WTA udělovala ceny. Nejlepším párem roku jsou Krejčíková se Siniakovou

19. 10. 2018, 16:26
Aktuality 8
Po losu Turnaje mistryň se v Singapuru udělovala ženská tenisová asociace WTA ocenění za sezonu 2018. Nejlepším deblovým párem byly vyhlášeny Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které si cenu vysloužily hlavně díky společnému triumfu na French Open a ve Wimbledonu. Nejlepší hráčkou roku byla vyhlášena vítězka French Open a světová jednička Simona Halepová z Rumunska.

Halepová dostala v hlasování přednost mimo jiné před Petrou Kvitovou, jež mohla ocenění získat podruhé v kariéře. V nominaci dále byly všechny letošní vítězky grandslamů Caroline Wozniacká z Dánska, Němka Angelique Kerberová a Japonka Naomi Ósakaová.

Naposledy se v některé z kategorií prosadila česká tenistka v roce 2011. Kvitová se tehdy stala Hráčkou roku a dostala i cenu za největší pokrok. Květa Peschkeová pak tvořila se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nejlepší pár.

Dvaadvacetileté Krejčíková se Siniakovou o pozici nejlepšího deblového páru roku soutěžily s dalšími grandslamovými šampionkami. V nominaci byly Američanka Coco Vandewegheová s Australankou Ashleigh Bartyovou i Francouzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Tímeou Babosovou. Třemi společnými tituly se nominoval belgicko-nizozemský pár Elise Mertensová, Demi Schuursová.

Sedmadvacetiletá Halepová má za sebou nejlepší sezonu v kariéře. Zahájila ji triumfem v Šen-čenu, na který navázala finálovou účastí na Australian Open. Na French Open pak boj o první grandslamovou trofej dotáhla k úspěšnému konci. Celkem letos získala tři turnajové tituly a sezonu znovu ukončí jako světová jednička. Nic na tom nezmění ani zranění zad, kvůli kterému se musela vzdát i startu na Turnaji mistryň.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová, jež byla loni v nominaci na návrat roku, se letos mohla pochlubit nejlepší bilancí pěti titulů z okruhu WTA: ovládla turnaje v Petrohradu, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu.

V dalších kategoriích letos český tenis zastoupení neměl. Ocenění pro hráčku, která se nejvíce zlepšila, získala Kiki Bertensová z Nizozemska. Nováčkem roku se stala Běloruska Aryna Sabalenková. Ocenění za návrat roku patří po mateřské pauze Američance Sereně Williamsové.

• WTA Awards 2018 •
• Hráčka roku •
Simona Halepová (Rum.)
Deblový pár roku •
Barbora Krejčíková / Kateřina Siniaková (ČR)
Comeback roku •
Serena Williamsová (USA)
• Zlepšení roku •
Kiki Bertensová (Niz.)
• Nováček roku •
Aryna Sabalenková (Běl.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
skott
Oceněné hráčky bez většího překvapení. Snad jen Sabalenka jako nováček roku by zasloužila nomimaci už minulou sezonu, ale to je daň za to, jak brzo je WTA připravuje. Ve stejné pozici jsou zase teď například Dajana Jastremská nebo Nasťa Potapova, které chyběly v letošní nominaci.
Reagovat
Fransoas
Pár Krejčíková - Siniaková si toto ocenění zaslouží.Jsou spolu sehrané.Gratulace.
Reagovat
tommr
to ocenění je pěkný, ale ještě lepší by bylo kdyby se jim ho podařilo potvrdit výhrou na TM ...
Reagovat
petrulinka
No budiž, ovšem co mě dostalo, tak comeback roku Serena. Jestli mají na mysli ty její výstupy, tak to pak ok. S ostatním by se dalo souhlasit.
Reagovat
Fransoas
Bohužel Sirena je pro WTA ikonou.Nikdo se jí " nevyrovná ". Možná by to mohlo být podplacené.Jinak se to dá těžko vysvětlit.
Reagovat
milik254
Hodnotí výsledky, ne chování. 2 finále GS po porodu a v jejím věku jsou bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzial zasluzene
Reagovat
bIbec
tak sem to potipoval přesně tak jak to dopadlo. Asi to těžko mohlo dopadnout jinak, i vzhledem k tomu, že je anketa rozhodlá už před tím WTA finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist