Že je čtyřhra rozhodující? Vůbec jsme to neprožívaly, shodly se Hradecká se Siniakovou

2. 11. 2021, 08:13
Aktuality 18
Jen pár minut před zápasem se Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou dozvěděly, že spolu nastoupí do rozhodující čtyřhry utkání Poháru Billie Jean Kingové proti německým tenistkám. Neřešily, že musí uspět, aby získaly vítězný bod, prostě šly vyhrát. A dvacet minut po půlnoci po zvládnutém super tie-breaku slavily s fanoušky, kteří v O2 areně vydrželi.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

"Ani jsem si moc neuvědomovala, že je to rozhodující zápas o to, jestli vyhrajeme, nebo prohrajeme. Že když prohrajeme, tak budeme strašně smutný, a když vyhrajeme, tak bude euforie. Myslím, že jsme od prvního míče hrály, že do toho půjdeme, a buď to vyjde, nebo ne. Když si pro to člověk jde, tak to většinou dopadne dobře," řekla Hradecká.

Se Siniakovou porazily německý pár Jule Niemeierová a Anna-Lena Friedsamová 6-4 6-7 a 10-8 v super tie-breaku. "Já jsem taky nepřemýšlela, že to je rozhodující debl. Člověk chce vyhrát vždycky. Bojujeme o každý míček, takže jsem to taky nějak neprožívala," uvedla Siniaková.

Původně měly hrát čtyřhru Siniaková s Barborou Krejčíkovou, ale zlatý olympijský pár rozdělilo zranění Krejčíkové z předešlé náročné dvouhry. Kapitán Petr Pála tak rozhodl, že pošle na kurt zkušenou Hradeckou a opráší jejich úspěšnou spolupráci se Siniakovou z roku 2017.

"Myslím, že to problém vůbec nebyl. Říkala jsem si, že ať tam budu stát s kýmkoli, tak se budu snažit odvést co nejlepší výkon. Dokážu se přizpůsobit komukoli. S Luckou se dobře známe, dokážeme si vzájemně vypomoct, a to se i ukázalo," komentovala změnu Siniaková.

S Hradeckou si před čtyřmi lety zahrály finále grandslamového US Open a předtím ještě čtyři duely o titul na turnajích WTA. "Naši spolupráci změnilo moje urvané koleno," vzpomínala Hradecká na konec roku 2017. Zahrály si spolu i loni (finále v Linci) a také nyní se na kurtu dobře doplňovaly. "Naše hry nám sedí a ani nám netrvá moc dlouho se sehrát. Za ten rok, který jsme spolu hrály, jsme se dobře poznaly a myslím, že navzájem víme, co ta druhá dělá," uvedla Hradecká.

Jelikož se dvouhry protáhly, rozhodující zápas začal až před jedenáctou večer. "Tím, že jsem sova, tak si radši počkám než ráno vstávat. Ale samozřejmě den to byl dlouhý a je to těžké. Snažila jsem se udržovat a být na utkání ready, což se povedlo," uvedla Siniaková.

První mečbol utkání proměnila Hradecká. Na síti 'zabila' nahraný míč, ale měla při něm strach, aby nechybovala. "Říkala jsem si, že jestli tohle zkazím, tak asi půjdu do šatny. Tyhle vysoké míče občas vypadají strašně lehce, ale na kurtu je to rychlé a není to zas tak snadné. Taky myslím, že jsem ho netrefila úplně čistě," řekla Hradecká. "Netrefila," podotkl Pála.

Kapitán ocenil, jak tenistky čtyřhru zvládly. "Holky musím opravdu pochválit, moc se mi to líbilo, byla to neskutečná čtyřhra," řekl Pála. "V super tie-breaku si pro to holky šly. A soupeřky konečně zkazily nějaké míče, protože si uvědomily, že by třeba mohly vyhrát. Zkazily dva bekhendy a ještě jeden balon, které do té doby nezkazily. Ale byly to nervy až do konce."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
GaelM
A to je právě ten problém. Ve Fed Cupu by se ten prožitek prostě dostavil sám, díky atmosféře...
Reagovat
FulnekUltras
tak to v lesbacupu bude asi nejlepší smile
Reagovat
tommr
no žádná velká sláva to teda nebyla a o výhru se naše hráčky proti nezkušenejm soupeřkám musely klepat až do posledního míčku ...
Na Švýcarky už bude doufám k dispozici Bára a ještě lepší by bylo kdyby v deblu nebylo potřeba hrát ostrej zápas a naše holky rozhodly už po singlech ...
Reagovat
Jan
Na to jsem zvědavý, jak to bude probíhat. Jestli má Krejčíková zranění v lýtku, mohl by to být problém.
Reagovat
cabuna
Bude hrát v rozhovoru říkala ,že nemá zranění,že to byly křeče .
Reagovat
Ladislava
Jsem ráda, že nastoupila místo Báry, která si potřebovala odpočinout do další fáze a skvěle se holky doplňovaly. Lucie má neskutečný servis.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Včera jsem ji bohužel neviděl, ale je to moc sympatická hráčka. Servis mívala jeden z nejrychlejších. Jestli se nemýlím měla by se dát srovnat s Naomi. Ta ho má ale jistější a lépe ho umisťuje.
Reagovat
Mony
já byl taky rád, když takhle nastoupily, protože ta souhra z minulosti (7 * finále) se nezapomíná. Lucka hrála dobře, přesto ta chemie u Katky s Barou se mi zdá lepší a nakonec jsem chápal Kaderku, kterého málem klepla Pepka, když se dozvěděl, že Bara s Káčou nenastoupí. Nutno dodat, že ale Němky nebyly žádná ořezávátka a klobouk dolů před nimi
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Jan
Když jsem viděl, jak často měly Němky vítězné míče, říkal jsem si, naše holky to projedou. Naštěstí v STB zabraly.
Reagovat
tommr
měly namále. Měla to být jasná výhra a ne trápení až do posledního míčku ...
Reagovat
Jan
Měl jsem pocit, že to naše holky prohrají už po prohře Krejčíkové. V deblu Hradecká často chybovala do outu, ale naštěstí to dopadlo.
Reagovat
jirkaS
taky sem bál, moc přesvědčivé to
nebylo,spíš haluzoidní
a ještě k tomu nesehrané nedeblistky
soupeřky smile
Reagovat
MFish
Možná má rychlý servis, ale to je všechno. Můžete ji říkat Lucie Karlovicova, ale včera byla totální brzdou našeho deblu. To, že nakonec se štěstím vyhrály 10-8 v STB proti deblu, který spolu nikdy nehrál a hlavně proti Niemeier, která odehrála v deblu za celou karieru 9 zápasů s bilancí 2/7 a to kromě jednoho zápasu bylo vše na ITF. A i přesto všechno byla Hradecka nejhorší na kurtu. V důležitých momentech zbytečně a nesmyslně kazila. Snad už za nás do zápasu nenastoupí.
Reagovat
Ladislava
Nevím, co jste viděl vy, ale já viděla Lucku hrát výborně, jí servis nevzaly Němky ani jeden.smile a pokud to bude možné, tak bych jí ráda zase viděla ve čtyhře.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
turista
Lucka Hradecká umí a je velezkusena. Jen ať hraje dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist