Z českých tenistů dnes uspěla jen Šafářová

7. 7. 2008, 22:09
Aktuality 1
Tři čeští tenisté dnes zasáhli do bojů na podnicích ATP a WTA. Pouze na antuce v maďarské Budapešti se však radovala hráčka z Česka - Lucie Šafářová porazila domácí Kiru Nagyovou. Barbora Zahlavová-Strýcová a Ivo Minář už tak úspěšní nebyli a s turnaji v Palermu, respektive ve Gstaadu se loučí už v 1. kole.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová postoupila do druhého kola turnaje v Budapešti, kde je pátou nasazenou. Na úvod si poradila s domácí Kirou Nagyovou, které patří až 182. příčka ve světovém žebříčku. Třicetiletou Maďarku Šafářová dnes porazila hladce dvakrát 6:2.

Česká tenistka se ve druhém kole utká s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. Ta byla v roce 2006 čtrnáctá na světě, ale pak se propadla až do páté světové stovky. Letos začala v květnu na turnajích nižší kategorie, kde do startu v Budapešti vyhrála osmnáct z devatenácti zápasů a vylétla na 211. místo pořadí WTA. Šafářová s ní hrála zatím jednou, loni ji porazila v Eastbourne. V Budapešti se na antuce hraje o 175.000 dolarů.

Palermo: Zahlavová-Strýcová vypadla v 1. kole
Dvaadvacetiletá česká tenistka Barbora Zahlavová-Strýcová, která na letošním Wimbledonu postoupila do 3. kola, se s aktuálním turnajem v Palermu loučí už po svém úvodním vystoupení. Na italské antuce podlehla 5-7 6-7 talentované Španělce Carle Suarezové-Navarrové, která si před měsícem zahrála čtvrtfinále French Open.

Stuttgart: Nasazený Acasuso dohrál, Nadal se odhlásil
Do turnaje ve Stuttgartu dnes zasáhl jediný nasazený tenista, sedmička José Acasuso. Favorizovaný Argentinec však v prvním kole neuspěl, když vypadl se Španělem Albertem Montaňésem. Ve Stuttgartu se hraje o 568.000 eur.

Španělský tenista Rafael Nadal se antukového turnaje v Německu, kde měl zastávat post turnajové jedničky, nezúčastní. Loňský vítěz a čerstvý král Wimbledonu má podle svých slov zraněné koleno. "Doktor mi řekl, že potřebuju pár dní přestávku. Ještě podstoupím nějaká vyšetření, aby byla známa přesná diagnóza. Na kurt nastoupím, až budu stoprocentně v pořádku," prohlásil dvaadvacetiletý hrdina nedělního finále. Na dvorcích ve Stuttgartu bude chybět i překvapivý semifinalista z Wimbledonu Rainer Schüttler, jehož trápí zraněný loket.

Gstaad: Ivo Minář nestačil na Caňase
Český tenista Ivo Minář nestačil v úvodním kole turnaje v Gstaadu na Guillerma Caňase. Se čtyřiapadesátým hráčem světa prohrál v premiérovém vzájemném souboji 6:7 a 3:6. Minář tak opustil již třetí turnaj za sebou hned po prvním kole. Ve Wimbledonu nestačil na Martina Vassala Arguella, o týden předtím v Hertogenboschi na Maria Ančiče.

Bastad: Kvůli dešti se odehrály jen dva zápasy
Dnešní program tenisového turnaje ve švédském Bastadu narušil déšť, takže se stihly odehrát jen dva zápasy. Do druhého kola z nich postoupili domácí Björn Rehnquist a Srb Boris Pašanski, který se utká s turnajovou jedničkou a obhájcem titulu Davidem Ferrerem ze Španělska.

V Bastadu se na antuce hraje o 353.450 eur, jediný český zástupce v mužské dvouhře Tomáš Berdych má jako čtvrtý nasazený v prvním kole volný los.

Newport: Jedničku Fishe čeká Ind Bopanna
Indický tenista Rohan Bopanna se na tenisovém turnaji v americkém Newportu utká s nasazenou jedničkou Mardym Fishem. S domácím favoritem si na travnatých kurtech zahraje díky dnešnímu vítězství nad jiným Američanem Kevinem Kimem, které ho poslalo do druhého kola. Tam byl Fish nasazen přímo.

WTA BUDAPEŠŤ - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (5-ČR) - Nagyová (Maď.) 6:2, 6:2, Pironkovová (3-Bulh.) - Mirčičová (Srb.) 6:3, 6:1, Grönefeldová (Něm.) - Kiralyová (Maď.) 6:0, 6:4, Obzilerová (Izr.) - Olaruová (Rum.) 6:3, 6:2.

WTA PALERMO - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Suarezová-Navarrová (4-Šp.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 7:6 (7:2), Vakulenko (Ukr.) - Santangelová (It.) 6:4, 1:6, 6:4, Erraniová (It.) - Hsieh (Tchaj-wan) 6:1, 6:0.

ATP STUTTGART - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Montaňés (Šp.) - Acasuso (7-Arg.) 6:3, 7:6 (7:5), Del Potro (Arg.) - Koroljov (Rus.) 6:3, 7:5, Hernandez - Ventura (oba Šp.) 6:1, 6:4, Berrer (Něm.) - Prodon (Fr.) 6:3, 6:4, Beck - Brands (oba Něm.) 3:6, 6:3, 6:4, Cuevas (Urug.) - Giraldo (Kol.) 4:6, 6:4, 7:6 (13:11).

ATP GSTAAD - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Caňas (8-Arg.) - I. Minář (ČR) 7:6 (11:9), 6:3, Serra (Fr.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5), Čilič (Chorv.) - Ouanna (Fr.) 6:3, 6:4, Andrejev (7-Rus.) - Daniel (Braz.) 6:4, 7:5, Vliegen (Belg.) - Vassallo Argueello (Arg.) 6:3, 6:4, García-Lopez (Šp.) - Lammer (Švýc.) 5:7, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Oswald, Scherrer (Rak./Švýc.) - Škoch, Žovko (3-ČR/Chorv.) 7:6 (7:2), 4:6, 10:8, Bohli, Wawrinka (Švýc.) - Cipolla, Vaněk (It./ČR) 7:5, 6:3.

ATP BASTAD - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Rehnquist (Švéd.) - Przysiezny (Pol.) 7:5, 6:2, Pašanski (Srb.) - Massu (Chile) 6:2, 6:3.

ATP NEWPORT - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Ledovskich (Rus.) - Pless (Dán.) 4:6, 7:5, 6:4, Spadea (USA) - Stadler (Něm.) 6:2, 3:6, 6:4, Bopanna (Indie) - Kim (USA) 6:3, 6:4, Evans (USA) - Capdeville (Chile) 6:4, 3:6, 6:1, Young (USA) - W. S. Jun (Kor.) 6:3, 2:6, 6:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucie by se potřebovala chytit,už to vždy vypadá a pak zase zranění je to smůla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist