Ze Sofie se omluvili domácí obhájce titulu Dimitrov i Hyeon Chung. Startovat bude Wawrinka

2. 2. 2018, 22:37
Aktuality 1
Čtvrtý hráč světa Bulhar Grigor Dimitrov nebude kvůli zranění ramene obhajovat titul na domácím turnaji v Sofii. Soutěže se nezúčastní ani Korejec Hyeon Chung, naopak radost pořadatelům na poslední chvíli udělal Švýcar Stan Wawrinka.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov, který na Australian Open vypadl ve čtvrtfinále s Britem Kylem Edmundem, měl příští týden obhajovat titul na domácím halovém turnaji ATP 250 v Sofii. Šestadvacetiletý Bulhar se však kvůli zranění ramena odhlásil. 

"Společně se svým týmem musím udělat jedno z nejtěžších rozhodnutí a vynechat letošní ročník turnaje v Sofii. Kdybych hrál, riskoval bych další komplikace," uvedl loňský vítěz Turnaje mistrů.

Do Bulharska nedorazí ani Hyeon Chung. Jednadvacetiletý Korejec v Melbourne vyřadila Alexandera Zvereva či Novaka Djokoviče a nečekaně došel až do semifinále. V něm už však doplatil na předchozí náročný program a kvůli bolestivým puchýřům na chodidle pozdějšímu šampionovi Rogeru Federerovi vzdal.

"Je mi to líto, ale musím ještě pár dnů odpočívat. Můj zdravotní stav mi stále nedovoluje být konkurenceschopný, raději zvolím cestu jistoty a dám si čas na doléčení," uvedl Hyeon Chung.

Na divokou kartu pořadatelům kývl Stan Wawrinka, který se v Melbourne vrátil po půlroční pauze zaviněné zraněním kolena. Švýcar v Austrálii nebyl stoprocentně připravený na návrat a ve druhém kole prohrál s Američanem Tennysem Sandgrenem. V Bulharsku, kde bude hrát poprvé, bude ve svém comebacku pokračovat.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
To je hrůza, marodka se rozrůstá. Tak snad bude Gríšánek co nejdřív fit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist