Xin-Yun Han a Bartyová se v Kuala Lumpuru dočkaly premiérového semifinále

3. 3. 2017, 11:45
Aktuality 23
WTA KUALA LUMPUR - Až 139. hráčka světového žebříčku Xin-Yun Han si zahraje své premiérové semifinále na turnaji kategorie WTA International nebo vyšší. V Kuala Lumpuru udolala po více než dvou hodinách 6-7 6-2 6-4 svou krajanku a nasazenou šestku Qiang Wang. V semifinále vyzve Ashleigh Bartyovou, která je v semifinále turnaje WTA rovněž poprvé v kariéře.
Xin-Yun Han

Xin-Yun Han se na podniku WTA International v malajském Kuala Lumpuru dočkala životního úspěchu. Čínské tenistce, které patří v žebříčku až 139. pozice, se letos vůbec nedařilo. Sérii špatných výsledků prolomila až v hlavním městě Malajsie, kde si postupně poradila s Aleksandrou Kruničovou i Annou Kalinskou a v dnešním kvalitním čínském derby popáté porazila svou krajanku Qiang Wang.

Favoritkou byla rozhodně druhá jmenovaná Číňanka. Qiang Wang totiž v posledních dvou týdnech na kurtech excelovala. V Dubaji si zahrála premiérové čtvrtfinále na turnaji WTA kategorie Premier nebo vyšší a v Kuala Lumpuru ztratila v prvních dvou zápasech pouhých šest her.

V prvním setu zvládla Qiang Wang dvakrát smazat manko brejku a nakonec úvodní sadu urvala v tie-breaku, nicméně poté přišel útlum. Ve druhém dějství ztratila prvních pět gamů a obrovský náskok soupeřky dohnat nedokázala.

Ve třetím setu předvedly obě Číňanky fantastický tenis. Agresivita z obou stran nabídla přehlídku famózních vítězných úderů. V koncovce byla šťastnější Xin-Yun Han. Rozhodující sadě by určitě slušela další zkrácená hra, ale Qiang Wang vedení 40-0 na servisu za stavu 4-5 neudržela, když ztratila následujících pět fiftýnů a tím i zápas.

Do svého premiérového semifinále na podniku WTA se podívá i Ashleigh Bartyová, jež bude právě semifinálovou soupeřkou Xin-Yun Han. Jedna z hráček si tak na okruhu WTA poprvé zahraje o titul.

Australanka musela v Kuala Lumpuru dokonce projít dvoukolovou kvalifikací a ve čtyřech duelech z pěti uštědřila soupeřce kanára. První schytala v závěrečném kole kvalifikace Urszula Radwaňská, dalším dorazila v prvním kole Irinu Falconiovou, jednoho měla v kapse i pro Miyu Katovou a toho nejčerstvějšího nadělila ve čtvrtfinále čínské tenistce Kai-Lin Zhang.

Bartyová přišla poprvé v utkání o servis až v jedenácté hře druhé sady. Ztracené podání si nicméně ihned vzala zpět, jasně ovládla tie-break a rozhodující set tak nepřipustila. Dvacetiletá rodačka z australského Ipswiche potvrdila skvělou formu, jež ji v letos na turnajích provází, což dokazuje i její letošní bilance 10-2.

Magda Linetteová si zahraje po téměř roce a půl semifinále turnaje WTA. V Kuala Lumpuru vyřadila v třísetové bitvě pátou nasazenou Ying-Ying Duan. O své druhé kariérní finále svede souboj s Nao Hibinovou.

S Japonkou, jež si poradila ve dvou sadách s Lesley Kerkhoveovou, se utkala loni v kvalifikaci v Tokiu, kde zvítězila hladce ve dvou setech.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (3. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Xin-Yun Han (Čína) - Qiang Wang (6-Čína) 6-7(4) 6-2 6-4
Bartyová (Austr.) - Kai-Lin Zhang (Čína) 6-0 7-6(2)
Linetteová (Pol.) - Ying-Ying Duan (5-Čína) 7-6(3) 4-6 6-1
Hibinová (Jap.) - Kerkhoveová (Niz.) 7-6(4) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
EllNino
Magda supr :) ...
Reagovat
skott
Magdě dost pomohla ta pauza před rozhodujícím setem, nechala tam Duan dlouho vytuhnout a čekat, sama se přitom v klidu převlékla a dala si na čas.
Hodně těžký zápas proti tak dobře podávající soupeřce. Paradoxně přitom na esa vyhrála Magda drtivě 13/5.
Reagovat
VlS
Mě připadá Duan hodně nepohyblivá a pokud jí dokáže soupeřka vrátit servis a jeden dva míče, tak je vymalováno. Ale vrátit ty pecky není teda jen tak.
Reagovat
skott
Vhodnější slovo je spíš neohrabaná. Na základní čáře se dokáže pohybovat vcelku rychle na svou výšku a velikost;)
Reagovat
EllNino
u ní je hroznej problém pohyb dopředu a dozadu, ona je věčně nalepená na lajně nebo kousek před :)
Reagovat
skott
to máš pravdu, včera k síti šla jen několikrát, ale když tak jí Magda řádně vyškolila.
Reagovat
skott
Magda set doslova vydřela v tie-breaku, strašně těžko se s Duan hraje, jak ta začne tlačit, není skoro žádný rytmus ve výměnách. Do tie-breaku ani jedna zatím nenabídla brejkbol.
Reagovat
EllNino
jj ta hraje hrozně tvrdě Duan ...
Reagovat
skott
teď Magda naštěstí podává jako první, v 1.setu jsem se pořád třásl, kdy to dotahování nezvládne.
Reagovat
EllNino
jj důležité ... zatm stále bez brejkbolu :)
Reagovat
EllNino
ajajaj ...
Reagovat
skott
strašný, šance jsou ale Duan je pořád nebrejknutelná zpátky.
Reagovat
EllNino
je dost silná na tom servisu
Reagovat
Fandina
Teď Linettka hezky podala na 4:1 ve třetím a vypadá to dobře. Tak snad to dopodává.
Reagovat
Fandina
6:1 a poslední game 40:15 měla třikrát super podání a druhou ranou winer. Gratulka.
Reagovat
skott
Ash to dneska sfoukla rychle, dokonce stihla s Casey před dešťovou pauzou prolétnout i do finále čtyřhry. Bohužel zbývající semfinalistky budou zítra ve velké nevýhodě, program se hodně natahuje.
Reagovat
skott
tak Magda konečně na kurtu, poslední čtvrtfinále s Hibino a Kerkhove přesunuto na druhý kurt a čtyřhra zrušená. To je rozumné řešení.
Reagovat
EllNino
hezky, 2 prasátka jí zajistily vedení 4:2 v TB, hlavně to první hodně pomohlo, jinak by šel míček úplně do pekel :D
Reagovat
skott
to byl neskutečný luck i Magda už přestala hrát:))
Reagovat
EllNino
nakonec jí to dost možná vyhrálo 1. set :)
Reagovat
dunphy
Hm, tak to ta "životní forma" Wang trvala opravdu dlouho. :D
Reagovat
dadaft
nikde není řečeno, že skončila -- jak se píše v článku, s Han to byla řežba kterou rozhodlo pár míčků,,,,,,,,,,,,,,, někdo holt vyhrát musel.
uvidí se na dalších turnajích.

doufám, že semifinalistky nebudou ze svého zatím životního zápasu moc vyklepané, protože by to mohl být skvělý tenis
Reagovat
EllNino
Han zastrašila Wang těmi Sereninými šaty, které měla na sobě :D ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist