Záhlavová-Strýcová: Byl to pohádkový týden

19. 9. 2011, 12:52
Aktuality 0
Skvělý týden korunovaný premiérovým titulem ve dvouhře na okruhu WTA má za sebou tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová. Do Québeku přijela s tím, že by ji uspokojila dvě vyhraná kola, ale porážela jednu soupeřku za druhou a ve finále zdolala i Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

"Pořád nemůžu uvěřit, že jsem to dokázala. Ten týden byl jako pohádka," řekla Záhlavová-Strýcová na stránkách WTA Tour. "Přijela jsem sem unavená, protože jsem hrála v létě hodně a nedařilo se mi. Tohle mi ale dodá sebevědomí."

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová si myslela, že v Québeku díru do světa neudělá. Od červencového semifinále v Bastadu totiž vyhrála jen dva zápasy z devíti a ani jednou dva po sobě. "Proto jsem si tady nemyslela ani na finále. Říkala jsem si, že za jedno dvě vyhraná kola bych tady byla šťastná," uvedla plzeňská rodačka.

Záhlavovou-Strýcovou posílila výhra v druhém kole nad Mirjanou Lučičovou z Chorvatska, s kterou prohrála úvodní set, ale zápas otočila. Pak zdolala krajanku Andreu Hlaváčkovou, Nizozemku Michaelu Krajickovou a ve finále Erakovicovou. Po prohrané první sadě získala od stavu 1-1 v druhé jedenáct her v řadě.

"Po prvním setu jsem viděla, že je Erakovicová unavená, proto jsem se snažila držet míč co nejvíc ve hře," popsala Záhlavová-Strýcová svoji taktiku. Na začátku třetího setu už si věřila, že zápas dotáhne do vítězného konce. "Cítila jsem, že všechno, do čeho bouchnu, spadne do kurtu. Skvěle jsem viděla míč a věřila si," konstatovala.

Manžel na moje zápasy nekoukal
V Kanadě byla sama, manžel a trenér Jakub Herm-Záhlava musel zůstat doma. "Bylo hrozně veselý a maličko smutný, že tady není," řekla na serveru iDnes. "Manžel nekoukal na žádný zápas, ani na jeden, a neporušil to ani ve finále. Ale výsledek věděl," prohlásila tenistka, která dostávala jednu gratulaci za druhou.

V žebříčku se Záhlavová-Strýcová díky titulu posunula o šestadvacet míst výš na 49. pozici světa, deset míst za své maximum. "Posunem v žebříčku jsem se během turnaje nezabývala. Schválně se nekoukám, abych se nerozptylovala," poznamenala.

Poprvé hrála finále dvouhry loni v Praze na Štvanici, kde prohrála s Maďarkou Ágnes Szávayovou. Po turnaji se víc než její úspěch probíralo její chování a vulgarity na dvorci. "To bylo úplně šílené, asi jsem neměla mluvit. A teď jsem moc ráda, že už mě budou lidi vnímat normálním způsobem," podotkla Záhlavová-Strýcová.

Z amerického kontinentu se přesune do Asie, kde bude hrát turnaje v Tokiu a Pekingu, pak má v plánu evropské halové podniky v Linci a Lucemburku. Z loňské sezony neobhajuje skoro žádné body, takže si může žebříčkově ještě polepšit. A doufala, že se díky svým výkonům dostane do nominace na listopadové finále Fed Cupu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist