Z Dauhá se odhlásily obhájkyně titulu Suárezová, Kuzněcovová i Kontaová

10. 2. 2017, 08:40
Aktuality 2
Turnaj WTA Premier v katarském Dauhá přišel ještě před losem o tři tenistky, které měly patřit mezi nasazené. Kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem se odhlásila loňská šampionka Carla Suárezová, zranění břišních svalů do hry nepustí Rusku Světlanu Kuzněcovovou a přednost odpočinku dává Britka Johanna Kontaová.
Carla Suárez

Bývalá světová šestka Carla Suárezová-Navarrová loni v Dauhá získala svůj teprve druhý a vůbec nejcennější titul na okruhu WTA. Obhajovat ho ale nebude. 

Osmadvacetiletá Španělka a aktuálně čtrnáctá hráčka světa delší dobu laboruje se zraněním ramena, kvůli němuž letos odehrála jen dva zápasy na Australian Open, a z Qatar Total Open se musela odhlásit.

"Bolest, kterou jsem pociťovala v přípravě na sezonu, se během Australian Open zhoršila. Nemůžu pořádně podávat a potřebuju pár týdnů na vyléčení," uvedla už v lednu rodačka z Las Palmas, která tento týden chybí Španělsku v prvním kole Fed Cupu v Ostravě. Fyzickou kondici si udržuje v Barceloně.

Zdravotní potíže do turnaje nepustí ani světovou osmičku Světlanu Kuzněcovovou. Jednatřicetiletá Ruska má lehčí zranění břišních svalů.

"Jsem smutná, že nejsem schopná v Dauhá hrát. Ale nedávno jsem si natáhla břišní sval a doktoři mi doporučili odpočinek, abych se na kurty mohla co nejdříve vrátit," oznámila finalistka z let 2004 a 2007 Kuzněcovová.

Mezi nasazenými měla být také světová desítka Johanna Kontaová, ale i ona se už na začátku února odhlásila. Pětadvacetiletá Britka ale nebojuje se zraněním, jen si potřebuje odpočinout. 

Kontaová totiž v lednu odehrála 14 zápasů s bilancí 12-2, když obě porážky utrpěla s pozdějšími šampionkami; v Shenzhenu vypadla v semifinále se Siniakovou, v Sydney získala svůj druhý titul a na Australian Open prohrála čtvrtfinále se Serenou Williamsovou. V těchto dnech navíc úspěšně reprezentuje Velkou Británii ve Fed Cupu v Estonsku, kde už získala pro svůj tým dva body.


Přihlášeny jsou Kerberová, Plíšková či Strýcová
Příští týden se v Dauhá představí minimálně dvě Češky. Po fedcupovém víkendu v Ostravě do Kataru dorazí Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, štěstí v kvalifikaci zkusí Kristýna Plíšková.

Společně s Češkami by z Ostravy měla letět i Španělka Garbiñe Muguruzaová. Nejvýše nasazenými v Dauhá budou světová dvojka Němka Angelique Kerberová, Polka Agnieszka Radwaňská a Slovenka Dominika Cibulková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
To jsou přesně ty levný a drahý body. Los, co má Týna, by plně odpovídal Internationalu. Tam by ovšem za postup do ČF brala 60 b. Tady za úspěšnou kvaldu blbých 25...
Reagovat
tommr
má v kvalifikaci mimořádně těžkej los. Její postup z kvaldy by mě proto hodně překvapil ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist