Záhlavová dlouhé čekání na 2. kolo neukončila, prohrála s hráčkou páté světové stovky

8. 7. 2013, 21:57
Aktuality 13
Ani proti 433. hráčce světa Agnes Buktaové nedokázala česká tenistka Sandra Záhlavová vyhrát zápas na okruhu WTA po dvou letech. V Budapešti sice podávala na vítězství, postoupit se jí ale nepodařilo.
Profily hráčů
Sandra Záhlavová

Sandra Záhlavová vyhrála zápas na okruhu WTA naposledy v červenci 2011 v rakouském Bad Gasteinu. Od té doby se pohybovala většinou na podnicích ITF, v kvalifikacích turnajů WTA se jí dlouho nedařilo prosadit, než uspěla na letošním French Open. V prvním kole ale uhrála jen tři hry proti Annice Beckové. 

Šanci ukončit dvouleté čekání na výhru měla dnes v maďarské Budapešti, neboť se utkala s domácí devatenáctiletou Agnes Buktaovou, která se
pohybuje až v páté stovce světového žebříčku a poprvé do hlavní soutěže podniku WTA se dostala jen díky divoké kartě od pořadatelů. 

Záhlavová, které v pořadí WTA patří 175. příčka, ale roli favoritky nepotvrdila. Po hladce ztracené úvodní sadě si sice vynutila třetí set, v něm ale obrat nedokonala. V rozhodující sadě sedmadvacetiletá plzeňská rodačka prohrávala 2-4, ale pak stav otočila a za stavu 6-5 podávala na vítězství. Game však nezvládla a následující tiebreak prohrála 4-7.

Buktaová se o postup do čtvrtfinále utká s třetí nasazenou Simonou Halepovou, která z posledních tří turnajů prohrála pouze ve Wimbledonu s Na Li. V maďarské metropoli rumunská tenistka odstartovala hladkou výhrou 6-3 6-0 nad Kazaškou Sesil Karatančevovou.

Pouhé tři gamy ve svém úvodním vystoupení ztratila také turnajová čtyřka Annika Becková, jež si snadno poradila se Slovinkou Majerovičovou. Ve druhém kole na talentovanou Němku čeká Lucie Hradecká, jež měla v úvodním kole jako jediná z celého startovního pole volný los. 

Na podniku WTA International s dotací 235.000 dolarů je nasazenou jedničkou Lucie Šafářová, kterou v prvním zápase vyzve Ruska Solovjevová. Čtvrtá česká zástupkyně Andrea Hlaváčková bude čelit nasazené dvojce Alizé Cornetové, jež v Budapešti před pěti lety triumfovala.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 230.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Buktaová (Maď.) - Záhlavová (ČR) 6-1 4-6 7-6(4)
Halepová (3-Rum.) - Karatančevová (Kaz.) 6-3 6-0 
Becková (4-Něm.) - Majeričová (Slovin.) 6-1 6-2
Larssonová (5-Švéd.) - Arruabarrenová (Šp.) 6-2 7-5
Torrová-Florová (7-Šp.) - Bratčikovová (Rus.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Andy versus Alize Cornet právě na Sport1. Andrejko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
naše holčiny
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969131_544902552241233_735589048_n.jpg
Reagovat
Frick
Jak jsou tam ty vztahy? Jakub Záhlava je bratránek Sandy? A fakt, že Sandra i Bára Z. S. jsou pilsrodačky je jen náhoda (Stejně jako to, že Pilsrodačkou je i Hlaváčková, Ptáčníková, Kurková a Stračena)?
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka Veselý odstoupil ze Scheveningenu pro horečku!!!
Reagovat
tommr
rozumný rozhodnutí. Nemá cenu riskovat přechození nemoci kvůli pár bodům ... :)
Reagovat
slacker
Před US Open chce i nadále startovat na challengerech, podnik ATP plánuje odehrát až ve Winston-Salemu. Se chce asi uchallengerovat ke zraneni.
Reagovat
BooOoo
proc ma Hradecka volny los?
Reagovat
PetaM
Protože její soupeřka odstoupila a nehrála se kvalifikace, tudíž žádná LL neexistuje :)
Reagovat
BooOoo
aha, dekuju =) Necekal jsem ze by mohl byt az tak maly zajem o ucast, ale neco jsem zacal tusit, kdyz jsem videl pavouka ctyrher. Polovicni pocet paru,nez byva zvykem
Reagovat
tommr
pro Lucku ten volnej los není žádná výhra. V prvním kole měla hrát proti poměrně lehký soupeřce nad kterou by skoro určitě vyhrála a získala by tak aspon nějaký body do žebříčku. Od Beckový ted nejspíš dostane výprask a pojede tak domů bez bodů ... :)
Reagovat
Fandina
Lucka tím volným losem vlastně získala, ohodnocení a body rovnou jako v druhém kole, aniž by hrála viz pavouk.
http://www.livesport.cz/pavouk/t6fjaGvk/08rcDqCC/#draw
Reagovat
VlS
Body za druhé kolo bude mít, jen když vyhraje, pokud prohraje, dostane jen 1 bod za účast.
Reagovat
Fandina
Aha, tak nezbývá než držet Lucce palce, Beck je těžká soupeřka. Lucko ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist