proč mě dali na (kurt Arthura) Ashe v hlavním programu. Asi tušili zajímavý zápas," řekla lotyšská tenistka. Diváci však příliš atraktivní tenis neviděli. Lotyška udělala 34 nevynucených chyb, ale její soupeřka na tom byla ještě o čtyři chyby hůře.

 

Strastiplnou cestou prošla do třetího kola Johanna Kontaová, která v utkání s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou na chvíli zkolabovala. V druhé sadě se najednou posadila na zem a roztřásla se. Stěžovala si, že jí prudce buší srdce a nemůže popadnou dech. Nejprve jí na pomoc přispěchala rozhodčí, která hráčku obložila ledem. Po ošetření v šatně však třináctá nasazená Britka v zápase pokračovala a zvítězila 6-2 5-7 6-2.

V dalším zápase Kontaová narazí na Belindu Bencicovou. Devatenáctiletá Švýcarka, která letos laborovala podobně jako Wozniacká se zdravotními problémy (záda, loket), porazila snadno 6-3 6-2 Němku Andreu Petkovicovou a teprve podruhé za posledních šest měsíců vyhrála alespoň dva zápasy po sobě.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
středeční výsledky žen (31. 08. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kerberová (2-Něm.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:2, 7:6 (9:7)
Sevastovová (Lot.) - Muguruzaová (3-Šp.) 7:5, 6:4
Vinciová (7-It.) - McHaleová (USA) 6:1, 6:3
Keysová (8-USA) - Dayová (USA) 6:1, 6:1
Wozniacká (Dán.) - Kuzněcovová (9-Rus.) 6:4, 6:4
Cibulková (12-SR) - Rodinová (Rus.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:2
Kontaová (13-Brit.) - Pironkovová (Bul.) 6:2, 5:7, 6:2
Svitolinová (22-Ukr.) - Davisová (USA) 6:1, 4:6, 6:3
Bencicová (24-Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6:3, 6:2
Curenková (Ukr.) - Wang Ja-fan (Čína) 7:5, 6:3
Witthöftová (Něm.) - Putincevová (Kaz.) 6:1, 6:7 (1:7), 6:1
Niculescuová (Rum.) - Bogdanová (Rum.) 6:0, 6:1
Osakaová (Jap.) - Ying-Ying Duan (Čína) 6:4, 7:6 (7:3)
Bellisová - Rogersová (obě USA) 2:6, 6:2, 6:2
K. Bondarenková (Ukr.) - Čeng Saj-saj (Čína) 5:7, 7:6 (7:5), 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
janek_da
ještě k zápasu Woz-Kuzna

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14141902_1201550339901285_943930499893356748_n.jpg?oh=0c13253a7fdae37d5c3b34292a4e93be&oe=58520B5E
Reagovat
tommr
to je Fandina nebo Lunej? :)
Reagovat
Fandina
nebuď zvědavý :-)))
Reagovat
A.R.R.
To je Lunej, ale tak za 50 let :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina tezko, to je chlap.
Takze, ted si jen musim prelozit, co to znamena v tvem klici opak toho, kdyz reknes Lunej...
Reagovat
Fandina
nelži
Reagovat
Lunej..
Kráva:)
Reagovat
sprchon
Tak je to "nelži" nebo "Kráva"?
Reagovat
a.magerova
Vlku, ona není on, ona je ona, už se sestavuje identikit a po vzoru Pokemon GO budeme na turnajích sledovat nejen tenisty v akci, ale i hrát ONA GO... kdo získá první selfíčko vítězí !!! ;-)
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá hezky česky - Allertová-Šafi(pokud k ní dnes Halepová nepošle Draculu), Plíšková-Siniaková s jistou finalistkou. Další dvojce vidím na Tsurenko-Kvitová a Sevastová -Osaka(popř. Niculescu). Poprvé QF bez hráčky TOP 10.
Reagovat
Fandina
Pěkné, i když Kája asi momentálně v desítce je ... úsměv
Reagovat
blixa
Pokud jako správný formalista bere oficiální žebříček, tak je Kája jedenáctá. Body za minulé USO se odečítají až po něm.
Reagovat
Fandina
Nesmíš být pedant ... úsměv
http://live-tennis.eu/wta-live-ranking
Reagovat
blixa
Já nejsem, ale Praguna nejspíš je. A nakonec, proč by nemohl být ;-)
Reagovat
Fandina
Neber všechno tak vážně :-)
Reagovat
kada.tom
dobře a teď se z toho snu prober :-)
Reagovat
Lunej..
jsem z holek nejvíc zvědavá na Sam, z chlapů na duel Delpo - Steve, oba moji oblíbenci, takže fandění opět v klidu, postup přeji oběma. Hlavně na ně vydržet a nespat. :) Jinak snad vyhraje Mikuláš, Kei, Nick, Feli.
No a koukám, že Mugu má blixovu deku stále na sobě, chudák holka. :)
Reagovat
sprchon
Já se asi budu muset rozčtvrtit na šestiny. Od 17:00 se mi sešlo hned 6 zápasů, který jsem chtěl vidět. :)
Reagovat
Lunej..
Já jsem skromná :)
Reagovat
slacker
nerika se rozctvrtit ale rozsestit.
Reagovat
sprchon
Čekal jsem, jestli si toho někdo všimne. Ale asi udělám kompromis a rozpůlím se na třetiny s tím, že budu přepínat mezi Kájou a Dendou a další dva zápasy vypustím.
Reagovat
blixa
Musíš si vytvořit viteály ;-)
Reagovat
Grape
Tak je pravda, že na zabití je zde na tenisportalu i víc lidí než jen 6 ;-)
Reagovat
sprchon
To by bylo v tomhle případě asi houby platný. Raději bych bral obraceč času. :)
Reagovat
blixa
MBSH !!!!! :-P
Reagovat
Lunej..
Už jsem to zkratku zase zapomněla, co to je? Mlč babo a dál nevím... :D
Reagovat
blixa
... si hlúpá !!! ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Jo vlastně, no vidíš dědku, já tě nemít, tak ani nevím, že jsem hloupá. To ale vlastně neví žádný blbec :D
Reagovat
blixa
No ono je to asi z více zdrojů :D ale skutečně v reálu to zažil můj bývalý švagr. Byli s partou někde na východním slovensku a chodili tam po těch původních dřevěných kostelíčkách a něco hledali a nemohli to najít, tak se vyptávali a nějaký děda si je pozval dom, že jim to vysvětlí. Tak seděli v setnici a děda začal líčit když tu se přihasila babka a začla něco povídat. A děda se otočil a zahřměl "mlč babo si hlúpá" ! A babka zmlkla a celou dobu návštěvy mlčela jak hrob :D
Reagovat
janek_da
nechci si domýšlet, jak to vypadalo po jejich odchodu
Reagovat
Fandina
tak tak, chudák děda
Reagovat
A.R.R.
Ona tahle hláška byla i v nějaké seriálu, ale přesně nevím ve kterém, ale tipl bych to na Slovácko sa nesúdí nebo Bez ženské a bez tabáku.
Reagovat
blixa
Určitě těch zdrojů je víc, ale tenhle je snad z reálného života ;-)
Reagovat
kada.tom
pro mě má dneska absolutní prioritu AAS v 1:00 :-)
Reagovat
Mayo
Cibulkova nakoniec vyhrala :O wow
Reagovat
smazaný uživatel
bojovala ako tigrica, neskutočné. V 2. sete to vyzeralo na skreč, ale prekonala. Vo výraze bolo vidieť, že má bolesti, to sa nafilmovať nedá. Obdivujem ju kvôli jej húževnatosti. Takmer ani jednu loptičku len tak nepustila. POME!
Reagovat
sprchon
Jo, to je jediný, co na ni obdviuju. Bojovnost. ;)

Jinak Konta včera podobnej průběh. Taky to vypadalo na skreč, ale nakonec otočila.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, videla som. Zdá sa, že sa riadili tým, že čo ťa nezabije, to ťa posilní.
Reagovat
sprchon
No Johanka vypadala víc na umření, takže teď to tam celé vyhraje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
no, neviem, mám inú adeptku
Reagovat
smazaný uživatel
jedna mi totiž už vypadla.
Reagovat
sprchon
To bylo myšleno tak, že jestliže co jí nezabije, to jí posílí, tak by teď měla bejt řádně posilněná. :D Jako adeptku jí nevidím. ;)
Reagovat
Mayo
Muguruza ďalšia z tých, co po 1 GS ma teraz na cca 5 rokov pokoj a bude trápne vypadávať v prvých kolách, vostuda :(
Reagovat
mrafe
Petra

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/992--pokud-bych-zustala-ve-hre-i-behem-druheho-tydne-us-open-byla-bych-stastna-hlasi-kvitova
Reagovat
smazaný uživatel
Cesta do 2.týdne by vedla nejspíše přes Kerberovku, což nebude jednoduché, ale známe Petru. Teď může hrát uvolněně a Kerber může být trochu svázaná tou vidinou světové jedničky, ale Petra musí ještě porazit Svitolinu
Reagovat
kada.tom
Ale ale ... první zakopnutí v bitvě o světovou jedničku je tady. Není to ale ani jedna z hlavních dvou aktérek, nýbrž Muguruza-Blanco, která tedy opět potvrdila, že New York nebude to pravé místo pro tenis, alespoň pro ni a alespoň do této chvíle. Lotyška tak ulehčila polovině pavouka, kde je Kerber, ještě se uvidí, jestli to bylo dobře nebo ne. Kerber si zápas pohlídala.

Dneska jsou na tahu Serena (tam by neměly být větší obtíže pokud vůbec nějaké) a Aga (tam se asi může stát leccos, ale spíš nee).
Reagovat
smazaný uživatel
Abych řekl pravdu, po losu jsem se nedíval na její potenciální soupeřky dál než do 2. kola. Teď koukám, že má ve 3. kole Niculescu, což je slušná šance na postup do osmifinále, kde by nejspíš čekala Keys. Proti Niculescu má Caro hodně pozitivní bilanci 6:0, i když proti sobě naposledy hrály v roce 2013.

Potěšila taky CiCi Bellis, která otočila zápas proti Rogers a postoupila do 3. kola. Jsem rád, že zase potvrdila moje slova o největším talentu v ženském tenise. Jen tak dál! :) Akorát škoda, že ve 3. kole má Angie...
Reagovat
janek_da
Výhra nad top10 hráčkou a hned má Caro článek.
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi právě proto...
Reagovat
janek_da
Ale Sevastova je vetší halóó a nic
Reagovat
gigin
Lotyši jsou všeobecně utlačováni.
Reagovat
janek_da
navíc na USO Caro už Kuznu 2x porazila
Reagovat
smazaný uživatel
Sevastova hrála moc pozdě, to by to museli aktualizovat... :D
Reagovat
mrafe
ta má špatného manažera na TP :D
Monty je lepší.
Reagovat
letityfanousek
Potěšila mne holka, taky Cibulková, Konta i Niculescu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na to z jiného úhlu. Z 5 možností startů, hrála v NY 4x a z toho vyhrála 2 zápasy. Zřejmě se do NY jela pouze "protáhnout".
Reagovat
blixa
Tak takhle by to nešlo, koťátko ! Tejden budeš o hladu !! Žádnej Whiskas !!!
Reagovat
gigin
A už vůbec ne single malt.
Reagovat
janek_da
Zavři ji, a ať tejden, dva, tvrdě loví potkany. Pak se může zase vrátit.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na to z jiného úhlu. Z 5 možností startů, hrála v NY 4x a z toho vyhrála 2 zápasy. Zřejmě se do NY jela pouze "protáhnout".
Reagovat
Aussie
Říkám jí "Poor man's Ana Ivanovič", protože se jí hodně podobá, i když tak hezká není. Proto ta přezdívka. V poslední době jí to tak moc nehrálo, že ale prohraje se Sevastovou, to jsem nečekal. Byl to ale ke konci nervák, i když Lotyška vedla už 5:1, celá se roztřásla, podle vlastního přiznání.
Reagovat
Fandina
Adidas se dal poslední dobou na celkem zajímavé oblečení. Na RG byly zebry, teď má na sobě MuGuruza také zajímavou kombinaci, odpoledne Caro šatičky. Dřív se mi hodně líbilo Nike, poslední dobou je Adidas víc originálnější.
Reagovat
blixa
Ta "poslední doba" už trvá nejméně 6 let ;-)
Reagovat
Fandina
U mně tak dva roky :-)
Reagovat
horska.kraslice
Líbí se mi, že Addidas má několik verzí, kdežto Niké prskne jednu, takže značná část hráčů/ek hraje v jednotné uniformě.
Reagovat
Fandina
držím palce, aby to pokračovalo. Dneska přesvědčivá a důrazná hra. Go go go!
Reagovat
EllNino
sice ji nemusím, ale tohle jí přeju, musí se chytit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist