Zeballos v Praze získal double, čtyřhru vyhrál s Rosolem

13. 5. 2012, 20:59
Aktuality 5
CHALLENGER PRAHA - Challenger Prague Open vyhrál Argentinec Horacio Zeballos. V dnešním dramatickém finále na pražské Štvanici porazil po setech 1-6 6-4 7-6 Slováka Martina Kližana, jenž nevyužil čtyři mečboly. Jihoameričan nakonec slavil double, když s Lukášem Rosolem vyhrál i soutěž deblistů.
Horacio Zeballos (pragueopen.cz)

Martin Kližan na Štvanici bojoval už o třetí challengerový titul letošní sezony. Slovenský tenista ale ve finále neproměnil celkem čtyři mečboly a s Horaciem Zeballosem nakonec padl. Nenasazený Argentinec po boji zvítězil 1-6 6-4 7-6 a připsal si celkově 7. challengerový titul, první po dvou a půl letech.

Sedmadvacetiletý Zeballos prohrál první set stejně jako v semifinále proti Němci Tobiasi Kamkemu, ale i dnes dokázal vývoj utkání obrátit. Kližan byl v třetím setu čtyřikrát jeden míč od vítězství, ale aktuálně 117. tenista světa Zeballos všechny jeho příležitosti odvrátil.

"Byl to těžký zápas. Je to pro mě důležité vítězství na cestě zpět na pozice, kde jsem dříve byl," uvedl Argentinec, jenž byl v roce 2009 na 41. místě světového žebříčku.

Zeballos se v Praze nakonec radoval hned ze dvou titulů. V odpoledním utkání uspěl po boku domácího Lukáše Rosola také ve čtyřhře. V té byl na straně poražených opět Martin Kližan, kterému během týdne sekundoval krajan Igor Zelenay.

- CHALLENGER PRAHA -
(Česko, antuka, 85.000 dolarů)
nedělní výsledky (11. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Zeballos (Arg.) - Kližan (6-SR) 1-6 6-4 7-6(6)

Čtyřhra - finále:
Rosol/Zeballos (ČR/Arg.) - Kližan/Zelenay (SR) 7-5 2-6 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bylo jako na houpačce, první set jasně pro Kližana, ve druhém se probudil Zeballos a ve třetím setu se to přelejvalo ze strany na stranu až do TB. Zeballos začal někdy od druhého setu svůj festival dropshotů, zahrál jich za ten zápas snad 20 :-) a dost mu vycházely. Kližana to štvalo, rozmlátil raketu a byl chvílema jako uzlíček nervů. Ještě mě zaujal Zeballosův bekhned, jednou ho narve do půlky sítě, jednou z něj zahraje parádní return..nevyrovnaný úder, ale během zápasu se zlepšoval. Naopak Kližan ztrácel klid, asi chybí zkušenosti, když měl v TB mečbol (jediný při svém servisu), tak ho dost zazdil.
Celkově docela slušný mač, vcelku se to i řezalo, úplná pinkačka to nebyla :-).
Reagovat
Fandina
Hezký raport ... aport :-) od pejska ... úsměv

Gratulece pro Zeballose k titulu a v deblu také Lukášovi ... hezky
Reagovat
smazaný uživatel
Noo, koukal jsem, abych nepropásl tvé případné mávnutí do kamery :-).
Reagovat
Fandina
Hezky pejsku ... na Štvanici jsem byla v týdnu ... to tam ještě kamery nebyly ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem si říkal, že když to ve finále nesolí Rosol, tak tam nebudeš...:-)..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist