Zahlavová-Strýcová postoupila, čeká ji Wozniacká

13. 4. 2010, 19:08
Aktuality 0
Česká tenistka Barbora Zahlavová-Strýcová se po měsíci dočkala vítězství. V americkém Charlestonu porazila domácí Carly Gullicksonovou a prošla do druhého kola. V něm ji čeká nejtěžší překážka - turnajová jednička Caroline Wozniacká.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barbora Zahlavová-Strýcová čekala na výhru od turnaje v Indian Wells, v němž ji vyřadila Kim Clijstersová. Po třech porážkách v řadě vyzrála na Američanku Carly Gullicksonovou.

Čtyřiadvacetiletá Záhlavová-Strýcová zdolala o 101 míst ve světovém žebříčku horší hráčku za hodinu a osmnáct minut. Turnajový los k ní ale příliš přívětivý nebyl. V boji o třetí kolo se utká s druhou hráčkou světa Caroline Wozniackou.

O jediné překvapení se dnes zatím postarala Australanka Monique Adamczaková. Ta se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser z kvalifikace a v prvním kole vyřadila jedenáctou nasazenou Virginii Razzanovou z Francie.

K úspěšnému vystoupení v Ponte Vedra Beach se ani nepřiblíží Olga Govorcovová. Jednadvacetiletá Běloruska v prvním kole neuhrála ani game a za stavu 0-6 0-2 utkání s Ruskou Věrou Duševinovou vzdala.

Jankovičová ztratila set
Večer do soutěže zasáhly také první aspirantky na titul. Největší starosti měla se svým úvodním vystoupením Jelena Jankovičová, jež musela otáčet vývoj utkání se 127. hráčkou světa Edinou Gallovitsovou z Rumunska.

"Ona neměla co ztratit a mohla hrát uvolněně," omlouvala svou hru Jankovičová. "Myslím, že je dobré odehrát náročný zápas hned v úvodu turnaje, protože získáte sebevědomí do dalších kol," dodala vítězka turnaje z roku 2007. 

Pro srbskou světovou sedmičku to byl první letošní zápas na antuce. 

Razantněji do turnaje vlétla Věra Zvonarevová, jež na místní zelené antuce ztratila jen dva gamy s De Los Riosovou z Paraguaye. 

Z výhry ve dvou setech se mohla radovat také turnajová čtyřka Samantha Stosurová. Australanka v duelu se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou jen jednou ztratila podání a vyhrála 6-3 7-5.

O 17 let starší soupeřku vyřadila osmnáctiletá Američanka Melanie Oudinová, jež smetla zkušenější krajanku Jill Craybasovou 6-3 6-1. 

Čtvrtfinalistka posledního US Open loni v Charlestonu postoupila z kvalifikace i přes turnajovou devítku až do třetího kola a v žebříčku se posunula na 151. místo. Nyní je už v první světové čtyřicítce. 

"Miluju Charleston, loni jsem tu udělala dobrý výsledek jako kvalifikantka. Byl to jeden z mých prvních velkých kroků na cestě vzhůru," řekla Oudinová.

Výsledky - Charleston (antuka, dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zahlavová-Strýcová (ČR)
- Gullicksonová (USA) 6-2 6-3
Vesninová (10-Rus.) - Watsonová (Brit.) 7-6(4) 6-3
Adamczaková (Austr.) - Razzanová (11-Fr.) 4-6 6-0 6-2
Duševinová (14-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6-0 2-0 skreč G.
Peng (Čína) - Perryová (USA) 6-3 2-6 6-1
Oudinová (13-USA) - Craybasová (USA) 6-3 6-1
Krajiceková (Niz.) - Czinková (15-Maď.) 7-6(9) 6-3
Schnyderová (16-Švýc.) - Scheepersová (JAR) 3-6 6-2 6-4
Kingová (USA) - Rodionovová (Austr.) 7-5 6-0
Matteková-Sandsová (USA) - Görgesová (Něm.) 6-7(1) 6-4 7-5 

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Gallovitsová (Rum.) 2-6 6-4 6-3
Stosurová (4-Austr.) - Rybáriková (SR) 6-3 7-5
Zvonarevová (7-Rus.) - De Los Riosová (Par.) 6-2 6-0
Wozniaková (12-Kan.) - Castaňová (Kol.) 6-2 4-6 6-4

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist