Zakopalová v Barceloně nezaváhala, Strýcová v 1. kole po roce opět neuspěla

10. 4. 2012, 14:20
Aktuality 122
WTA BARCELONA - Na antuce v Barceloně se přes 1. kolo dostaly dvě ze tří českých tenistek.. Po Cetkovské dnes postoupila také Klára Zakopalová, jež si poradila s francouzskou kvalifikantkou Laurou Thorpeovou, naopak Barbora Záhlavová-Strýcová stejně jako před rokem nestačila na domácí Pous Tiovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová ve svém prvním letošním utkání na antuce porazila v úvodním kole turnaje v Barceloně 6-3 6-4 Francouzku Lauru Thorpeovou. Třicetiletá Češka zdolala 232. hráčku světa, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, za sedmdesát minut.

V druhém kole se Zakopalová utká s třetí nasazenou Dominikou Cibulkovou, která si poradila s další Francouzkou - Irynu Brémnodovou smetla 6-0 6-3.

Pražská rodačka Zakopalová jediné dosavadní vzájemné utkání se slovenskou soupeřkou loni v Moskvě prohrála. 

Ze tří českých tenistek nakonec neprošla prvním kolemjen Barbora Záhlavová-Strýcová. Stejně jako před rokem ve stejné fázi turnaje nestačila na domácí Lauru Pous Tiovou, které dnes podlehla hladce 1-6 2-6. 

Španělka, která letos laborovala se zraněním, se tak ve svém čtvrtém utkání sezony dočkala zisku vůbec prvního setu a zároveň i vítězství. O první čtvrtfinále od loňského července si obhájkyně barcelonského semifinále zahraje buď s nejvýše nasazenou Francescou Schiavoneovou, nebo Běloruskou Govorcovovou.

Už v pondělí  postoupila do druhého kola Petra Cetkovská, která zdolala Izraelku Peerovou a o první letošní čtvrtfinále si zahraje s domácí Carlou Suarezovou Navarovou. Španělku, jež dnes smetla hladce 6-3 6-1 italskou kvalifikantku Annalisu Bonaovou, ve všech třech vzájemných soubojích porazila, v hlavní soutěži turnaje WTA se ale střetnou poprvé.

Vstup do turnaje zvládla druhá nasazená Julia Görgesová. Německá tenistka dnes na katalánské antuce smetla 6-4 6-0 francouzskou kvalifikantku Aravane Rezaiovou a postoupila do 2. kola. V něm ji čeká domácí objev posledních týdnů Garbine Muguruzuaová Blancová.

Naopak své trápení v letošní sezoně neukončí ani na prvním letošním turnaji na antuce Francesca Schiavoneová. Bývalá vítězka French Open a nejkvýše nasazená hráčka turnaje v Barceloně prohrála 4-6 3-6 s Běloruskou Olgou Govorcovovou a vůbec se jí tak nepovedla generálka na Fed Cup, ve kterém bude příští víkend hrát v Ostravě proti českým tenistkám o postup do finále.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA -
(Španělsko, antuka, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (10. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Thorpeová (Fr.) 6-3 6-4
Pousová (Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-2 
Görgesová (2-Něm.) - Rezaiová (Fr.) 6-4 6-0
Cibulková (3-SR) - Brémondová (Fr.) 6-0 6-3
Pennettaová (5-It.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-0 6-4
Bejgelzimerová (Ukr.) - Cadantuová (Rum.) 6-3 7-6(4) 
Suárezová (Šp.) - Bonaová (It.) 6-3 6-1
Govorcovová (Běl.) - Schiavoneová (1-It.) 6-4 6-3
Görgesová (2-Něm.) - Rezaiová (Fr.) 6-4 6-0
Cabezaová (Šp.) - Bratčikovová (Rus.) 6-2 7-5
Domínguezová - Solerová (obě Šp.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

122
Přidat komentář
tommr
o Petře se toho v poslední době moc nepíše tak sem házím odkaz na jeden stručnej článek:

http://www.tennis.com/articles/templates/news.aspx?articleid=17193&zoneid=25

doufám, že to zranění břišního svalu není nic vážnýho. Ta holka má na zranění a nemoci opravdu strašnou smůlu ...
Reagovat
VlS
S nemocemi určitě smůlu má, o tom není pochyb. O čem mám určité pochyby je tréninkový kemp v plné sezóně, to mě přijde hodně divné. Jestli si tam udělala něco s břišními svaly, tak je to Ivankova chyba, je to trénovaný sportovec, který si něco se svaly neudělá při rozcvičce.
Reagovat
tommr
něco s nima určitě má - bylo to vidět i na fotkách, který tu už byly zveřejněný - měla na břichu nějaký flastry. Otázka je jen jak vážný to je ...
A souhlasím s tím, že pokud se jí to stalo při tréninku tak je to chyba kondičního trenéra ...
Reagovat
Fandina
Tak nezbývá nic jiného, než popřát aby to nebylo nic vážného. Hlavně zdraví.
Reagovat
freeteepek
Já bych to nerozmazával. Petra to s těmi kempy dělá stejně každý rok. Nevím, jak to dělají ostatní tenistky. Radwaňská má zaflastrovaný rameno skoro pořád a i když se odhlásí z turnaje pro zranění, hned ten následující o pár dní později vyhraje. A co když je Vika zrovna teď taky na nějakém kempu?
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: myslim, ze uz struktura sezony samotne je drsna a tak si priority logicky kazdy sije individualne na telo.... V idealnim pripade. Petra si moc vybirat nemohla, kdyz dva mesice zdravotne laboruje. S nemoci odchazi prvni fyzicka, tenis se nezapomene. :-)
Jinak ke "zraneni" brisniho svalu - nezname okolnosti, rozsah... Proste prejme ji zdravi a doufejme v uspechy.. :-)
Reagovat
VlS
Alize CORNET (FRA) vers Patricia MAYR (AUT) ; Alize

Jelena JANKOVIC (SRB) vs Laura ROBSON (GBR); Laura (i když by neměla)

Kaia KANEPI (EST) vs Timea BABOS (HUN); Kaia, ale nevsadil bych na to

Alberta BRIANTI (ITA) vs Mona BARTHEL (GER); Mona

Bojana JOVANOVSKI (SRB) vs Stefanie VOEGELE (SUI); Bojana

Petra MARTIC (CRO) vs Johanna KONTA (AUS) ; Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Tu v oblibe moc nemam.
Takze si tipnu jen jedno utkani

Mona vs. Alberta > MONA:) rovnou si ji tipuji na vitezku turnaje. I kdyz je v tom vic prani, nez rozumu:)
Reagovat
tommr
taky bych to Barthelový moc přál. Bylo by to i symbolický, protože pokud se nepletu tak právě loni v Kodani se poprvé výrazně prosadila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja si ji tam urcite poprve vice vsiml. A je fakt, ze to byl takovy jeji prvni vetsi uspech:)Sla od prvniho kola kvaldy az do semi (6 viteznych zapasu!!!), kde ji zastavila Karolina. No a tenhle turnaj je ji sity na miru, takze urcite uspech jak hrom:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kodan preju jednoznacne ji. :-) Ale taky bych na ni nevsadila...
Reagovat
VlS
Já jsem včera Monu viděl chvilku hrát, už ani nevím s kým, a nebylo to zase něco "whau", ale možná je to jen blbej dojem, zrovna tak Andělka mi připadala mimo sebe a měla trochu kliku, že ji nevyřadila Foretz Gacon , o Caro s Ulkou zde už byla řeč. Trochu zvláštní turnaj.
Reagovat
VlS
1. Sorana Cirstea vs. Polona Hercog - Polona si bude chtít spravit chuť, tak Polona
2. Petra Cetkovska vs. Carla Suárez Navarro, Petro, fandím ti, ale Karlička si to vezme
3. Sara Errani vs. Estrella Cabeza Candela Sara Erani Hvězdu Svíčku Hlavovou zhasne.
4. Simona Halep vs. Roberta Vinci
No, tak tohle nevím, ale spíš Roberta.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorana vs. Polona >>> Take zkusim verit vice Polone, tim vyrovna sve vzajemne zapasy se Soranou.

Petruska C. vs. Karlicka >>> V zadnem pripade Karlicka:) Neee. Petra ji sejme uz po pate a vylepsi si svoje vzajemne zapasy s Karlickou na 5:1:) Verim Petrusce.

Sara vs. Hvezda Svicka Hlavicka:) > Tady take vic verim sare, tipuji, ze Sara ji i po treti udela...zlepsi H2H na 3:0.

Simona vs. Roberta > Vic asi verim klasice a zkusenosti, takze Roberta:)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě zajímavý zápas. První set za stavu 2:5 nevypadal moc dobře, ale Caro utekla ze setbolů a Ula trochu znervózněla. Následně se Caro hodně zlepšila na podání. Setbol při podání Uly za stavu 6:5 ještě nevyšel, ale tie-break se povedl a rozhodla ho hlavně dvě esa za sebou od Caroline. :) Druhý set začal třemi brejky (dva pro Caro). Asi nejdůležitější bylo, že Caro za stavu 2:1 potvrdila brejk. Pak sice přišla čistá hra od Urszuly, ale následně Caro opět udržela servis. Potom brejkla Ulu čistou hrou a v dalším gemu doservírovala zápas... Na 1. kolo to byla dost dobrá prověrka. Mám radost, že Caro vyhrála, protože měla proti sobě nepříjemnou soupeřku. Do poloviny druhého setu byla Ula pořád ve hře a musím uznat, že je dost šikovná. Až nabere více zkušeností, možná napodobí svou sestru. :)
Reagovat
tommr
na zápas jsem se začal dívat až od stavu 5:2 v prvním setu pro UR. Jak k takovýmu stavu vůbec došlo? To hrála Caro ze začátku tak špatně nebo Urszula tak dobře? Ve zbytku zápasu co jsem viděl měla CW zápas jasně pod kontrolou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bych řekl, že Urszula hrála dobře a do stavu 5:2 lépe zvládala důležité momenty (proměňování i odvrácení brejkbolů). Caro nehrála špatně, ale nedařil se jí tolik první servis a taky třeba hra na síti. Pak se to začalo otáčet...
Reagovat
VlS
Ulka začala od stavu 5:2 hrát na jistotu a upinkat Caro je nesmyslnej plán, takže to projela. Ve druhým setu se už nechytla. Fakt je, že ve druhým už Caro začala hrát o dost agresivněji a dokonce sem tam zabloudila na síť. Rozhodující byl 8 gam, Uršula měla 2 setbaly 40:15 a zazdila je nedostatkem odvahy si pro ten poslední bod dojít sama a začala čekat (naivně), že se Caro popraví sama. Pak se už vezla.
Reagovat
smazaný uživatel
"Fakt je, že ve druhým už Caro začala hrát o dost agresivněji a dokonce sem tam zabloudila na síť."

No nevím... V prvním setu měla Caro 16 winnerů, ve druhém šest.
Reagovat
Fandina
Myslím, že Caro začala tlačit od stavu 3:5 v prvním setu a pak taky v TB. Dala pak i esa dobře servis a pěkné winery. Druhý set už byl standardně její. Ula se jí přizpůsobila. Od toho stavu už neútočila, bála se asi. Jinak Ula hraje trochu jinak než Aga. Míň zkušeností, jasné, ale podle mě nehraje tak technicky, spíš přímější rány ... úsměv
Reagovat
VlS
A kolik měla Ulka forced errors v 1. a kolik ve druhým?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Souhlasím. Ona je taky pravda, že první set byl delší... Jinak máš pravdu, že Ula hraje jinak než Aga. Snaží se víc zakončovat výměny.

VIS: Jak to mám vědět? :D Ty winnery jsem si zapamatoval, abych tady třeba zpražil nějakého kritika, že jo. :) Ale jinak máš pravdu a jenom opakuju, že ten první set byl taky o dost delší.
Reagovat
tommr
díky všem za info. Já to zapnul když jsem jedním okem zahlíd "nadějnej stav" a těšil jsem se na velkou senzaci. Jako naschvál ale Urszula přestala hrát aktivně a začla hrát s Caro výměny ve kterejch samozřejmě neměla nárok - jak správně říká ViS upinkat Caro prostě nikdo nedokáže. Škoda nadějně rozehranýho zápasu... :)
Vypadá to, že Caro nebude mít na tomhle turnaji (jako tradičně)žádnou konkurenci - druhá nasazená Kerberová dneska horko těžko porazila průměrnou Francouzku ...
Reagovat
Fandina
No jo, když turnaj Caro vyhraje, tak ji přibude pár bodíků do žebře ... úsměv
Reagovat
tommr
když vyhraje tak jen zůstane na svejch - v Kodani totiž obhajuje lonskej titul ... :)
Reagovat
Fandina
tak to si asi pleteš Kodaň loni v žebři nemá, takže se jí započítá při výhře turnaje plus 80 bodů jinak při postupu až do finále zůstává na svých ... úsměv
Reagovat
tommr
letos je to všechno strašně komplikovaný kvůli OH. Skoro všechny turnaje se totiž hrajou v jinejch termínech. Zvlášt to platí pro Kodan, která se loni hrála dokonce až v červnu. Pokud tudíž Caro tenhle týden obhájí v Kodani titul, bude mít Kodan v žebříčku započtenou dokonce dvakrát a skutečně si na čas polepší - odečte se jí 200 bodů za letošní semi z Dubaje a přičte se jí 280 bodů za letošní Kodan. V červnu o to ale zase příjde, protože to se už Kodan samozřejmě znovu hrát nebude ... :)
Reagovat
Fandina
To jsem ráda, že jsi mě to potvrdil, přibyde jí 80 bodíků ... za výhru v Copenhagenu ...... úsměv
Reagovat
tommr
nejásej předčasně - ještě tu Kodan nevyhrála ... :)
Reagovat
Fandina
Já nejásám jsi na omylu ........ jen se Ti divím, že nemáš ten žebř v hlavě ....... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Francesca prohrála 6:4 a 6:3 nad Govortsovou... Nepatří mezi mé oblíbené hráčky, ale at se kouká dát do kupy, protožo zatim tudle sezonu kromě Brisbane stojí za jedno velký prd... nevim co s ní je, jestli s něčim experimentovala, nebo už je na to "stará" což bych ale řek že je kravina... No jestli neobhájí Řím, Brusel, Paříž tak pude hodně dolů, protože to jsou pomalý její pořádný body, který musí obhajovat...
Reagovat
Heather_Fedex
to je dobre ne? aspon to budou mit ceske holky ve fed cupu o dost snadnejsi... ja nepreju nikomu nic spatneho ale v tomhle je to plus
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr tuhle dobrou situaci (Schiavone a Errani bez formy) pro "náš" tenis určitě brzo s velkou radostí vyhodnotí. Každé její předčasné vypadnutí vlastence tommra potěší. Ještě před dvěma týdny měl strach z toho, že Francesca by mohla naši Petru v žebříčku ohrozit :-)
Reagovat
tommr
Errani je taky bez formy? Včera hlásil vlk něco úplně jinýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to máš pravdu, na FC sem si nevzpoměl.. Tak to je jednoznačně plus :D
Reagovat
Heather_Fedex
tak na konec to wozie urvala...
Reagovat
dadaft
Wozie? to jsem ještě neslyšel. ))
Reagovat
pepin
No a ted si představte, že by ta Caro nastoupila dnes proti Sereně, jako včera chudák Lucka, a v této formě. Dostala by též výprask.
Reagovat
Heather_Fedex
pry ji tak pratele volaji ;)
Reagovat
Heather_Fedex
nejspis.. ale to uz se ovsem nedozvime :)
Reagovat
Heather_Fedex
takze se nakonec vzchopila... byla 2 brejky dole a nskonec je v tiebreaku...
Reagovat
smazaný uživatel
Na stejném satelitu volně vysílá i dost dobrý italský hudební kanál s názvem Virgin Radio TV. Nesrovnatelné s naším trapným Óčkem. Prakticky celý den tam jedou klipy anglo-americké popmusic, zcela výjimečně domácí italské.
Parametry pro naladění: 13 stupňů východně Hot Bird, frekvence 11541 MHz, symbolrate 22000, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
gigin
Děkuji mockrát za informaci !!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě přidám jeden polský rockově zaměřený hudební kanál, který na 13E taky stojí za pozornost (zde je ovšem o něco víc reklam). Pořád bych to poslouchat nemohl, ale občas na střídačku se dá.
Rebel TV, 13 stupňů východně Hot Bird, frekvence 11585 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

Další přiladěné a zcela zbytečné cizí programy doporučuju pro lepší přehlednost ze seznamu TV programů pravidelně odmazávat!
Reagovat
smazaný uživatel
A je na tom italském kanálu nejhezčí moderátorka Lenka Benešová? Není, takže to neberu. :D Já mám Óčko rád, vždycky si tam najdu to svoje... Akorát je asi pravda, že při poslechu té italské stanice bych neměl chuť zarazit si do hlavy šrouby a matice. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi snad zdá! Óčko sotva může uchvátit někoho s dobrým hudebním vkusem, takový blivajs, 1-2 dobré klipové pořady za den to nezachrání.
Když začínali, hráli mnohem víc. Co občas nahlídnu, je tam kromě nic moc hudby pořád víc bulváru a kecání s hosty.

Naopak z toho italského Virgin jsem poslední dobou nadšený. Málo reklam, málo kecání a skvěle namixovaná jak nová hudba, tak i z období 70.-90. let. Vynikající!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já neříkám, že mám Óčko puštěné od rána do večera... Ale jsou tam věci, na které se rád podívám. Rozhovory s hosty mi nevadí a na pořady typu Stylissimo a Bravo TV se nedívám. Další otázka zní, co je podle tebe "dobrý hudební vkus". To je asi pro všechny něco jiného... Je spousta věcí, které mám rád a na Óčku je nehrajou, ale vyberu si tam. Pořád je to podle mě o dost lepší než Retro nebo česká MTV. Co se týče zahraničních hudebních kanálů, tak třeba Vault není špatný. Dřív jsem měl rád NME, ale to bohužel začátkem roku zrušili. Hráli tam spíš nekomerční věci.
Reagovat
a.magerova
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/423893-nadal-s-djokovicem-chteji-do-guinessovky-zahraji-si-na-san-bernabeu-pred-80-tisici-divaky.html#hp-sez
Reagovat
gigin
Ano je to tak !! Jedeme bez "božského" !! :-)))
Reagovat
anajka
A vstup bude volny, aby to zaplnili....
Reagovat
Heather_Fedex
na co prosim te narazis? ;)
Reagovat
gigin
Ale prosím tě ... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
Heather_Fedex
co to caro provadi??
Reagovat
VlS
Casro je brejk dole a už povolala Piotra. Tak uvidíme, jestli jí to pomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Už dva brejky dole... Ted už to jen Uršulo dopodávej :-))
Reagovat
VlS
Ulka začala hrát na jistotu a je v háji. Už ji Caro upinkává a za chvíli vyhraje.
Reagovat
VlS
Ulka začala hrát na jistotu a je v háji. Už ji Caro upinkává a za chvíli vyhraje.
Reagovat
VlS
No, tak to projela. Nedostatek odvahy se trestá.
Reagovat
VlS
Kvalifikační kritéria

56 nejvýše postavených tenistů na žebříčku ATP a tenistek na žebříčku WTA v pondělní klasifikaci 11. června 2012 se automaticky klasifikuje do soutěží dvouher. Limitujícím faktorem je účast maximálně čtyř olympioniků z jednoho státu v singlové soutěži. Pokud budou mezi prvními padesáti šesti hráči žebříčku více než čtyři tenisté konkrétního státu, pak se turnaje zúčastní pouze čtyři nejvýše klasifikovaní. Místa klasifikovaných na pátém a dalších místech v redukovaných národních žebříčcích nahradí tenisté umístění za 56. pozicí žebříčku, kteří budou současně splňovat podmínku hranice čtyř olympioniků na konkrétní stát. Zbylých osm míst do počtu 64 hráčů soutěže ve dvouhře bude uděleno ve formě divokých karet, šest z nich rozdělí Olympijský výbor ITF dalším olympijským účastníkům a poslední dvě budou v gesci Mezinárodního olympijského výboru, který je přidělí tenistům z málo zastoupených států.

V soutěžích čtyřher se automaticky do turnaje kvalifikuje prvních dvacet čtyři párů na deblových žebříčcích ATP a WTA v pondělní klasifikaci z 11. června 2012 s podmínkou maximálně dvou párů na jeden konkrétní stát (pár musí být tvořen olympioniky z jednoho státu). Hráči, kteří budou klasifikováni mezi nejlepšími deseti hráči deblového žebříčku (nikoli v žebříčku párů), mají automaticky zajištěný start ve smyslu možnosti nastoupit se spoluhráčem?krajanem, přestože nemusí figurovat jako dvojice na žebříčku deblových párů. Zbylých osm míst do počtu 32 účastníků soutěže čtyřher bude rozděleno ve formě divokých karet Olympijským výborem ITF. Páry do soutěže smíšené čtyřhry budou oznámeny na olympijských hrách.[
Reagovat
VlS
To abychom tu pořád netrousili nějaké doměnky.
Reagovat
VlS
se započtou do rankingu ATP i WTA v singlu i deblu a to takto:
ATP
Zlato 750 bodů, stříbro 450, bronz 340, 4. místo 270, QF 135, Osmi 70, 2. kolo 35, 1. kolo 5 bodů
WTA:
Zlato 685 bodů, stříbro 470, bronz 340, 4. místo 260, QF 175, Osmi 95, 2. kolo 55, 1. kolo 1 bodů

Zdroj zde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2012_Summer_Olympics?oldid=440192113
Reagovat
Fandina
Díky. Pěkný přehled jen nevím jak to bude s deblem. Holky do června určitě dva naše páry budou ale jak to bude s klukama?
Reagovat
VlS
No, Radek je v pohodě a Berďu si může v klidu přibrat a další, no, musej se kluci snažit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dotaz ohledně OH.U našich žen to vypadá,že se mezi první čtyři singlistky kvalifikují hráčky,které v deblu moc vysoko v deblu nefigurují.Znamená to tedy,že pak budou moci jet jen dvě deblistky,protože maximální celkový počet hráček z každé země je šest?A za další,jak je to s hráčkami jako Cetkovská a Zakopalová,které nesplňují podmínku ITF o dvojím startu ve Fed Cupu ve čtyřletém cyklu.Z toho jeden start by měl být v posledních dvou letech.Díky za informaci
Reagovat
VlS
NE - vždyť to tam máš napsané max 4 singlistky a max dva páry. Soutěž v singlu je samostatná, v deblu taky a nominace do jedné soutěže nemají žádný vliv na nominaci druhé soutěže.
Reagovat
ludolf
Dal jsi odkaz na Wikipedii, tady je odkaz na dokument ITF: http://2012.itftennis.com/media/80030/80030.pdf. Na straně 2 dole (bod iii) je pro kvalifikaci deblů uvedeno:

the nomination does not bring the total number of competitors from that country to more than six
(6)

To znamená (jak jsem psal v jiném vlákně), že pokud budeme nominovat oba naše ženské debly, tak nelze nominovat Kvitovou, Šafářovou a zároveň Cetkovskou.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo.Ale na ITF píšou,že může být jen šest hráček celkem z jedné země.V singlech i v deblech.Mrkni na to
Reagovat
smazaný uživatel
Blekfúte, ty taky patříš mezi stupidní internetový plácaly, co neumí správně psát? Podívej se na ty svoje ubohý nečitelný slitky!
Za čárkou, tečkou, vykřičníkem a otazníkem se u vás nedělá mezera?
Reagovat
VlS
Tomu rozumím tak, že každá země může nominovat dva páry, které jsou v rankingu Týmů - dvojic do pořadí 24. K tomu má automatickou účast zajištěnou tenistka, která je v deblu do čísla 10 bez ohledu na spoluhráčku (u nás by to byla třeba Květa). Celkem do deblu nemůže jít víc než 6 hráček z jednoho státu. S nominací pro singl to nemá žádnou souvislost.
Předpokládám, že za nás budou nominované 1. čtyři holky v singlu (u Petry Cetkovské to může být problém z hlediska toho, že nehrála fed cup a nevím, jestli byla k dispozici, pokud ne, tak teď plní kritéria Petra, Lucka, Iveta a Klára + v deblech Lucka Hradecká s Andreou a Iveta s Bárou. Mohla by hrát i Květa s kteroukoliv další holkou)
Reagovat
ludolf
Pokud je mi známo, podmínkou není účast ve Fed Cupu, ale to, že se nabídnou k dispozici. Dále jsou to kritéria, která umožňují nominaci, ale zda hráčky/hráči budou nominování je v kompetenci jednotlivých zemí.
Reagovat
ludolf
Podle mne tomu rozumíš špatně: jasně se píše, že při výběru deblistů se přihlíží k počtu vybraných singlistů a deblisté z první 10 mají zajištěnu účast, POKUD jsou splněny 3 podmínky, z nichž jedna je, že celkový počet nepřevýší 6.
Reagovat
VlS
Kde to je napsané? Na straně 1 dokumentu, na který odkazuješ je :
The singles events shall consist of a draw of 64 singles players, with a maximum of 4 players per NOC. The
men?s and women?s doubles events shall consist of a draw of 32 teams, each comprising of players from the
same nation, with a maximum of 2 teams per NOC. The mixed doubles event shall consist of a draw of 16
teams, each comprising of players from the same nation, with a maximum of 2 teams per NOC.
Reagovat
ludolf
Na straně 2 dole, kde se popisuje výběr deblistů.
Reagovat
VlS
No je to napsané dost rozporuplně, tak jak takovéto dokumenty bývají. Je fakt, že je napsané, že národní tým může mít max 6 hráčů a neřeší se, kolik v singlu nebo deblu. Z Našich ani Lucka Šafářová, ani Petra neplní kritéria pro debla a rozhodně by nemohly hrát spolu. Andrea ani Lucka H neplní kritéria pro singl, takže ty mohou hrát jen v deblu. Petra Kvitová pokud vím o deblu vůbec neuvažuje a chce hrát mix.
Dál (nebo dřív) je tam taky napsané, že národní asociace už měly udělat nějakou přednominaci, tuším někdy v únoru. Vychází mi nominace Petra Kvitová, Lucka Šafářová a Iveta Benešová pro singl a pro debl doplněná Bára, nebo několik dalších podobně blbých variant vždy na úkor buď singlu nebo deblu. Ani Rusky to asi nebudou mít úplně jednoduché, o Američankách ani nemluvě (Serena s Venus neplní kritéria pro debla a je otázka, jestli Venus stihne kritéria pro singla, i když spíš asi jo.
Asi by bylo dobré se pana Kaderky zeptat, jak to vidí svaz.
Pane Zabloudile, myslíte, že by to šlo?
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, jak budou žebříčky vypadat po RG. Ještě se může ledacos změnit. Ideální by bylo aby mezi čtyřmi přijatými singlistkami, byly dvě deblistky. Ale to zatím nevypadá...
Reagovat
pepin
Broži v klidu, každej děláme chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale nebyla nějaká ojedinělá chyba typu překlep! Mládež, co takhle blbě píše odmala, se zažitého chybného návyku zbavuje obtížně.
Text z 18:43 napsaný po předchozí výtce je už dobře, snahu o nápravu chválím.
Reagovat
VlS
Tak asi nejsrozumitelnější materiál je tady:
http://2012.itftennis.com/media/112391/112391.pdf. Fakt je, že 2. 4. měla být od našeho svazu doručená přednominace na ITF, to by asi hodně napovědělo (je širší, než konečná nominace, kterou spočítá ITF podle rankingu)
Takže, každej stát může mít maximálně 6 chlapů a 6 žen pro všechny soutěže v rámci olympiády. Tak uvidíme.
Reagovat
tommr
debla sice moc nesleduju, ale pokud vím tak žádnej žebříček deblovejch párů neexistuje - je jenom žebříček deblistek kde každá hráčka figuruje sama za sebe ...
Naše nominace pokud se nestane něco nečekanýho bude skoro určitě složená ze 4 singlistek (nejspíš Kvitová, Šafářová, Cetkovská a Zakopalová) a jednoho deblovýho páru (nejspíš Hlaváčková a Hradecká). Druhej deblovej pár bude asi na místě složenej ze singlistek - Šafářová si zahraje bud s Cetkovskou nebo se Zakopalovou ...
Reagovat
Fandina
Deblový párový žebříček existuje. Používá se pro turnaje mistrů mistrin. Ten ale pro OH použit být nemůže, není národnostní.

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Teams.aspx
http://www.wtatennis.com/page/RaceToSECDoubles/0,,12781,00.html
Reagovat
Fandina
Odkaz na olympijské stránky ITF kvalifikace

http://www.itftennis.com/olympics/players/qualification.aspx
Reagovat
VlS
Iveta je teď před Klárou a já bych asi nominoval spíš Ivetu než Kláru kvůli potenciálu do debla třeba s Luckou.
Horší to bude u kluků, protože kvalifikační kritéria pro cokoliv plní jen Tomáš s Radkem. Protože Tom Mix hrát nechce, tak asi není o čem uvažovat.
Reagovat
VlS
No a od tud se dostaneš na ty PDF, na které jsou zde už linky.
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se že se pletu do do konverzace ale Klára Z. hrála Fed cup i PEtra C.?? jen se ptám? a
Reagovat
Fandina
Je to tak našla jsem to nějak podle toho, ale zřejmě národní svazy už širší nominaci musely podávat jestli jsem to dobře pochopila. Jinak pokud se týká mužů je tam ještě teoretická šance pro Rosola, kdyby se posunul kamsi k 63 nebo tak místu, protože třeba Španělsko má hodně hráčů do žebře 56 singlu a mohou tam být jen čtyři víc má i Francie. Jinak jestli jsem to dobře pochopila tak nominované singlistky si mohou k sobě vybrat deblistku i mimo ty naše čtyři co máme nárok. Takže Ivet si může vybrat Báru. Horší je to s Lucií a Andreou ... úsměv
Reagovat
Fandina
Obě dřív ve fedu hrály, ale jaké jsou přesně podmínky pro OH nevím, někdo říkal, že být k dispozici poslední dva roky stačí.
Reagovat
Fandina
Ještě je možné, že se do nominace OH pánských deblů může vejít Čermák. Snad se brzy dozvíme více. Červen za humny ... úsměv
Reagovat
VlS
On je v deblu 20., ale nevím, hraje s Mertinákem, takže jako sólovej deblista není do 10. místa a v párech s respektováním národnosti taky není. Podle mě jsou ta kritéria pěkně zmatená a budeme se teprve divit,co z toho ITF navaří za bramboračku :-)
Reagovat
Fandina
To jo, ale jak tedy rozumět 24 párů podle deblového žebříčka ...... úsměv
Reagovat
VlS
No právě, protože tam se dostaneš tak k číslu 150, aby jsi dala dohromady "národnostně" čisté páry.
Reagovat
tommr
já bych řek, že se asi budou sčítat deblový umístění obou partnerek a podle toho se sestaví 24 nejlepších párů - podobně jako se nasazuje na turnajích ...
Reagovat
Fandina
já bych neřekla nic, protože to nějaký systém má, ale já nemám čas ho zkoumat, tak se buď nechám překvapit, nebo si čas udělám ... třeba
Reagovat
tommr
Petra Cetkovská už FC určitě hrála - dobře se pamatuju na zápas našich proti Slovensku ve kterým za nás hrála vedle Cetkovský i Vaidišová. Je to už ale pěknejch pár let. Pro nominaci na OH by snad ale mělo stačit i když jsou hráčky jen připravený reprezentovat což podle mě v podstatě znamená, že nejsou na kordy s příslušným národním svazem ... :)
V týhle souvislosti jsem hodně zvědavej jestli na OH pojede Bartoliová, která má údajně vztahy s francouzským tenisovým svazem velice napjatý a ve FC proto nehraje ...
Reagovat
tommr
to máš pravdu - je to strašně složitý a lepší je si s tím nelámat hlavu - z našich bude mít šanci na úspěch stejně jen Petra Kvitová a ostatní budou jen paběrkovat takže je stejně jedno kdo tam pojede ... :)
Reagovat
Fandina
Vztahy nevztahy ... myslím že na OH bude ... úsměv
Reagovat
Fandina
nepodceňovala bych Toma, nevím kdy to bylo, ale jednou byl pátý což úspěch je a předloni wimbl finále ... taky úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
V singlu ano, ale deblistky bych nepodceňoval. ;-)
Reagovat
tommr
já komentoval jen šance našich žen. Mezi muži bude velká konkurence a Tomášovi v singlu moc nevěřím. Může ale překvapit v deblu se Štěpánkem ... :)
Reagovat
tommr
doufal jsem, že by na OH mohly udělat nějakej úspěch H+H, ale jejich forma začíná povážlivě klesat a bůhví jestli se na OH vůbec dostanou. A případným našim dalším párům v tý velký konkurenci na OH moc nevěřím ...
Reagovat
Fandina
když se to vezme podle národností a půjdou do deblů USA Španělé Srbové Švýcaři Francouzi Argentina atd tak je konkurence také velká podobně jako v singlu a já mluvila o tom, že páté místo v singlu je také úspěch ... Tomovi se Štěpulou v deblu a Tomovi v singlu ...... moc držím palce
Reagovat
tommr
na OH je úspěch jen medaile ... :)
Konkurence bude samozřejmě velká i v deblu, ale tam budou mít Tomáš s Radkem velkou výhodu v tom, že jsou už z DC dobře sehraný a svoje kvality už mockrát prokázali ... :)
Reagovat
Fandina
Na OH se za umístění do tuším šestého místa přidělují bodíky ... takže proto i to je úspěch .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim si Barce vede "skvele":) 0:4, tak snad uhraje aspon gem, jinak to tam snad rozmlati:)
Reagovat
smazaný uživatel
A uz to zacina hazet v*lama:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sice gem Baruna uhrala, ale spise ji Spanelka hooodne pomohla...zatim se baruna drzi v*lu...tak doufam, ze nepritvrdi:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, hned v uvodu Barcu Spanelka brejkuje...no nevypada to pro drsnacku dobre...
Reagovat
smazaný uživatel
Lita opet zuriva raketa na antuku:) s komentarem..."to prece neni moznyy..."
Ano Barco je to mozne, jeji agresivni a velmi ruznoroda hra, ktera Ti meni rytmus s rizikem to do Tebe na siti bez nejakejch problemu i na full napalit, opravdu zatim na Tebe v pohode staci:) Ta te proste totalne prehrava...
Reagovat
smazaný uživatel
Po viteznem gemu Baruny hazi Barus krasne svou raketu na lavku:) Tim oslavila 2.vitezny gem zapasu, ale nevim, nevim jestli toto jiste zajimave oslavne gesto ji pomuze...
Reagovat
smazaný uživatel
Barus utekla matchballu a nakonec urvala treti gem zapasu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bara na postup dnes proste nemela. Spanelka ji slusne prehrala.
Jedna pozitivni vec se tu najde, Barus zas tak strasne nenadavala...:) Celkem to jeste - na jeji pomery - slusne ustala. Takze oboum Gratulace:)
Reagovat
VlS
a jestli byl průběh zápasu stejnej, tak máš pravdu. Na returnu si v podstatě Barča neškrtla. Na servisu měla honičku (a to jsem asi viděl ty lepší service games).
Reagovat
Fandina
Bára s touhle holkou prohrála už podruhé a co jsem viděla, tak si Laura Báru docela slušně povodila ... úsměv
Reagovat
Fandina
Pous-Tio na Báru dost tlačila. Baruš jede se dál držím palce do dalších singlů i debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim vysledky, celkem podle ocekavani. No souboj Klara Domca bude urcite zajimavy:) Karlicka i Flavie postupuji dale. Uz zacala hrat Julie a Pes nikde:) No a Baruna zacala take a zatim se ji nedari...za to Hvezde Svici Hlave to jde naramne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem koukal na čtyřhru Klára/Sorana - Flavia/Francesca. Zapnul jsem to za stavu 5:7, 3:0 a byl to pěkný zápas. Jenom škoda, že se Klárce a Soraně nepovedla ta druhá půlka super tie-breaku. Vedly 6:5, ale pak prohrály pět bodů v řadě. Jinak mohly klidně vyhrát i první set, vedly v něm 4:2 a pak to bohužel ztratily... Ale docela jim to šlo a mohly by spolu hrát častěji. Je to pěkná dvojice. :)

Jinak mě samozřejmě víc než Barcelona zajímá Kodaň. Za chvilku začne hrát Caro, tak snad to někde chytnu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina hraje s Ursulou Radwanskou, takovy polsky tenisovy podvecer:)
Jasne ze chytne, pokud Ti staci stream, tak normalne se streamuje, pokud ne...tak snad to nekde najdes:)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě mi stačí stream. :) Ale včera z Kodaně žádný obraz nebyl, až dneska to vidím na sportlemonu... Jinak turnaj z Kodaně vždycky dával italský kanál Super Tennis, ale letos dávají Barcelonu.
Reagovat
Fandina
na tom italském Super Tennise dávají live ATP 250 Casablanca a Barcelonu až od pátku, takže do té doby i tam jen streamy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, trochu se pleteš. Loni se Kodaň hrála v týdnu po FO. Supertennis celý týden vysílal ATP Halle. Z Kodaně nedávali nic nebo max. jenom finále, už si to nepamatuju.
Od 7.6. do 11.6 2011 jsem zde psal info na feed vysílaný na pozici 10 stupňů východně. Letos ti hajzlové feed zakódovali, takže neuvidím nic :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Oni na Super Tennisu dávají z většiny turnajů až závěrečná kola... Myslím, že je to škoda.

Broz: Máš pravdu, loni to asi nedávali. Předloni dávali Kodaň určitě, protože si pamatuju, jak jsem se díval na semifinále Caro - Anna a finále Caro - Klára. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Supertennis se bohužel dost výrazně posunul jinam. V prvních dvou letech dávali většinou jen záznamy starších utkání a živě malé turnaje WTA International, což mi vyhovovalo.
Za poslední rok odvysílali řadu turnajů ATP 250/500 a naopak WTA omezili. Pro nás neitalské diváky je určitě lepší volné vysílání WTA Int. než drahých ATP 500, díky nimž by jednou mohlo dojít i k zakódování celého programu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist