Wroclaw: Vliegen s kamarádem Melzerem do finále

2. 2. 2008, 19:13
Aktuality 0
Challenger v polské Wroclawi zná jména finalistů. O titul se utká šestý nasazený Jürgen Melzer z Rakouska proti Kristofu Vliegenovi z Belgie. Šestadvacetiletý Rakušan si dnes ve dvou setech poradil s Němcem Schütlerem. O rok mladší Vliegen potřeboval k postupu přes Itala Bolelliho tři sety.
Wroclaw 2008
Jürgen Melzer ve své dosavadní kariéře vyhrál jeden turnaj ATP. K tomu uspěl i na jednom challengeru. Po dnešní výhře si zahraje už sedmé challengerové finále. Rakouský tenista si v semifinále bez větších potíží poradil s Němcem Rainerem Schüttlerem, který tak dnes mohl Wroclaw opustit společně s rodiči, jenž sobotní odjezd plánovali dopředu...

Belgický tenista, který se má za dva dny hlásit v daviscupovém týmu, Kristof Vliegen, v Polsku uspěl jako nenasazený hráč. Dnes proti Italovi Bolellimu ztratil první set v tie-breaku, ale podobně jako v druhém kole proti de Voestovi vývoj utkání obrátil ve svůj prospěch. Zahraje si tak o svůj celkem čtvrtý challengerový titul. "S Jürgenem jsme kamarádi, ještě jsme spolu nehráli. Bude to zajímavý zápas," těšil se Vliegen už na zítřejší finále.

Melzer i ve finále čtyřhry
I rakouský hráč Jürgen Melzer byl nominován do daviscupového týmu. Moc odpočinku si však před společnou přípravou s týmem nedopřeje. Ve Wroclawi odehrál již čtyři úspěšné duely ve dvouhře. Zítra ve 14 hodin ho čeká pátý, finálový zápas. A daří se mu i ve čtyřhře, v níž uspěl ve třech utkáních. V deblu se tak zítra po boku krajana Eschauera, se kterým se potká v reprezentačním týmu, chvíli po skončení finále singlu, pokusí o případný "double". V něm se mu pokusí zábranit Vliegen, nebo americko-česká deblová dvojice Cerretani s Rosolem. Ti dnes v semifinále porazili Bolelliho s Garciou-Lopezem.

Wroclaw - výsledky sobotního dne:

Dvouhra - semifinále:
Melzer (Rak) - Schüttler (Něm) 6-3 7-5, Vliegen (Bel) - Bolelli (Itá) 6-7 6-3 6-2.

Čtyřhra - semifinále:
Cerretani / Rosol (USA/ČR) - Bolelli / Garcia-Lopez (Itá/Špa) 6-3 6-4.

Finálové dvojice:
Dvouhra: Melzer (Rak) - Vliegen (Bel) ... 14 hodin
Čtyřhra: Eschauer / Melzer (Rak) - Cerretani / Rosol (USA/ČR) ... 30 minut po skončení finále dvouhry

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist