Životní skalp a triumf Bertensové! V Cincinnati přežila mečbol proti Halepové

19. 8. 2018, 22:18
Aktuality 55
WTA CINCINNATI - Kiki Bertensová pokračuje v divoké, ale hlavně životní sezoně. Na turnaji WTA Premier 5 v Cincinnati dnes slaví svůj nejcennější skalp i triumf, když ve finále zdolala po odvrácení mečbolu 2-6 7-6 6-2 světovou jedničku Simonu Halepovou a získala celkově 6. titul.
Profily hráčů
Kiki Bertensová (© j48tennis.com)

Kiki Bertensová prožívá životní sezonu. I když je jako na houpačce. Sedmkrát skončila v prvním kole, třikrát ve druhém. Ale také na antuce v Charlestonu zaznamenala svůj nejcennější titul, v Madridu si zahrála své největší finále, ve Wimbledonu se dostala podruhé do čtvrtfinále grandslamu a v žebříčku se vyšplhala na 15. místo.

A další úspěchy šestadvacetiletá Nizozemka sbírá v srpnu na hardu. Na povrchu, na kterém se jí nikdy nedařilo. Minulý týden v Montrealu na něm (mimo halu) vyhrála poprvé tři zápasy po sobě, tento týden v Cincinnati dokonce nenašla přemožitelku v žádném z šesti duelů.


A k tomu přídává skalpy hráček Top 10. Ještě na konci května s nimi měla bilanci 3-17 a 0-9 na hardu, za poslední tři měsíce však z 11 zápasů proti soupeřkám z elitní desítky desetkrát vyhrála, z toho šestkrát na tvrdém povrchu. Dnes přidala již osmou výhru v řadě a dosud nejcennější, když poprvé v kariéře porazila světovou jedničku. 

Kiki BertensováBertensová, která na posledních třech akcích vyřadila dvakrát Karolínu Plíškovou i Petru Kvitovou, v Cincinnati udolala 2-6 7-6 6-2 Rumunku Simonu Halepovou, když v tie-breaku druhého setu přežila mečbol. 

Přitom favorizovaná Halepová dnes zvládla pohodlně první set, ve kterém nepustila soupeřku ani k jednomu brejkbolu. Ve druhé sadě už suverénní nebyla, přesto se dostala ze stavu 1-4, odvrátila setbol a byla míček od vítězství. Jenže získat ho nedokázala, v rozhodujícím dějství přišla třikrát o servis a vítězství slavila nečekaně soupeřka.

"V posledních měsících jsem výrazně zlepšila fyzičku a začala jsem hrát více agresivně. Vděčím za to hlavně svému trenérovi a moc mu za to děkuju," poodhalila svěřenkyně Raemona Sluitera recept na úspěch.



Bertensová ve svém osmém finále a prvním mimo antuku získala šestý titul, podnik prestižní kategorie WTA Premier 5 vyhrála poprvé. V žebříčku posunem na 13. místo vylepší své dosavadní maximum, v hodnocení sezony 2018 se vyhoupne na sedmou příčku zajišťující start na Turnaji mistryň.

Šestadvacetiletá Halepová, která minulý týden triumfovala v Montrealu, prohrála poprvé po sérii devíti výher. V Cincinnati si finále zahrála potřetí za poslední čtyři sezony, ale znovu v něm byla neúspěšná. Loni v závěrečném duelu podlehla Španělce Garbiňe Muguruzaové a v roce 2015 domácí Sereně Williamsové.

Obě finalistky by se nyní měly přesunout ještě do New Havenu, kam si naplánovaly generálku na US Open. Bertensová se v prvním kole utká znovu po pár dnech s Estonkou Anett Kontaveitovou, které ze tří duelů podlehla pouze jednou, za to však před dvěma lety právě v New Havenu. Šampionka z roku 2014 Halepová čeká už ve druhém kole na jednu z kvalifikantek.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.874.299 dolarů
nedělní výsledky (19. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (Niz.) - Halepová (1-Rum.) 2-6 7-6(6) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
.vorlik.
Snad všichni tu píšou, jak je Kiki úžasná a že hraje skvěle. Jsem snad jedinej, komu se ten její tenis naprosto nelíbí? Přehazovačka level milion. Z těch jejích kopců, co hrála Pétě v Madridu, se mi při vzpomínce dělá špatně ještě teď :D
Reagovat
Fandina
Jenže v Madridu prohrála a teď ne, protože kopečky nebyly.
Reagovat
slacker
vyhral protoze ji to Kvitova narvala do chrtanu
Reagovat
Fandina
Jj, od začátku jí to chtěla dát a nakonec se jí to povedlo. Zbytečně tam ztrávila 2 hodiny 42 minut. Měla jí to dát rovnou a nenapínat ostatní.
Reagovat
Fandina
strávila
Reagovat
smazaný uživatel
nie si
Reagovat
com
snad ji Kontaveit da co proto a tentokrat ji uz konecne porazi :)
Reagovat
Nenela
Nejde o to, jestli je neci tenis libivy nebo ne, ale jestli s tim tenisem umi vyhravat. Mne se treba jeji tenis porad jeste libi vic nez ubehany a udreny tenis Halepky, ktera s nim je ale svetovou jednickou.
Reagovat
LukasH
Nemusí se líbit, ale je to tenis dnešních dnů. Poslední vítězky GS....Wozejk, Halep, Kerner. A to si myslím, že měla Caroline velký štěstí. Nekazit, vše vrátit a hrát údery se střední razanci dozadu k BL. A ještě return. Ten je asi nejklicovejsi. Dobře returnovat kvalitní podání, to protihracku zničí. Třeba jak se posuzuje pořád, jestli šlo nebo nešlo podání, už se tolik nehledí na to, jestli to fakt bylo tak kvalitní nechytatelny podání nebo ji jen protihracka nezreturnovala.
Prostě se tenis zas posunul jinam, což je i důvod, proč se Víka a Maria nechytaji. Pak z toho vlastne ta Petra vychází výborně. Už to dávno není bum bum, naopak se vůbec nejlíp z ty starší generace přizpůsobila.
Reagovat
LukasH
Kerber :-)
Reagovat
EllNino
No Petra je hráčka mimo veškeré lidské chápání, takže tak :)
Reagovat
FulnekUltras
přesně ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přehazovačka? Její bekhend po čáře píše a ne že ne.
Navíc mi je sympatický přístup jak její, tak týmu - to vyniklo hlavně ve Wimbledonu v zápase x Plíškový.
Reagovat
Nenela
Kiki je sympatacka a milacek a ja bych ji to vitezstvi hodne prala nebyt toho, ze po ceste musela sejmout naseho milacka. Takhle ji to preju o trochu min :-) Ale zase porazila ve finale Halepku, cimz si to u me docela spravila :-)
Reagovat
makro99
A já si vzpomínám, jak od ní Lucy dostala před lety těžkej klepec ve Wimbledonu. Lucy v té době hrávala velmi dobře, ale na velkých turnajích pravidelně přicházel kolaps... a Bertens byla v té době neznámá hráčka někde z přelomu první stovky. A já si lámal hlavu jak to, že to Lucy ZASE projede, jestli to je fakt o hlavě, jak se jí vyčítalo.. ale přitom ta soupeřka hrála neskutečný rány a winnery. Tak teď vidím, že to tehdy opravdu nebylo jenom o Lucčiné hlavě..:)
Reagovat
misa
Odpověděl sis sám: Na velkých turnajích pravidelně přicházel kolaps. Lucie potřebovala nabrat sebevědomí. Taková perlička: V tom roce 2012 byla výhra nad Lucií pro Bertensovou první v životě na trávě.
Reagovat
misa
Další travnatou výhru pak Kiki přidala až v roce 2015.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, sklamanie.
Reagovat
EllNino
Kiki super, mám radost :) ... je vidět, že se může tenistka dostat na vrchol i v pokročilejší fázi kariéry :)
Reagovat
jozo
Vyplnili sa moje predpovede, keď vyradila Petru aj Karolínu za sebou a že o Kiki budeme ešte veľa počuť. Bola mojou favoritkou od začiatku turnaja.
Mám z nej veľkú radosť a ako nádherne to víťazstvo prežívala. Môj tenisový miláčik.
Reagovat
aligo
Viz kerber
Reagovat
dadaft
Kiki to zkrátka nejde nepřát a navíc si to bez debaty zaslouží, šla tenisově i fyzičkou hodně nahoru a je momentálně velmi silná hráčka.
a je třeba s ní počítat i pro USO.

už se těším na záznam...
Reagovat
slacker
bylo to na ukor Petry kvitove a Karoliny Pliskove, proto ji to lze neprat
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi truhlík :-)
Reagovat
jozo
Súhlasím do bodky.
Reagovat
jozo
Do bodky, že si to Kiki zaslúži, lebo bola skutočne najlepšia.
Reagovat
Meceon
Unavená Kvitová, potom unavená Halep...to se to vyhrává:)
Reagovat
jozo
Takže Kiki nemohla byť vôbec unavená a preto vyhrala. Sranda.
Reagovat
tommr
a její výhra nad Halepovou mě moc potěšila. Halepka už potřebovala aby jí někdo konečně sejmul, protože už měla nosánek moc nahoře ...

Jinak jsem hodně zvědavej kdo se odhlásí z New Havenu dřív jestli finálová vítězka nebo poražená. Kandidátky na odstoupení jsou i obě semifinalistky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli měla Simona nosánek nahoru, tak to Petra je letos dvojnásobnej dablovanej nosál.
Neskutečná fráze.
Reagovat
tommr
ani jsem si nevšim, že by Petra na kurtu někdy machrovala a vztekala se po každým ztraceným míčku ...
Reagovat
Fandina
Tak si někdy poslechni, co o Simoně říkají holky, Kája, Petra a další. Na O2 často opakují magazín WTA, kde se k tomu vyjadřují.
Reagovat
Fandina
Gratulka Kiki. Trochu mi připomíná Angel Kerber a líbilo se mi, že hraje takovým tím klasickým stylem, hezkým švihem a přitom razantně. Simona už ke konci nemohla, ale Kiki hrála pořád to svoje. Gratulka.
Reagovat
FulnekUltras
Vzpomínám si, jak Kiki v 1. kole Wimblu 2015 uhrála s Petrou jeden gem - i když ta borgovská úpornost tam už tehdy byla vidět a ještě několik dalších her bylo dost na hraně. Od té doby musela nemálo ustát a odpracovat. Výsledek teď vidíme. Ať se daří i dál, Bertíku.
Reagovat
Fandina
Někomu děkovala, přepokládám, že to byl hlavní trenér, za poslední dva a půl až tři roky. To je přesně doba, kdy vyhrála svoje WTA tituly.
Reagovat
FulnekUltras
U toho chlapa mám jen trochu problém s tím, že vypadá jak Pavel Novotný. ;-)
Reagovat
Fandina
Tak to je mi úplně jedno, jak kdo vypadá, natož nějaký Novotný :-).
Reagovat
FulnekUltras
Podle Petry je jinak cajk, takže ho berem. ;-)
Reagovat
Fandina
Asi to bude dobrý trenér, když když od té doby, co ji trénuje jde nahoru. Kiki bude na podzim 27 a tituly sbírá od té doby, co je s ním.
Reagovat
jozo
Mám dojem, že tréner jej dodal veľkú sebadôveru. Ona hrala výborne už dávno, ale prehrávala väčšinou nevynútenými chybami. Veď so Serenou mala pred niekoľkými rokmi k víťazstvu veľmi blízko. Ako vidieť, už nie je len špecialistkou na antuku, ako písali "špecialisti".
Reagovat
blixa
Ty seš dobrej převlíkač kabátů :D Před zápasem samý "Simona, Simona" a po zápase už zase Bertík sem, Bertík tam :D No co čekat od rudocha :D
Reagovat
FulnekUltras
Radši mi řekni, kdy už ta "pravda a láska" po skoro 30 letech konečně zvítězí i u vás modráků. ;-)))
Reagovat
blixa
Klasickej bolševik, místo odpovědi vybafne s agresivním dotazem zcela mimo mísu. Co taky čekat od rudocha ..
Reagovat
FulnekUltras
Klasický nenávistný přicmrndač lži a kurwení se opět projevil. ;-)))
Reagovat
blixa
Tak přece jen tě sere, že to Simonka projela :D :D :D
Reagovat
jozo
Dosť zbytočné príspevky, nechcete si to rozdať niekde inde, napr. Fb.
Reagovat
Krisboy
To víš, blixa a Fulnek, to je nerozlučná dvojice. Blixa bez něj nemůže být :)
Reagovat
blixa
Nemel, na toho stalinistického dementa reaguju spíš výjimečně.
Reagovat
misa
Zítra bude FUltras slavit výjimečné výročí.
Reagovat
slacker
to zas bude vsude narku o "nejhorsi" okupaci v dejinach lidstva
Reagovat
Krisboy
Hm, nevím. Spíš to vypadá, že reaguješ na každý jeho výblitek. A pokud náhodou ne, tak přispěchá Fandina. Vy dva jste rozhodně jeho nejčastější partneři k "diskusi". Kolikrát jsi mu už napsal, že je stalinistickej zkroucenej mozek? Stokrát? Dvěstěkrát?
Reagovat
Fandina
Jj, já s ním ráda diskutuji o politice. Jakákoli diskuse u které víš, jaké je stanovisko protistrany je jednoduchá.
Reagovat
blixa
Žvaníš. Reaguju na něj v podstatě výjimečně. Minimálně poslední rok. Dřív to možná bylo častěji, ale nijak to nepřesahovalo běžnou komunikaci s ostatními.
Reagovat
FulnekUltras
my už to omezíme... ;-)
Reagovat
Nola
Kiki neslo nepriat, Simona este toho povyhrava tento rok, verim jej najma na TM, Kiki tam ma tiez naslapnute, ak vydrzi forma a nasadenie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist