Životní sezona Bertensové. V Soulu získala už třetí letošní titul

23. 9. 2018, 10:52
Aktuality 33
WTA SOUL - Šestadvacetiletá Nizozemka Kiki Bertensová poprvé v kariéře vyhrála tři turnaje během jedné sezony. Na americké triumfy z Charlestonu a Cincinnati navázala v jihokorejském Soulu, kde ve finále zdolala 2-1 na sety Australanku Ajlu Tomljanovicovou.
Profily hráčů
Kiki Bertensová

Kiki Bertensová patřila k největším favoritkám a svou roli potvrdila. Druhá nasazená Nizozemka v pěti zápasech nenašla přemožitelku, když si poradila s Thajkou Kumkhumovou, Slovinkou Jakupovičovou, Ruskou Rodinovou, Řekyní Sakkariovou a v dnešním finále i s Ajlou Tomljanovicovou

Bertensová dnes absolvovala nejtěžší zápas na turnaji. Sice získala první set a ve druhém měla za stavu 4-3 výhodu brejku, ale náskok neudržela a v rozhodující adě prohrávala 0-2. Od té chvíle ale ale neztratila ani game a po téměř dvou a půl hodinách boje zvítězila 7-6 4-6 6-2.

Šestadvacetiletá Nizozemka tak vylepšila svou bilanci ve finálových zápasech na 7-2 a pokračuje v životní sezoně. Během ní ovládla už tři turnaje, když v dubnu triumfovala na antuce v Charlestonu a v srpnu na betonu v Cincinnati. 

Letos už vyhrála 40 zápasů a připsala si skalpy Madison Keysové, Marie Šarapovové, Caroline Garciaové, Venus Williamsové, Jeliny Svitolinové či Simony Halepové a dokonce dvakrát porazila Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovéou a Caroline Wozniackou. Z posledních 14 zápasů prohrála jen bitvu ve třetím kole US Open s Markétou Vondroušovou. 

Bertensová tak premiérově atakuje elitní světovou desítku, od Top 10 ji bude dělit už jen jedna pozice a sto bodů. Zároveň je ve hře o Turnaj mistryň, na poslední postupovou příčku, kterou nyní drží Karolína Plíšková, ztrácí 69 bodů.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 09. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (2-Niz.) - Tomljanovicová (Austr.) 7-6(2) 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
tommr
se ještě hodně nadře aby se dostala na TM. Bertensová se letos zdá být k nezastavení ...
Reagovat
EllNino
tak vyhrála Cincinnati, Charleston, Soul, byla ve finále Madridu, čtvrtfinále Wimbledonu ...celkem bych jí to přál, třeba na ukor Svitoliny :)
Reagovat
tommr
jj taky bych si docela přál, aby se na TM dostaly jak Karolína tak Bertensová na úkor bud Svitoliny nebo Stephensový ...
Reagovat
dunphy
Já taky. Na úkor Plíškové.
Reagovat
tommr
doufám, že sis dnešní titul Karolíny náležitě vychutnal ...
Reagovat
dunphy
Ani ne, ale dík za péči. :D
Reagovat
blixa
Další dement. Pomalu na jejich přehazování nebudou stačit vidle ...
Reagovat
tommr
občas se i my dva v něčem shodnem ... :)
Reagovat
PetaM
Takžeeee mi z toho vyplývá, že kdo nefandí Káje, je dement? Okey, v tom případě právě ustanovuji, že kdo nefandí Petře, je taktéž dement. Jdu pro ty vidle ... :D
Reagovat
tommr
umíš číst? Nejde o to, že nefandí Karolíně, ale o to, že jí přeje aby se nedostala na TM ...
Reagovat
blixa
Tak tak ...
Reagovat
PetaM
Tak pokud to není její fanoušek, tak je asi jasné, že jí to nepřeje ... Vy to taky nepřejete Elině, Stephens, Kiki :D :D
Reagovat
PetaM
Tedy ty přesně tommre jsi jmenoval Stephens a Elinu, Bertens bys tam rád viděl :)

Samozřejmě, pokud je to jen hater (což nevím), tak chápu :D
Reagovat
PetaM
Já osobně bych tam nerad viděl Stephens. Na Elinu to naše holky umí a měly by tudíž šanci jí porazit :)
Reagovat
tommr
já si přeju aby se tam dostaly Petra a Karolína a kdo tam s nima bude je mi v podstatě jedno. Stephensovou a Svitolinu jsem jmenoval jen proto, že jsou v dosahu Karolíny ...
Reagovat
blixa
Nejni pravda že jim to nepřejeme. Jen ať si tam zahrajou, pokud to nebude na úkor Káji :D Jinak je mi úplně fuk, které se tam sejdou.
Reagovat
dunphy
Dementní jsi ty. Fandím a přeji Kiki Bertens asi 100x více než Karolíně Plíškové a jelikož hodně fandím i Elině a Sloane, tak je úplně jasné, kterou z této čtveřice bych tam upřednostnil nejméně. Ale to bys taky musel trochu přemýšlet a ne jen psát ta svá hovna skrytá za kdovíjaká moudra.
Reagovat
blixa
Tak to blahopřeji pane Holanďane, Ukrajinče a Američane. Je od vás pěkné, že jste se tak naučil česky. Zvláště při vaší demenci ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Karolíně taky nefandím. Co je na tom divného?
Ze současné top 10 v Race mám Karolínu na 9. místě, za ní jen Elinu.
Reagovat
blixa
Fandit jí nemusíš ale přát jí neúspěch ? Ale já už asi dnešnímu podivnému světu nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde píšu, že jí nepřeju úspěch?
Budu radši, když víc bodů získají Kiki a Sloane. Když se tam dostane Karolína, tak třeba na zápas s Elinou bych nekoukal.
Myslel jsem, že jako fanoušek Garbi nebo Camily to chápeš.
Reagovat
dunphy
Ale já jí neúspěch nepřeji, nevím kde jsi to v mém příspěvku vyčetl - napsal jsem, že doufám, že se tam Kiki dostane na úkor Karolíny. Nefandím jí. Není mi sympatická - ani hrou ani vystupováním. Tobě ji jako modlu neberu, škaredého slova jsem o ní nikdy nenapsal a když se tam dostane na úkor holek, kterým fandím víc, tak se neposeru jako ty ze všeho. Tebe někdo při těch tvých neuvěřitelně trapných a infantilních "koťátkách" a "prdelkách" nazývá Španělem či Italem? Nenazývá. Tak zavři zobák.
Reagovat
blixa
Jenže já, na rozdíl od tebe dementíku, nikdy svoje infantilní koťátka a prdelky netlačím na úkor českých holek. Jenže to bys musel být schopen průběžně rozumět psanému textu, což ti zjevně nejde.
Reagovat
dunphy
A co ti je po tom, že já třeba přeju víc někomu, kdo není z Česka? Dokážeš mi normálně a racionálně osvětlit proč s tím máš problém až do takové míry, že máš potřebu mě nazývat dementem?
Reagovat
blixa
Není mi po tom nic, kdybys to sem necpal. Když to sem cpeš, tak ti jen řeknu, co si o tobě myslím ;-)
Reagovat
dunphy
Klasická odpověď jakmile docházejí argumenty. "Když ses někam vyjádřil, tak očekávej možný protinázor." Ano, proti tomu nic nemám a v pořádku, protože to tak fungovat má. Jako racionální odpověď to ale nepovažuji a na moji otázku jsi vlastně vůbec neodpověděl, z čehož upřímně vůbec nejsem překvapen.

Tvoje mentalita je neuvěřitelně úsměvná a to tvoje evidentně každodenní přesvědčení o tom, že každý, kdo má jiný názor je "dement" nebo prostě nemá pravdu, je snad ještě úsměvnější.
Reagovat
blixa
Ano, vyjadřuji se ve zkratkách, protože mě absolutně nebaví psát půlstránkové zdůvodnění, když sdělení "jsi dement" je mnohem pádnější a význam je vlastně stejný, nebo minimálně velmi blízký. Takže podle mě to je velmi racionální odpověď. Psát argumentaci má smysl jen pokud spoludiskutující projevuje alespoň minimální inteligenci a prokazuje alespoň stopy kritického myšlení. Diskuze se bohužel všeobecně posunula tak, že kdejaký blb huláká cosi o svém právu na "alternativní" názor, i když hlásá sebevětší kravinu. Proto se vyjadřuju tak stručně, bo mi ty bláboly za víc nestojí. To, že se ti to nelíbí je mi zcela ukradené.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš kraviny.
Reagovat
blixa
No vidíš jak se ode mne učíš :D
Reagovat
slacker
co je racionalniho prat cizim na UKOR nasich? diky takovym debi-lum vecne slouzime jinym (Habsburkum, Nemecku, Sovetskemu svazu a ted americanum)
Reagovat
smazaný uživatel
Prskale, a vidíš, jak ty de-bily bereš pozitivně, když jim děkuješ :-)
Nevšiml jsem si, že by slacker někomu fandil, jen kritizuje, když se Češkám nedaří.
Užij si to.
Reagovat
FulnekUltras
ušáci se nakonec nechají vyplatit... ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=BWCozjFkTmc
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to stejně. Elinu bych na TM nemusel. Jsem zvědavý, kdo bude mít černýho Petra.
Překvapilo by mě, kdyby se Darja, Mad nebo Jule kously podobně jako loni Caroline G.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist