Yannick Noah zůstává na pozici kapitána

2. 12. 2016, 15:06
Aktuality 0
Yannick Noah bude minimálně pro příští rok pokračovat v roli kapitána francouzského daviscupového týmu. Bývalý profesionální tenista dovedl letos své svěřence do semifinále, v němž nestačili na Chorvatsko. Už v únoru čeká Francouze cesta do japonského Tokia, kde se uskuteční první kolo následujícího ročníku.
Yannick Noah

Yannick Noah povede francouzské tenisty v roli kapitána v Davisově poháru i v příštím roce. Šestapadesátiletý Noah, jehož svěřenci vyřadili v letošním čtvrtfinále český tým, se dohodl s domácím svazem na prodloužení smlouvy.

Poslední francouzský vítěz Roland Garros z roku 1983 byl jmenován kapitánem v roce 2015, při předchozím angažmá dovedl Francii k daviscupovým triumfům v letech 1991 a 1996. O rok později zopakoval stejný úspěch s týmem žen ve Fed Cupu.

Francie naposledy získala "salátovou mísu" v roce 2001, od té doby došla třikrát do finále v letech 2002, 2010 a 2014. Letos Noahův výběr ztroskotal v semifinále na Chorvatsku. V příští sezoně čeká Francouze cesta k 1. kolu do Japonska.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist