Za pár dnů výsledek ocením, ale ne teď, řekla zklamaná a unavená Kvitová

6. 9. 2017, 12:05
Aktuality 16
Seděla na chodbě na zemi před šatnou s manažerkou a dlouze si povídaly. Pak přišla Petra Kvitová mezi novináře, usmála se a zdálo se, že se po těsné prohře ve čtvrtfinále US Open cítí lépe. Od všech slyšela, jak s Američankou Venus Williamsovou hrála skvělý duel.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Za pár dnů si asi řeknu: Dobrá práce! Ale ne teď. Jsem zklamaná. Unavená. Poražený je vždycky víc zdrchanější než vítěz. Omlouvám se," řekla Kvitová. S Venus Williamsovou se na vyprodaném kurtu Arthura Ashe přetahovaly dvě a půl hodiny a nakonec rozhodl až tie-break, který Češka prohrála poměrem 2-7.

"Tenis byl kvalitní. Ale to teď ještě neocením," řekla Kvitová, která se s Venus Williamsovou utkala pošesté a pošesté rozhodl až třetí set. "Dokážeme ze sebe vzájemně dostat to nejlepší. Zápas to byl super, o to víc to mrzí," uvedla.

Výhra vlastně nebyla tak daleko. "Právě že byla, bohužel," opáčila sedmadvacetiletá Kvitová. "O tom tenis je, o pár míčcích, které vyšly spíš jí. Doufám, že mě to nakopne. Jsem ráda, že to tam pořád je, údery a všechno, a můžu hrát proti dobrým soupeřkám. To si myslím, že je to nejlepší zjištění, co jsem tady mohla dostat."

Stále si opakuje, že je především ráda, že vůbec hraje tenis. I když se po vážném zraněn prstů levé ruky nevracela, aby jenom hrála. Pořád má v sobě touhu získávat grandslamové vavříny a v New Yorku naznačila, že to nemusí být utopie.

"I když tohle bylo čtvrtfinále, tak vyhrát grandslam je pořád strašně daleko," řekla, ale odmítla, že by o sobě pochybovala. "To ne. Jsem spíš nohama na zemi, nelétám v oblacích. Vím, že je přede mnou hodně tvrdé práce, kterou musím odvést, abych se vrátila, jak chci. Vím, že to tam je, ale nechci se extra přeceňovat."

Po návratu přitom hned na druhém turnaji triumfovala na trávě v Birminghamu. Všechno vypadalo ideálně. "Byla jsem šťastná, jenže nejspíš to bylo moc brzy. A pak jsem od sebe čekala hodně a zbytečně si naložila," řekla, proč poté neprožívala ideální období. "Až teď v New Yorku jsem zase hrála solidně," řekla.

Proti Venus WIlliamsové se potýkala s nevyrovnaným servisem. A úderově se musí vyhrát. "Z těžkých pozic, tam to pořád hapruje. Za celou americkou šňůru ale bylo US Open nejlepší. Snad mi to pomůže po mentální stránce," doufala.

V New Yorku porazila možnou budoucí světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska a svedla vyrovnanou bitvu s Venus Williamsovou. Dobrou formu by ráda prodala v závěru sezony na čtyřech turnajích v Asii. "Tam se mi většinou daří, takže se tam i docela těším. Doufám, že to bude alespoň hezký tenis," řekla.

Už si zjišťovala i možnost, jestli by neměla šanci se kvalifikovat na Elite Trophy, malé Masters, do čínského Ču-chaj, kde loni vyhrála. "Půl roku jsem nehrála, takže si nedělám naděje. Nějak bude. Kdyžtak prostě skončím dřív sezonu, jelikož po dlouhé době nejsme ve finále Fed Cupu. Anebo ne. To se uvidí," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
horska.kraslice
Petra nemusí smutnit, ukázala, že je stále silnou hráčkou. Cestu do QF neměla jednoduchou. Začala proti Jankovič, která, i když za zenitem, Petru umí zaskočit. Pak Cornet, nevyzpytatelná, umí být nebezpečná. Následovala Garcia, hráčka širší špičky. Pak velké osmifinále s Muguruzou, vítězkou letošního Wimbledonu a v době zápasu jednou z aspirantek na No 1. A zápas v QF s Venus, další grandiózní duel, Vee má letos velkou fazónu. A zápas byl velmi vyrovnaný.
Bylo by hezké, kdyby Petra pokračovala v nastoupením trendu. Desítka je na dosah. TM by byl pěkný bonus, ještě snad není taky úplně ztracen.
Reagovat
tommr
TM je utopie, ale na ET by se Petra probojovat mohla a kdyby se jí podařilo zopakovat lonskou výhru tak by to byla fantazie ... :)
Reagovat
bIbec
jj, myslím že ET by byl TEN pěkný bonus. Ale chce to něco uhrát. A když ne, tak ne. Svět se nezboří.
Reagovat
Fandina
V Asii přijdou obhajoby a už je lepší koukat na race a tam je Petra 35. Doufám, že se ještě posune, ale desítka či osma by byl velký úspěch. Nesmíme zapomenout, že letos hraje málo turnajů.
Reagovat
FulnekUltras
hlavní je momemtální dobrá cesta - nějaká víceméně virtuální čísla neříkají skoro nic
Reagovat
Fandina
Já nemluvím o žádných virtuálních čísel. Píšu o žebříčku, který odráží výsledky dané tenistky. Body za výhry na turnajích. To není žádná virtualita, ale realita.
Reagovat
VlS
jsem viděl až ze záznamu. Petra rozhodně nemá důvod k velkému smutku, hrála parádně a štěstí se přiklonilo na druhou stranu, bylo to o kousíček. Hezký vystoupení na USO.
Reagovat
Fandina
Tak to bezpochyby, ale znáš to. Když prohraješ a víš, že tam byly chyby, tak tě to tak nebolí, jako když to bylo o prsa. Na druhou stranu, s Venus hrála vždycky vyrovnané zápasy, tak to jednou vyšlo zase Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
EllNino
Každopádně Petra předvedla, že na světový tenis ještě pořád má a může se prát o GS s těmi nejlepšími, pokud se jí to sejde ... zápas o maličkostech, Venus to ale přeju, přál bych jí i titul, pokud vypadne Karolína :) ...
Reagovat
bIbec
já to přeju Káje a pak Kaie.
Reagovat
bIbec
prostě jak nebude semíčko Kája a Kaia, tak budu obrovzky zklamaný.
Reagovat
lars
a jak velkou sanci davas Kaie na titul z USO?
Reagovat
turista
Petra měla kousek té smůly. Bylo to jen o pár míčích, které stále výborná Venuše částečně uhaluzila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist