Životní turnaj pro Qiang Wang. V Dubaji si vyšlápla na rozjetou Mladenovicovou

22. 2. 2017, 12:37
Aktuality 4
WTA DUBAJ - Vítězná šňůra Kristiny Mladenovicové překvapivě skončila ve třetím kole turnaje WTA Premier 5 v Dubaji. Francouzka, která nedávno získala svůj premiérový titul v hale v Petrohradu, nestačila 1-6 4-6 na 76. hráčku světa Qiang Wang, jež prožívá životní turnaj. Číňanka si zahraje poprvé v kariéře čtvrtfinále turnaje kategorie Premier a vyšší. V něm vyzve Anastasiji Sevastovovou.
Profily hráčů
Qiang Wang

Únorová neporazitelnost Kristiny Mladenovicové na turnajích WTA definitivně skončila. Osmou výhru v řadě na okruhu WTA Tour vítězka turnaje v Petrohradu nepřidala. Francouzku, která včera hladce přehrála světovou trojku Karolínu Plíškovou, v Dubaji překvapivě zastavila Qiang Wang.

Pětadvacetiletá Číňanka prožívá v Dubaji nejlepší turnaj kariéry. Do čtvrtfinále podniku kategorie Premier nebo vyšší se nikdy předtím neprobojovala. V Dubaji to zvládla dokonce beze ztráty setu, když v předchozích zápasech přehrála Jelenu Ostapenkovou a Ons Jabeurovou.

Rodačka z čínského Tianjinu má letos zatím výbornou formu. V Shenzhenu prošla do čtvrtfinále, na Australian Open svedla třísetovou bitvu s pozdější semifinalistkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, v Dauhá sice vypadla už v kvalifikaci, nicméně tam ji vyřadila vítězka turnaje v Aucklandu - Lauren Davisová.

Mladenovicová se v prvním setu zmohla na jediný game. Příliš chybovala a naopak její soupeřka hrála výborně a skvěle se pohybovala. Ve druhé sadě to s favorizovanou Francouzkou vypadalo za stavu 0-3 už hodně špatně. 31. hráčka světa však zpřesnila mířidla a srovnala skóre.

V napínavé koncovce ale byla přece jen lepší Qiang Wang. Číňanka sice zápas do zdárného konce nedopodávala, nicméně v desáté hře využila na returnu svůj druhý mečbol a 62 minut trvající druhé dějství a tím i zápas vyhrála.

"Samozřejmě jsem dnešní výhru vůbec nečekala. Viděla jsem soupeřku hrát včera proti Plíškové a tam hrála výborně. Dnes v prvním setu hodně chybovala a také si myslím, že byla ze včerejšího večerního zápasu trochu unavená," uvedla Číňanka na tiskové konferenci.

Qiang Wang díky dnešnímu vítězství v pondělí nejspíše poprvé pronikne mezi šedesát nejlepších hráček světa. O své premiérové semifinále na okruhu WTA Tour zabojuje proti Anastasiji Sevastovové z Lotyšska.

Mezi nejlepších osm postoupila letos podruhé Ana Konjuhová. Chorvatka udolala po více než dvou a půl hodinách boje osmou nasazenou Jelenu Vesninovou.

Ve čtvrtfinále je po dalším obratu i přemožitelka Kristýny Plíškové - Lauren Davisová, jež vyřadila deblovou partnerku Vesninové ruskou tenistku Jekatěrinu Makarovovou. O semifinále si zahraje s Jelinou Svitolinovou. Nasazená sedmička otočila duel s Christinou McHaleovou.

Angelique Kerberová se v Dubaji dostává do formy. Němka zatím neztratila set a ve třetím kole ztratila s Monicou Puigovou,, které tak oplatila porážku z finále loňských olympijských her, jen pět gamů. V boji o své první letošní semifinále narazí na Anu Konjuhovou.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,666.000 dolarů
středeční výsledky (22. 2. 2017)
Dvouhra - 3. kolo
Qiang Wang (Čína) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 6-4
Kerberová (1-Něm.) - Puigová (Portor.) 6-2 6-3
Bellisová (USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-4 2-6 6-2
Svitolinová (7-Ukr.) - McHaleová (USA) 4-6 6-4 6-3
Konjuhová (Chorv.) - Vesninová (8-Rus.) 3-6 6-4 7-6(4)
Wozniacká (10-Dán.) - Bondarenková (Ukr.) 3-6 6-2 6-3
Davisová (USA) - Makarovová (Rus.) 4-6 6-1 6-3
Sevastovová (Lot.) - Shuai Peng (Čína) 6-4 6-3
Čtyřhra - 2. kolo
Mirzaová/Strýcová (3-Indie/ČR) - Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) 6-3 7-5
Hlaváčková/Shuai Peng (6-ČR/Čína) - Minellaová/Sevastovová (Luc./Lot.) 7-5 6-2
Garciaová/Mladenovicová (1-Fr.) - Golubicová/Kr. Plíšková (Švýc./ČR) 7-5 4-6 10-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
hroutil
-_-
Reagovat
smazaný uživatel
Jako malá dívka vyhrála soutěž, kde vymodelovala z bambusu a hlíny nejhezčího Vůdce Maa a vyhrála tenisovou raketu. Po večerech pinkala o zeď baráčku rýžovými kuličkami, které si tajně uplácala z "ulitých" obědů a večeří. Jednoho dne ale objevila místo rakety uštíplou rukojeť a zjistila, že si raketu maminka spletla s plácačkou na mouchy. S pláčem pak odešla do nedalekého lesíka, kde potkala malého slepého skřítka a ten povídá :"Když znovu budu vidět, tak ti povím tajemství" a podal jí 2 šišky a bambusovou hůl. 1.šišku si nadhodila a "ala Serena" servisem jí odpálila přímo dolevého oka skřítka. Pak si levou rukou nadhodila 2. šišku a pravým jednoručným beckhandem "ala CSN"jí odpálila přímo do pravého oka sřítka. Co nevidět! Skřítek s šiščíma očima najednou začal vidět a slíbil své tajemství. Nebohá holčička ale musela sundat sukénku a sřítek jí na holý zadeček napsal slíbené tajemství. Celá vesnice ho pak luštila, až chudý proutník Tin ťong ho pod lupou rozluštil.Stálo tam "Peter Mac Namara" Pak už jen celá vesnice googlila a skládala se na cestu za velkou louži...a příběh se rozjel
Reagovat
smazaný uživatel
Do té pasáže o skřítkácj jsem si myslela že je to skutečný příběh Wang :D
Reagovat
aape
trapné

ale možná že podobně "vtipné" historky kolují o tenistkách z Česka nebo Čečenska?...za tou velkou louží
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist