Zápas "Davida s Goliášem" v Rotterdamu vyhrál obr Karlovič

18. 2. 2008, 19:46
Aktuality 3
Chorvatský tenista Ivo Karlovič dnes porazil v prvním kole turnaje v Rotterdamu hladce 6:1 a 6:2 Belgičana Oliviera Rochuse. Hráče od sebe v kuriózním duelu "Davida s Goliášem" dělilo propastných 43 centimetrů výšky, 208 cm vysoký Karlovič vyhrál za hodinu i díky dvanácti esům.
208 cm vysoký Ivo Karlovič vyhrál nad o 43 centimetrů menším Olivierem Rochusem 6-1 6-2.
Turnaj už přišel i o prvního nasazeného hráče - Španěl Juan Carlos Ferrero jako turnajová sedmička opět zklamal. V dnešním duelu prvního kola nestačil na ruského tenistu Teimuraze Gabashviliho a ve dvou setech mu podlehl poměrem 5-7 1-6. Osmadvacetiletý španělský tenista tak po úspěšném vstupu do sezony, kdy hrál finále v Aucklandu a po dobrých výkonech osmifinále na Australian Open, zklamal už na druhém turnaji během dvou týdnů. V tom minulém totiž překvapivě prohrál už v druhém kole turnaje v Marseille s domácím Mahutem. Odmínutí účasti v Davis Cupu, kterou nahradil přípravou na aktuální turnaje, se tedy zatím jako zcela šťastné nejeví.

Do druhého kola ve čtyřhře už postoupil český tenista Tomáš Berdych. Poprvé hrál po boku Rusa Dmitryje Tursunova a bez problémů přehráli německo-holandský pár Kas/Wassen 6-2 6-4. Zítra česká jednička nastoupí i k prvnímu "podaviscupovému" zápasu ve dvouhře. Jako pátý nasazený narazí na Chorvata Ivana Ljubičiče.

ATP Rotterdam - výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Gabašvili (Rus.) - Ferrero (7-Šp.) 7-5 6-1
Berrer - Bachinger (oba Něm.) 6-3 6-2
Karlovič (Chorv.) - O. Rochus (Belg.) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Tursunov (ČR/Rus.) - Kas/ Wassen (Něm./Niz.) 6-2 6-4
Fyrstenberg/Matkowski (Pol.) - Kerr/Škoch (Austr./ČR) 6-4 6-3
Nadal/Robredo (Špa) - F.López/Verdasco (Špa) 7-6(2) 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Olivier mě hodně zklamal, jde to s ním z kopce.Prohrát takovým způsobem s netenistou Karlovičem, který má jen drtivý servis díky jeho výšce,je docela trapas.Snad se ještě vzpamatuje.
Reagovat
dabelsobul
No on Karlovič za poslední rok dost zapracoval i na mezihře, jinak by nebyl tam kde teď je ;)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, karlovic se v posledni dobe zlepsil, at uz na mezihre ci na returnu, na slabyho antukare Rochuse to bohate staci, i kdyz sam Karlovic na to porazit hrace z top10 nema
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist